Проучвания за горски плодове и диабет

Изготвени са няколко проучвания, за да се види връзката между плодовете на годжи и диабета. Смята се, че горските плодове могат да предпазят очите от диабетна ретинопатия. Диабетната ретинопатия е увреждане на ретината, това състояние е сериозен страничен ефект от диабета. Според последните клетъчни изследвания, goji berries имат роля в предотвратяването на диабетната ретинопатия. От 28.5% от населението на възраст над 40 години, страдащи от диабет, 4.4% могат да бъдат изложени на риск от диабетна ретинопатия, водеща до слепота. Това се случва, когато нивата на глюкозата в очите се увеличават, което води до смърт на ретината. Протеините се окисляват, причинявайки клетъчна смърт. Освен това кръвоносните съдове, намиращи се в ретината, могат да растат над зоните на зрението, което води до загуба на зрение. Много пациенти с диабет стават слепи поради това. Изследователи в Сидни са изложили пациенти с диабетна ретинопатия, за да тауринят състав, открит в горски плодове. Таурин сякаш предпазва клетките на ретината от умиране. Надяваме се, че тези констатации ще доведат до повече изследвания за плодовете на Goji и диабета.

Гъджиите

Goji плодове съдържат елементи от всички микро и макро хранителни групи. За тези от вас, които се наслаждават на спорта, това е специално за вас, защото съдържа много аминокиселини и е добре известно, че спомага за изграждането на мускулна маса. Goji плодове съдържат висока концентрация на витамини и минерали и е, както и Acai Berry, смята, че забавя процеса на стареене. С течение на времето хората са използвали горски плодове, за да се опитат да третират много често срещани здравословни проблеми като високо кръвно налягане, треска, свързани с възрастта проблеми с очите и със сигурност диабет. Е, goji плодове и диабет имат връзка. Goji плодовете се ядат сурови, варени или сушени (като стафиди) и се използват в билкови чайове, сокове, вина и добавки.

Взаимодействие между goji плодове и диабетици лекарства

Консумирането на горски плодове в правилните количества може да намали кръвната захар. Диабетните медикаменти се използват и за понижаване на кръвната захар. Приемането на горски плодове заедно с лекарства за диабет може да доведе до твърде ниска кръвна захар. Следете внимателно кръвната си захар. Дозата на вашето лекарство за диабет може да се нуждае от промяна. Някои лекарства, използвани за диабет, включват глимепирид, глибурид, инсулин, пиоглитазон, розиглитазон, хлорпропамид, глипизид, толбутамид и други. Подходящата доза goji зависи от няколко фактора, като например възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Имайте предвид, че дозите ще бъдат важни за всички естествени продукти. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с фармацевта, лекаря или друг медицински специалист, преди да го използвате.

Има ли някакви рискове с горски плодове

Дори ако считаме, че фактите и изследванията са верни, трябва да се консултира с лекар, преди да добавите горски плодове в хранителните режими. Ако вече сте взели този плод в курс, проверявайте нивата на глюкозата на редовни интервали от време. Това може да е тревога, особено за хората с дисбаланс на кръвната захар. Лекарствата за разреждане на кръвта и плодовете от годжи могат да се намесват помежду си. Това може да не е добър вариант за възрастните хора да добавят този плод в своя списък с хранителни добавки. Причината за това е: повишен приток на кръв, дължащ се на goji плодове, може да доведе до повишено кървене по време на наранявания; освен това, съединение, наречено атропин, открито в горски плодове, може да предизвика замайване и гадене. Според традиционните китайски лекарства, goji berries имат огромни ползи за здравето. Въпреки това, преди да добавите този плод във вашия ежедневен режим, консултирайте се с лекар, защото всяко “тяло” е различно. Кликнете върху банера по-долу, за да научите друга информация за горските плодове и диабета.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>