Причината за увеличаване на простатата и лечението

Увеличаването на простатата е често срещано състояние, тъй като мъжете остаряват. В тази публикация ще обсъдим основната причина за разширяването на простатата. Увеличената простата може да причини неприятни уринарни симптоми, като например блокиране на изтичането на урина от пикочния мехур. Може също да причини проблеми с пикочния мехур, пикочните пътища или бъбреците. Има няколко ефективни лечения за уголемяване на простатата. Ако отидете на лекар, той първо ще прецени Вашите симптоми, размера на простатата и здравословното Ви състояние, за да решите най-доброто лечение. Преди да продължим, нека да научим причината за разширяването на простатата.

Причината за разширяването на простатата

По-възрастните мъже са склонни да имат по-големи простати, отколкото по-младите мъже, защото простатата продължава да расте като възрастен мъж. Разширяването на простатата, което не е резултат от рак, се нарича доброкачествена хиперплазия на простатата. Въпреки това, простатната жлеза се контролира и от мощни хормони, известни като полови хормони, включително тестостерон. В простатната жлеза тестостеронът се превръща в друг хормон, наречен дихидротестостерон. Високите нива на дихидротестостерон водят до увеличаване на клетките в простатата. Известно е, че някои храни и напитки оказват въздействие върху здравето на простатата поради тяхното въздействие върху тестостерона и други хормони. Изследванията показват, че диета, състояща се главно от месо или млечни продукти, може да бъде причина за разширяването на простатата. Това е особено вярно, ако човек не включва достатъчно зеленчуци в диетата си.

Симптомите на разширяването на простатата

Увеличената простата влияе директно върху способността на мъжа да уринира. Тези ефекти включват:

 • Честа необходимост от уриниране.
 • Чувство, че не изпразвате пикочния мехур.
 • Интензивно желание за уриниране.
 • Слаб поток от урина.
 • Проблеми при започване или спиране на уринирането.

Проблемите с простатата също могат да причинят сексуални проблеми. Степента на всеки сексуален проблем варира в зависимост от състоянието на простатата. Някои често срещани сексуални странични ефекти включват:

 • Еректилна дисфункция.
 • Намалено сексуално удовлетворение.
 • Проблеми при поддържане на ерекция.
 • Намалено либидо.

Как за лечение на разширяването на простатата

След като се запознае със симптома и причината за разширяването на простатата, сега е време да се научим на лечението. Има три основни вида лечение за увеличена простата: промени в начина на живот, лекарства и хирургия. Но нека се съсредоточим върху промените в начина на живот. Ако вашата увеличена простата не причинява големи проблеми, може да решите да изчакате и да видите дали симптомите ви се влошават преди по-нататъшно лечение. Увеличената простата обикновено се развива бавно и симптомите ви може никога да не се влошат. Можете да направите прости промени в начина си на живот, които могат да помогнат на симптомите ви:

 • Пийте по-малко алкохол, кофеин, изкуствени подсладители и газирани напитки.
 • Пийте по-малко вечер.
 • Изпразнете пикочния мехур преди да напуснете къщата.
 • Проверете лекарствата си.
 • Яжте повече плодове и фибри.
 • Поддържайте здравословно тегло.
 • Упражнявай се редовно.

Можете също така да добавите естествена добавка към вашата диета. И едно от най-добрите добавки за здравето на простатата е ProstaSURE. ProstaSURE е проектиран да поддържа здрава функция на простатата и простатата. Тази натурална хранителна добавка помага да се осигурят редица витамини и минерали, като цинк, селен и витамин D3, които могат да помогнат на мъжкото здраве и благополучие. Формулата също съдържа висок процент изофлавони, клас флавоноиди, известни с антиоксидантната си активност, които сега се използват често за потенциалните си здравни ползи. Формулата ProstaSURE е внимателно изработена с помощта на точни количества растителни съставки, за да направи натурална добавка, която е уникална на пазара днес. В тази формула са много активни съставки, които включват видяна палмето, екстракт от тиквени семки, екстракт от чесън, витамин D3 и ликопен. Тази уникална формула може да ви помогне да предотвратите причината за разширяването на простатата и да изчезне симптомите без нужда от лекарства и операция. Интересувате ли се от покупка и използване на ProstaSURE? Е, просто кликнете по-долу.

Prostasure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>