Промяна на начина на живот за затлъстяване и загуба на тегло

Затлъстяването е хроничен здравен проблем, който сега засяга много хора. Този пост ще ви даде представа за промяна в начина на живот за затлъстяване и загуба на тегло. Днес затлъстяването се превърна в епидемия. Наднорменото тегло и затлъстяването са опасни условия, тъй като те могат да допринесат за редица различни здравни проблеми (например: сърдечни заболявания и диабет). Затова е изключително важно затлъстяването да се третира агресивно. Промяната в начина на живот остава основата на лечението и е важна за дългосрочното управление на затлъстяването и загубата на тегло.

Защо хората страдат от затлъстяване

Повече от 1 на всеки 3 американци е с наднормено тегло. Хората страдат от затлъстяване, защото консумират повече енергия, отколкото изгарят. Други фактори също могат да играят роля, като генетични фактори, метаболизъм, хормони, вида на храната, която консумирате, вида на тялото ви и със сигурност начин на живот. Рисковете за здравето от затлъстяване включват по-висок риск от диабет, инсулт и някои видове рак. Смятаме, че промяната в начина на живот е най-добрият подход за справяне със затлъстяването и загубата на тегло.

Причините да се отървете от затлъстяването

По-долу е даден списък на основните причини, поради които вие и всички останали трябва да се отървете от затлъстяването:

 • Външен вид: Можете да изглеждате по-добре, по-привлекателно или по-здравословно, или просто да се чувствате по-уверени в тялото си.
 • Доверие и образ на лицето: Лицето, което носи свръхтегло, може да се чувства в съзнание за това.
 • Общо здраве: Вие ще станете по-здрави, ще живеете по-дълго и ще избягвате развиването на заболявания, свързани със затлъстяването и наднорменото тегло.
 • За специфично състояние или заболяване: Лице със сънна апнея или диабет тип 2 може да установи, че симптомите се подобряват или изчезват след намаляване на теглото.
 • Фитнес: Вие може да станете техник и да имате повече енергия и издръжливост.
 • Спортни състезания: Боксерите, например, трябва да желаят да отслабнат, за да останат в тегловната си категория.
 • Фертилитет: Установено е, че лечението на плодовитостта е по-ефективно при жени със затлъстяване и синдром на поликистозни яйчници, които губят тегло преди лечението.

Промяна на начина на живот за затлъстяване и загуба на тегло

Промяната на начина на живот или модификацията на начина на живот са ключът към справянето със затлъстяването и загубата на тегло. Без промяна на начина на живот е почти невъзможно за затлъстял човек да се отърве от затлъстяването. Промяната в начина на живот трябва да започне от промените в диетата. По-долу са дадени някои от различните механизми, използвани в диетите за отслабване:

 • Намаляване на приема на мазнини, въглехидрати, протеини или алкохол. Намаляването на приема на алкохол е много добър начин да отслабнете, тъй като всеки грам алкохол съдържа голямо количество енергия в допълнение към нормалния Ви дневен прием.
 • По-малки размери на порциите. Можете да опитате да използвате по-малък размер на плочата при всяко хранене.
 • Ограничения на храните в различни часове на деня. Може да е полезно да имате голяма закуска и да намалите приема на богати на енергия храни по-късно през деня. Това може да помогне на вашия метаболизъм и да гарантира, че по-голямата част от енергията, която консумирате, се изгаря през целия ден.
 • Комбиниране на различни храни за намаляване на общия прием на енергия. Някои диети са поставили хранителни режими за загуба на тегло.
 • Консумирайте повече плодове и зеленчуци.

Промяната в начина на живот също трябва да докосва физическия ви аспект. Това означава, че трябва да започнете да бъдете по-физически активни. Срещнете се с приятелите си за чат и разходка, вместо да влизате в кафенето или бара. Вземете стълбите, а не асансьора, когато се движите от етаж на етаж. Вместо да се опитвате да паркирате колкото е възможно по-близо до вашата дестинация, опитайте да направите обратното и паркирайте колкото се може по-далеч от него, както можете. Разходете се с кучето, се присъединете към здравен клуб, влезте в бягане. Каквото и да правите, трябва да преместите тялото си колкото е възможно повече, ако искате да отслабнете. И не забравяйте да обърнете внимание на ума си! Стресът е един от факторите, които причиняват затлъстяването. Можете да се отървете от стреса и да имате мирен ум чрез медитация или да се срещнете с психотерапевт. Надяваме се, че тази публикация е полезна за вас. За повече информация относно методите за затлъстяване и загуба на тегло, кликнете върху банера по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>