Прости начини за лечение на симптоми на хемороиди

Има два вида хемороиди: външни хемороиди и вътрешни хемороиди. Симптомите на хемороидите зависят от вида, който имате. Хемороидите са много чести. Почти трима от четирима възрастни ще имат хемороиди от време на време. Понякога те не причиняват симптоми, но в други случаи причиняват сърбеж, дискомфорт и кървене. Понякога при хемороиди може да се образува съсирек. Те не са опасни, но могат да бъдат изключително болезнени и понякога трябва да бъдат издълбани и източени. За щастие, много ефективни опции са на разположение за лечение на хемороиди. Много хора могат да получат облекчение от симптомите на хемороиди с домашно лечение и промени в начина на живот.

Какво представляват хемороидите?

Хемороидите са бучки от разширени (уголемени) кръвоносни съдове в ануса и долния ректум. Ректумът е последната област на дебелото черво, преди да излезе в ануса. Анусът е края на храносмилателния тракт, където изпражненията напускат тялото. Понякога хемороидите се надуват, когато вените се увеличават и стените им се разтягат, тънки и раздразнени от преминаването на изпражненията. Хемороидите се класифицират в две основни категории:

 • Вътрешен, произхождащ от ректума.
 • Външен, произхождащ от ануса.

Хемороиди (също наречени пилоти) причиняват болка и дразнене през цялата човешка история. Ако сте имали пристъп на хемороидни симптоми, не сте сами. Смята се, че трима от всеки четирима души ще имат хемороиди в някакъв момент от живота си.

Причините за хемороиди

Традиционно, хемороиди са свързани с хроничен запек, напрежение по време на дефекация, и продължително седене на тоалетната – всички от които пречат на притока на кръв към и от зоната, което води до събиране и разширяване на съдовете. Това също обяснява защо хемороидите са често срещани по време на бременност, когато увеличаващата се матка притиска вените. По-нови проучвания показват, че пациентите с хемороиди имат тенденция да имат по-висок тонус на анален канал – това означава, че гладката мускулатура на аналния канал е по-тясна от средната (дори когато не се напряга). Запекът допринася за тези проблеми, тъй като напрежението по време на движение на червата увеличава налягането в аналния канал и избутва хемороидите срещу мускула на сфинктера. И накрая, съединителните тъкани, които поддържат и задържат хемороиди на място, могат да отслабят с възрастта, причинявайки хемороиди да изпъкнат и пролапсат.

Симптоми на хемороиди

Симптомите на хемороидите зависят от вида, който имате. Ако имате външен хемороид, може да имате:

 • Анален сърбеж.
 • Една или повече твърди, нежни бучки близо до ануса.
 • Анална болка или болка, особено когато седите.

Твърде много напрежение, триене или почистване около ануса може да влошат симптомите на хемороиди. За много хора симптомите на външни хемороиди изчезват в рамките на няколко дни. Ако имате вътрешни хемороиди, може да имате:

 • Кървене от ректума – ярко червена кръв на изпражненията, на тоалетна хартия или в тоалетната чиния след движение на червата.
 • Хемороид, който е паднал през аналния ви отвор, наречен пролапс.

Вътрешните хемороиди, които не са пролапсирани най-често, не са болезнени. Пролапсуваните вътрешни хемороиди могат да причинят болка и дискомфорт.

Как да се лекуват симптоми на хемороиди

Осъществяването на няколко малки промени в начина на живот може да помогне за лечение на симптомите на хемороиди. Някои съвети включват:

 • Използване на малка табуретка, за да издържите краката, докато имате движение на червата. Това ще промени позицията на аналния канал, което може да улесни преминаването на изпражненията.
 • Избягване на забавяне на движението на червата, когато възникне такава необходимост.
 • Поемане на обикновени душове.
 • Внимателно измиване на ануса под душа след всяко движение на червата или използване на влажни кърпи за тоалетна или вода от биде.
 • Приемане на топла вана за облекчаване на симптомите.
 • Седене на лед, за да се намали болката или дискомфорта.
 • Редовно упражняване, за да се стимулира движението на червата.
 • Яжте много храни, богати на фибри. Растителните влакна от плодове, зеленчуци, ядки и зърна помагат за събирането на вода в изпражненията, което го прави по-мек и по-лесен за преминаване.

И накрая, искаме да ви предложим да използвате Venapro. Венапро е известен като най-ефективното лекарство при симптоми на хемороиди. Венапро е хомеопатично лечение за хемороиди, което работи с всички естествени съставки, съставени от билки и минерали. Продуктът се състои от хапчета и спрей. Венапро работи с билки, съвместими с хемороиди, за да предизвика реакция на хемороиди от имунната система на тялото. Това води до намаляване на симптомите на хемороиди и болка. Венапро формулата е успешна за над 92% от страдащите от хемороиди. Така че, за да обобщим, Venapro е много ефективно лечение на хемороиди, което силно препоръчваме. Дори хора с изключително тежки случаи на хемороиди имат полза от използването на Венапро. Всеки, който има проблем с хемороиди, трябва да опита Венапро. Кликнете по-долу, за да разберете как да използвате този продукт.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>