Проучване ползите от хромов пиколинат

Хромният пиколинат е значителен микроелемент, необходим за правилното функциониране на човешкото тяло. Тук ще разгледаме предимствата на хромовия пиколинат. Хромният пиколинат е от съществено значение за обработката на променливи форми на въглехидрати и мастни елементи. Основната задача е да помогнете на клетките в тялото ви да реагират по подходящ начин на инсулин. Хром-пиколинатът дава възможност на инсулина да направи кръвната захар лесно достъпна за клетките под формата на основно гориво на тялото.

Какво е хромов пиколинат

Хромът е основен минерал, който тялото Ви се нуждае в малки количества. Когато се комбинира с пиколинова киселина, той се нарича хромов пиколинат и се продава като хранителна добавка. Използва се за предотвратяване на недостиг на хром, който може да се развие в резултат на лоша диета, стрес и стареене. Заедно с предотвратяването на недостиг на хром, хромовият пиколинат има много ползи за определени медицински състояния. Най-значимите признаци, от които може да се нуждаете хромови пиколинат, обикновено включват регулиране на кръвната захар. Тези признаци включват предимно висока инсулинова резистентност и нисък глюкозен толеранс. Хромният пиколинат може също така да спомогне за поддържането на нормални нива на хром при възрастните хора, тъй като задържането на хром намалява с възрастта. Хранителните недостатъци на хрома са рядкост и обикновено са ограничени до пациенти, които се хранят интравенозно за продължителни периоди без да получават хромови добавки.

Използване на хромов пиколинат

Основното използване на хромов пиколинат като здравна добавка обикновено поддържа способността на организма да управлява нивото на кръвната захар. Допълнителните предимства на хромовия пиколинат включват здравословно управление на нивото на холестерола, сърдечно здраве и подкрепа на нервната система.

Ползи за здравето на хромовия пиколинат

Може да бъде уверено, че хромовият пиколинат играе основна роля в насърчаването на загуба на тегло, намаляване на депресията, лечение на диабет и помагане за предотвратяване на вредните сърдечни заболявания. Ето защо, хромът под формата на хромов пиколинат поема ролята на популярна добавка, докато неговите доставчици имат много здравни претенции.

  • Хромът помага за контролиране на кръвната захар.

Няколко проучвания показват, че хромът може да нормализира нивото на кръвната захар, да подобри оползотворяването на кръвната захар и да намали нуждите от инсулин при пациенти с непоносимост към глюкоза и инсулинова резистентност.

  • Нивата на хром и холестерол.

Хромният пиколинат също дава предимства на метаболизма на мазнините. Няколко изследвания са изследвали ефекта на хром върху липидните профили. В редица от тези проучвания се съобщава за намаляване на триглицеридите, до 32% и за намаляване на общия LDL холестерол. Тези положителни ефекти се отбелязват при изследване на риска от сърдечни заболявания при здрави хора и такива с диабет или непоносимост към глюкоза.

  • Хромът намалява гаденето на въглехидратите.

В едно проучване беше показано, че просто приемането на 600 микрограма хромов пиколинат за 8 седмици значително намалява гладките въглехидрати. Субектите, които са имали най-тежките желания на въглехидрати, са имали най-добри резултати. Когато нивото на кръвната захар е ниско, усилването на търсенето на захари и нишесте се усилва и има тенденция към прекалено консумиране на калории. Въпреки че не са разгледани в това проучване, добавката на хром може да е спомогнала за стабилизирането на нивата на кръвната захар и да намали желанието за храни, натоварени с въглехидрати.

  • Хромът се бори с телесните мазнини.

Някои двойно-слепи, плацебо-контролирани експерименти показват, че добавката на хромов пиколинат намалява мастната маса, увеличава масата на тялото и може да доведе до загуба на тегло.

  • Хромът се бори с инсулиновата резистентност.

Последните данни показват, че хромът играе важна роля при инсулиновото сигнализиране. Лошото инсулиново сигнализиране или инсулиновата резистентност е преобладаващото състояние, което допринася за затлъстяването и няколко други метаболитни проблеми, които предразполагат хората към диабет и сърдечни заболявания. Ето защо, всичко, което се бори с инсулиновата резистентност (като упражняване), обикновено се възприема като насърчаване на здравето.

Препоръчителна дозировка за получаване на полски пиколинат

Неотдавнашни изследвания и повечето литератури препоръчват добавянето на хромов пиколинат да бъде между 50 и 300 mcg за адекватна 2000-калорична диета. Консумацията на хромов пиколинат в тази конкретна доза по никакъв начин не причинява вредни странични ефекти. Ето защо, ако страдате от хроничен проблем със затлъстяването, повишената кръвна захар и допълнителните сърдечни проблеми, тогава определено трябва да опитате препоръчваната доза хромов пиколинат и да наблюдавате неговите ползи от цялостното ви физиологично състояние. Кликнете върху банера по-долу, ако искате да откриете повече ползи за здравето, които се предлагат от хромовия пиколинат.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>