Причини за хемороиди и лечение

Наличието на хемороиди е нормално, но повечето хора го наричат ​​ненормално откритие. Какви са причините за хемороиди? Хемороиди, известни също като купчини, са подути вени в долната част на ануса и ректума. Когато стените на тези съдове са опънати, те се дразнят. Въпреки че хемороидите могат да бъдат неприятни и болезнени, те лесно се лекуват и могат да бъдат предотвратени. Тъй като хемороидите обикновено се влошават с времето, лекарите предполагат, че трябва да бъдат лекувани веднага щом се появят. В тази статия ще обсъдим причините за хемороиди и най-доброто лечение на симптомите.

Какви са причините за хемороиди?

Докато присъствието на хемороиди е отражение на нормалната анатомия, повечето хора и професионалисти в грижата се отнасят до хемороиди като необичайно откритие, защото те присъстват само когато набъбват и причиняват проблеми. Подуване на хемороиди възниква, когато има увеличаване на налягането в малките съдове, които съставляват хемороида, причинявайки ги да набъбват и да страдат от кръв. Това води до увеличаване на размера им, което води до симптоми. Тук са основните причини за хемороиди като цяло:

 • Диетата с ниско съдържание на фибри и по-малкото калиброво столче карат човек да се напрегне, когато има движение на червата, увеличавайки налягането в кръвоносните съдове.
 • Продължителното седене на тоалетната може да повиши налягането в хемороидните кръвоносни съдове.
 • затлъстяване.
 • Диария, остра и хронична.
 • Рак на дебелото черво.
 • Предишна ректална операция.
 • Наранявания на гръбначния мозък и липса на изправена поза.

Симптоми на хемороиди

Признаците и симптомите на хемороиди могат да включват:

 • Безболезнено кървене по време на дефекация – може да забележите малки количества ярко червена кръв на тоалетната тъкан или в тоалетната.
 • Сърбеж или дразнене във вашия анален регион.
 • Болка или дискомфорт.
 • Подуване около ануса.
 • Бучка близо до ануса, която може да е чувствителна или болезнена.

Симптомите на хемороиди обикновено зависят от мястото: вътрешно или външно. Вътрешните хемороиди лежат вътре в ректума. Обикновено не можете да видите или почувствате тези хемороиди и те рядко причиняват дискомфорт. Но напрежението или дразненето при преминаване на изпражненията може да увреди повърхността на хемороида и да предизвика кървене. Понякога напрежението може да прокара вътрешен хемороид през аналния отвор. Това е известно като изпъкнал или пролапсващ хемороид и може да причини болка и дразнене. Външният хемороид е под кожата около ануса. При раздразнение външните хемороиди могат да сърбят или да кървят.

Как за лечение на хемороиди

След изучаване на хемороидни причини и симптоми, сега определено искате да знаете за лечението. Драматично облекчение за повечето симптоми на хемороиди може да се намери с прости, домашни средства за хемороиди. Можете да опитате следното:

 • Получете повече фибри: Добавете повече фибри към вашата диета от храната. Влакното омекотява изпражненията и ги прави по-лесни за преминаване, намалявайки натиска върху хемороидите. Храните с високо съдържание на фибри включват броколи, боб, пшенични и овесени трици, пълнозърнести храни и пресни плодове.
 • Пийте вода: Тя ще ви помогне да избегнете твърдите изпражнения и запек, така че да се напрягате по-малко по време на движението на червата. Плодовете и зеленчуците, които имат фибри, също имат вода в тях.
 • Упражнение: Умерените аеробни упражнения, като бързо ходене по 20-30 минути на ден, могат да помогнат за стимулиране на функцията на червата.
 • Отделете време: Когато почувствате желание за дефекация, незабавно отидете в банята; не чакайте по-удобно време. Табуретката може да се върне назад, което води до повишено налягане и напрежение. Също така, планирайте определено време всеки ден, например след хранене, за да седнете в тоалетната за няколко минути. Това може да ви помогне да установите нормален навик на червата.

И накрая, потърсете хомеопатично лечение за хемороиди. Ние силно препоръчваме продукт, наречен Venapro, който е резултат от дългогодишно проучване за това как тялото елиминира хемороиди, като използва изключително билкови съставки. Венапро е хомеопатично лекарство, състоящо се от хапчета и спрей. Това е специално формулирано за премахване на хемороиди. Хората, които са го използвали, са забелязали бързо и трайно облекчение. Тъй като атакува корена на проблема, облекчението е трайно и в повечето случаи е крайно. Неговите 100% билкови и натурални съставки правят Venapro безопасен, надежден и неговите ефекти са дълготрайни, без вредни ефекти за тялото ви. Кликнете по-долу, за да научите повече за това хомеопатично лекарство.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>