Причини и лечение на псориазиса

Точните причини за псориазис не са напълно разбрани, но учените смятат, че псориазисът е резултат от няколко фактора. Псориазисът е състояние на кожата, което се проявява под формата на люспести или зацапани червени области на кожата, покрити със сребрист вид люспи. Такива области могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често на или около лакътните и коленните стави, долната част на шията и скалпа. Често тези петна са сърбящи и възпалени, но обикновено са сравнително малки, съдържащи се области. Въпреки че причините за псориазис не са напълно разбрани, повечето учени са стигнали до заключението, че псориазисът е резултат от няколко фактора, които включват генетика, фактори на околната среда и имунната система.

Какви са причините за псориазис?

Псориазисът е генетично заболяване, предавано през семейства. Вероятно е многобройни гени трябва да бъдат засегнати, за да се позволи възникването на псориазис и че често се предизвиква от външно събитие, като например инфекция. Най-малко 10% от хората наследяват гени, които могат да доведат до псориазис, но само 3% или по-малко всъщност развиват болестта. Поради тази причина се смята, че болестта е причинена от комбинация от генетика и външни фактори или тригери. Някои фактори на околната среда могат да задействат гените на псориазиса, причинявайки болестта да стане активна. Тези екологични инициатори варират от човек на човек и това, което причинява развитие на псориазис при един човек, може да няма ефект върху някой друг. Някои тригери, за които е известно, че повлияват симптомите на псориазиса, включват:

  • Стрес.
  • Наранявания на кожата (порязвания, ожулвания, ухапвания от бъгове, тежки слънчеви изгаряния).
  • Инфекция (като стрептокок в гърлото или млечница).
  • Някои лекарства (включително литий, антималариуми, хинидин, индометацин).

Симптоми на псориазис

Съществуват няколко вида псориазис, но най-значимият симптом на различните видове псориазис е отличителен обрив – дебелите, сребристи люспи на плакатен псориазис, лезиите с форма на дъждовна псориазис, напълнени с течности и така нататък. Други общи симптоми, споделяни от повечето видове псориазис, включват дискомфорт в засегнатите области, особено сърбеж (сърбеж). Псориазисът също може да предизвика симптоми, които са специфични за участващата част от тялото. Например, когато ноктите или ноктите на краката са засегнати от плакатен псориазис, ноктите развиват вдлъбнатини на повърхността (наричани питтинги); в екстремни случаи ноктите всъщност могат да се вдигнат от нокътното легло.

Лечение на псориазис

Докато причините за псориазис не са напълно разбрани, съществуват ефективни възможности за лечение на симптомите. Лекарството варира от предписания към биологични лекарства, които са насочени към части от имунната система. Друга възможност за лечение е светлинната терапия, известна също като фототерапия, която е насочена към кожата с ултравиолетови лъчи на светлината. Въпреки това, ако това, което искате, е лечение без рецепта с естествена, безопасна и ефикасна формула, най-добрият избор е Revitol Dermasis Psoriasis Cream. Revitol Dermasis Psoriasis Cream предлага хладно и успокояващо облекчение за всички упорити симптоми на псориазис. В рамките на секунди след прилагането на този хидратиращ крем може да изпитате максимално облекчение. Не е нужно да продължавате да живеете с симптомите на псориазис. Revitol Dermasis Psoriasis Cream е научно разработен в лаборатория, одобрена от FDA, от някои от най-добрите изследователи в областта. Тя може да ви помогне да се борите срещу зачервяване, лющене и раздразнение, така че да можете да живеете живота си така, както искате. Инженерите на Revitol са създали най-доброто решение за страдащите от псориазис. С уникалната и творческа комбинация от най-мощните и успокояващи съставки на природата, потребителите изпитват бързо и ефективно облекчение дори на най-упоритите симптоми на псориазис.

  • Палмово масло.
  • Ацетат на витамин Е.
  • Melaleuca alternifolia.
  • Салицилова киселина.

Каквито и да са причините за псориазиса, можете да разчитате на Revitol Dermasis Psoriasis Cream за лечение на симптомите. Посетете официалния сайт на Revitol, поръчайте днес крема си и опитайте облекчението по-бързо от всякога!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>