Разберете как естествено да лекувате кисти на яйчниците

Търсите начини за естествено лечение на кисти на яйчниците? Няма нужда да зависите от лекарствата, тъй като има естествени лечения за кисти на яйчниците, които можете да опитате. Повечето лекарства имат неблагоприятни последици за здравето, междувременно има билки, които могат да се използват за лечение на яйчници, без странични ефекти. Билките могат да помогнат в подхранването на ендокринната система и насърчаването на хормоналния баланс, редовната овулация и правилното циркулиране на репродуктивните органи.

Защо естественото лечение е по-препоръчително

Въпросът за това как да се лекуват кисти на яйчниците естествено се появява, когато хората започват да говорят за “трябва да бъдат” на хапчета за контрол на раждаемостта, защото имат кисти на яйчниците, но искат да забременеят. Много от нас са казали, че това е единственият вариант и са подложени на натиск или виновни за това, че са на хапчето. Е, истината е, че имате опции. Не е нужно да сте на хормонални противозачатъчни хапчета, за да се справите с кисти на яйчниците. Независимо дали искате да имате бебе или просто предпочитате да не сте на хапчета за контрол на раждаемостта поради вредите, които те причиняват на вашето тяло, има много възможности, ако знаете къде да търсите, включително как да лекувате кистата на яйчниците естествено.

5 начина как да се лекуват кисти на яйчниците естествено

Медицинските подходи за кисти на яйчниците обикновено са инвазивни, но те не са вашият единствен вариант. Изследванията откриха 5 вида подходи за това как да се лекуват кисти на яйчниците естествено, което може да помогне за поддържането на здравето на яйчниците, особено когато са изправени пред това болезнено състояние. Те включват:

  • Диета.

Знаехте ли, че кисти на яйчниците се наблюдават при момичета, които дори не са били менструарани? Един възможен виновник е консумацията на тежко месо. Най-добрият избор е да се намали или премахне месото от вашата диета. Много общи пластмаси съдържат ксеноестрогени, които могат да проникнат в храната, така че е препоръчително за жените (и дори мъжете) да избягват микровълни или да съхраняват храна в пластмасови съдове или пластмасови обвивки. Още по-добре, защо не хвърляте микровълновата печка и съхранявате цялата храна в стъклото. Също така избягвайте всички продукти, съдържащи алуминий, който е ксеноестроген. Най-лесният начин да разберете какво е добре и какво не е, е да използвате продукти, които включват само естествени съставки.

  • Хомеопатия.

Хомеопатията, практика, която изисква различни билкови тинктури и подправки, често се използва за подпомагане на здравето на яйчниците. Общите хомеопатични препарати за кисти на яйчниците включват арсеник, беладона и апис мелифика. Хомеопатията се разглежда като допълващ подход, който има за цел да работи с естествените биологични механизми на организма за подпомагане на цялостното здраве, включително здравето на яйчниците.

  • Традиционни китайски подходи.

Традиционните китайски подходи към зарастването са тройни. Подходът използва билки, диетични модификации и акупунктура. Поради сложността си, трябва да видите квалифициран практик. Много жени са открили, че традиционните подходи към здравето могат да донесат голяма полза при търсенето на отговор за това как да се лекуват кисти на яйчниците естествено.

  • ензими.

Ензимите имат редица полезни ефекти, които могат да помогнат на жените с кисти на яйчниците. Интересно е да се отбележи, че ензимното лечение на кисти на яйчниците е същото като ензимното лечение за проблеми с фертилитета. Това не трябва да бъде изненадващо, защото кистите често допринасят за безплодието. Съществуват няколко вида ензими и всяка от тях осигурява различна полза. Ензимите, които най-вероятно ще подпомогнат контролирането на овариалните кисти са бромелаин, химотрипсин, панкреатин, папаин, рутин и трипсин. Жените могат да пожелаят да търсят продукт, който съдържа смес от всичките 6 ензими за подпомагане на здравето на яйчниците.

  • Йод.

Неактивната щитовидна жлеза често е основният проблем зад кисти на яйчниците. Йодът е важно вещество, необходимо за здравето на щитовидната жлеза и липсата му води до недостатъчност. Калият е елемент, който е от решаващо значение за клетъчното здраве, а много соли на масата включват йод като хранителна добавка. Така че, ако една неактивна щитовидна жлеза причинява кисти на яйчниците, приемането на йод може да бъде най-важното нещо, което правите. Не забравяйте обаче, че не трябва да го приемате, освен ако първо не сте проверили, че наистина страдате от недостатъчна активност на щитовидната жлеза. Също така, не забравяйте да не вземете твърде много, защото не искате да направите щитовидната си хиперактивност!

заключение

Не забравяйте, че кистите ще продължат да се повтарят, ако имате хормонални и овулационни проблеми, затова се препоръчва да продължите да използвате тези естествени средства не само за лечение на кисти на яйчниците, а за да не ги образувате! Преди да опитате да се лекувате чрез тези естествени лекарства, моля, консултирайте се с Вашия лекар и опитайте само естествените средства за защита, споменати в тази статия, ако сте в безопасност! Или можете да научите повече съвети и дори опит от тези, които успешно са открили как да лекуват кисти на яйчниците естествено, като кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>