Протеинът на суроватката ли е за вегетарианци?

Чудите се дали е добре да се препоръча суроватъчен протеин за вегетарианци? Е, това зависи от вида на вегетарианецът. Вегетарианската диета е диета, която консумира продукти на растителна основа и избягва всички животински източници. Има различни подтеми на вегетарианската диета. Например, лакто-ово вегетарианците позволяват консумация на млечни продукти и яйца. Вегетарианците от пескарата могат да консумират риба. Така че, суроватъчен протеин ли е за вегетарианец? Зависи от вида на вегетарианците. Тези, които следват лакто-вегетариански начин на живот, биха могли да получат добавка на суроватъчен протеин, тъй като се получава от източник на мляко. Ако пропуснете всички млечни източници от диетата си, тогава продуктът от суроватъчен протеин няма да ви бъде на разположение в диетата.

Суроватъчен протеин за вегетарианци: защо не?

Ако искате да получите значителни мускули, е необходимо консумирането на суроватъчен протеин. Суроватъчният протеин е добър промотор на изграждането на мускулите. Вегетарианците не трябва да избягват суроватъчния протеин. Те трябва само да избират млечни продукти, получени от крави, които живеят щастлив живот на фабричните ферми. Всъщност, здравословните млечни продукти могат да бъдат резултат само от щастливи крави. Така че, не казвайте, че суроватъчният протеин не е за вегетарианец. Не е проблем да включите суроватъчен протеин във вашата вегетарианска диета. Направете всичко възможно, за да изградите своя мускул. Все пак, ако сте истински вегетарианец, който изключва всички животински продукти, включително яйца и млечни продукти, тогава можете да изберете прах от вегетариански протеин, който да замени протеина от суроватка.

Алтернативи на суроватъчен протеин за вегетарианци

Суроватката се счита за пълен протеин, тъй като съдържа всичките девет аминокиселини. Няма алтернатива в единични растителни храни. Въпреки това, ако следвате строга веганска диета, все още можете да получите енергията, от която се нуждаете от растителни протеини. Ето някои от най-популярните вегетариански протеинови опции като алтернатива на суроватъчния протеин за вегетарианци:

  • Соев протеин – продукт от соеви зърна, той съдържа всички аминокиселини, от които се нуждаете за мускулен растеж, заедно с фибри и изофлавони
  • Коноплен протеин – произхождащ от конопено семе, той също съдържа всички основни аминокиселини и е лесно смилаем, но може да бъде с високо съдържание на мазнини, така че може да не е подходящ, ако загубата на тегло също е цел.
  • Кафяв протеин от ориз – кафявият прах от ориз е богат на фибри и витамини, които спомагат за мускулния растеж. Кафявият ориз сам по себе си не е пълен протеин и следователно праховете съдържат и усилени аминокиселини. Освен че е веган, той също е без глутен.
  • Жълтият грах е с високо съдържание на протеини, но отново самите те не са пълен източник на протеин, тъй като не съдържат пълния профил на аминокиселините. Това често се смесва с други източници на протеин, за да се създаде пълен протеинов профил.
  • Смесени вегетариански протеинови прахове – Най-добрият вариант като вегетариански да ви даде пълния растителен протеинов пакет е да използвате смесени протеинови прахове.

Как да използвате вегетариански протеинов прах

Веганските протеинови прахове се използват точно като всеки друг вид протеин. Те могат да се смесват в шейк за предварително тренировка или след тренировка, смесени с плодове и зеленчуци за лека закуска или замяна на хранене, или се използват при готвене. Вегетарианският протеин е много гъвкав. Можете да го използвате в тонове различни рецепти за ласкател, за да увеличите съдържанието на протеин. Можете дори да я изпечете, за да добавите сладост, без да се налага да добавяте добавена захар! След като прочетете тази статия, ние се надяваме да получите яснота в ума си за използването на суроватъчен протеин за вегетарианци. За повече информация кликнете върху банера по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>