Причини и лечение на хипоспермия

Толкова много хора по света се чудят за причините за хипоспермия. Съвременната медицина знае няколко фактора, които могат да причинят хипоспермия. Нездравословният начин на живот и различните лоши навици стават главните причини за хипоспермия при мъжете. Бързо хранене, храна с висок холестерол, затлъстяване, алкохол и пушене – някои или всички от тях могат да причинят хипоспермия и други проблеми при мъжете.

Какво е хипоспермия?

Хипоспермията е състояние при мъжете, когато общият еякулат е нисък или по-малък от 1.5 милилитра течност. Това е по-малко от една трета от една чаена лъжичка. Въпреки това, хипоспермията не винаги означава ниска плодовитост. Лесно е да се обърка хипоспермия с олигоспермия, което е почти подобно състояние. Олигоспермията обаче е по-важна за мъжката плодовитост, докато хипоспермията включва други проблеми. Хората, които страдат от хипоспермия, имат еякулации, които не са достатъчно добри поради ниския обем на спермата и не изпитват нормално сексуално удовлетворение след сексуален контакт. Хипоспермията може да предизвика проблеми с психологията или доверието и следователно трябва да се лекува добре. Хипоспермията сама по себе си не води до тежки проблеми с мъжкото безплодие, освен ако е комбинирана с олигоспермия, която е ниска диагноза за броя на сперматозоидите.

Какви са причините за хипоспермията?

Ниската семенна продукция (хипоспермия) може да повлияе на фертилитета. В първия случай често няма достатъчно течност за транспортиране на сперматозоидите до шийката на матката; в последния спермата се разрежда, което намалява ефективността. Причините за хипоспермия включват:

  • Обструкция на еякулаторния канал: Това е обструкция, причинена от определени инфекции или възпаления (като варикоцеле или простатит) в еякулаторните канали.
  • Ретроградна еякулация: Това е, когато при еякулация спермата отива до пикочния мехур, което води до малък обем сперма. Ретроградна еякулация може да бъде в резултат на хирургична намеса и деформация на уретрата.
  • Едностранно отсъствие на семенни мехурчета и семепроводи: Понякога семенните мехурчета или семепровода липсват в резултат на генетични причини.
  • Проблеми с шията на пикочния мехур.
  • Много кратки периоди на въздържание (ден или по-малко).

Симптомите на хипоспермия

За разлика от някои от болестите, които нямат ясни симптоми, хипоспермията има видим симптом. Мъжете с хипоспермия обикновено произвеждат по-малък обем сперма по време на еякулацията. Както бе споменато по-горе, анализът на сперма, показващ по-малко от 1,5 ml обем на спермата, представлява ясна диагноза за хипоспермия. Хората, страдащи от хипоспермия, имат еякулации, които не са достатъчно добри поради ниския обем на спермата и не изпитват нормално сексуално удовлетворение след сексуален контакт. Това обяснява защо хипоспермията може да причини психологически проблеми или проблеми с доверието и следователно трябва да се лекува добре.

Лечение на хипоспермия

Лекарят може да предложи някой от различните методи за лечение, които са на разположение за отстраняване на хипоспермията. В повечето случаи лекарят може да избере проста терапия и други неинвазивни методи на лечение. Ако всички инвазивни методи не успеят да работят на пациента, лекарят може да препоръча да се направи операция за премахване на причините за хипоспермия. Въпреки това, ако причината за състоянието е свързана с определени лекарства, лекарят може да предложи на пациента да спре приема на лекарството. Хипоспермията може също да бъде отстранена с помощта на добавки. Допълнението като Semenax е клинично доказано, че повишава ефективността при мъжете. Semenax е ефективна билкова добавка за лечение на ниско производство на сперма. Това е естествена билкова формула, която включва витамини и минерали. Доказано е, че съставките увеличават спермата и сексуалната мъжественост. И това е напълно безопасно. Съставките на Semenax се състоят от синергична смес от естествени билки и минерали. Ерекционните бустери включват Tribulus terrestris и epimedium sagittatum. В списъка ще намерите и кората на catuaba. Други съставки на Semenax включват тиквено семе и мака. Има и L-аргинин, който е много полезен. Той допринася за ерекционната твърдост и значителното производство на сперматозоиди. За допълнителна информация относно причините за хипоспермия и най-доброто лечение, кликнете върху банера по-долу.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>