Причините за проблеми с ерекцията и как да ги поправим

Проблемите с ерекцията възникват, когато не можете да постигнете или поддържате ерекция, която е достатъчно твърда, за да имате сексуален контакт. За повечето мъже този проблем възниква от време на време и не е сериозен проблем. Въпреки това, ако не можете да постигнете ерекция една четвърт от времето или повече, може да имате здравен проблем, който изисква медицинска помощ. Проблемите с ерекцията са известни още като:

 • Еректилна дисфункция.
 • импотентност.
 • Сексуална дисфункция.

Какво причинява проблеми с ерекцията?

Проблемите с ерекцията могат да имат много причини. Те включват:

 • Физически проблеми като увреждане на нервите или загуба на кръвоснабдяване на пениса.
 • Други здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане, тревожност и депресия.
 • Странични ефекти на някои лекарства.
 • Стрес.
 • Пиене на твърде много алкохол или пушене.
 • Хирургия, например при рак на простатата.

Можете ли да отстраните трайно проблемите с ерекцията?

За някои хора е възможно техните симптоми за еректилна дисфункция да завършат завинаги, но това зависи от причините. Дори ако не можете да разрешите проблемите с импотентността си постоянно, все още можете да намерите решение, което можете да използвате редовно. Дългосрочните решения на проблемите с ерекцията включват:

 • Промяна на физическата активност или начина на живот – ако се придържате към редовни упражнения за еректилна дисфункция или следвате здравословен избор на начин на живот, тогава може да откриете, че проблемите с ерекцията не се връщат. Освен това може да видите и някои други ползи за здравето.
 • Консултиране или сексуална терапия – свързани с ума причини за еректилна дисфункция могат да засегнат всеки. Те са по-вероятни, ако имате еректилна дисфункция в по-млада възраст.

Разговорът с консултант или терапевт може да помогне на някои хора да преодолеят еректилната дисфункция, свързана с тези проблеми, вероятно за добро. Те също могат да ви помогнат, ако вашата еректилна дисфункция причинява стрес, тъй като това може да влоши нещата.

 • Проверка на вашето текущо лекарство – ако вече приемате лекарства, възможно е проблемите с ерекцията да са страничен ефект. Накарайте лекар да провери дали това е причината за вашите проблеми и ако е така, може да успеете да смените лекарствата и да откриете, че вашата еректилна дисфункция изчезва напълно или поне се подобрява.

Лекарствата, които могат да причинят проблеми с ерекцията, включват: о Лекарства за кръвно налягане. о Антидепресанти. о стероиди. о Антихистамини. Не забравяйте, че дори ако решите да отидете за друг вариант като еректилна дисфункция лекарства или устройства като импланти, пенис помпи, или пенис пръстени, те могат да бъдат използвани дългосрочно, както добре. Въпреки че е възможно да се вземат лекарства дългосрочно, всеки лекар трябва да провери дали все още са подходящи за вас всеки път, когато се нуждаете от повече.

Можете ли да предотвратите проблеми с ерекцията?

Най-често причината е физически проблем. Така че е важно да се яде здравословна храна и да се получи достатъчно упражнения, за да ви помогне да останете в добро здраве. За да намалите риска от проблеми с ерекцията, не пушете, не пийте прекалено много алкохол или не употребявайте незаконни наркотици. Може да сте в състояние да избегнете проблеми с ерекцията, свързани с тревожност и стрес, като говорите с партньора си за вашите притеснения. Това може да ви помогне да се отпуснете. Намерете още съвети, като кликнете върху банера по-долу.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>