Препоръчителната CLA доза за загуба на тегло

Ако искате да намалите телесните си мазнини, закупуването на CLA е добра идея. Преди да приемете тази добавка, разберете правилната доза CLA, която може да работи за вас. Конюгираната линолова киселина или CLA е горещата добавка за отслабване в момента. CLA е здравословна мазнина или транс-свободни мастни киселини, която се среща естествено в няколко биологични млечни продукта и постно пасище, ​​хранено с говеждо месо. CLA принадлежи към група от есенциални мастни киселини, известни като омега 6, една от двете най-полезни мастни киселини в света. CLA е обстойно изследвана и клинично тествана в продължение на десетилетия, за да докаже ползите за здравето. Консумацията на правилната CLA доза често е установена като ефективна за повишаване на загубата на тегло, борба с началото на рак и предотвратяване на сърдечни заболявания.

Ползи за здравето на CLA

Приемането на подходяща доза CLA може да ви осигури ползи за здравето, включително мускулен растеж и загуба на тегло, когато се комбинират с упражнения, превенция на болестите и повишена енергия. Обикновено, когато губите тегло, също се наблюдава намаляване на мускулната маса, но CLA помага за запазване на мускулната маса, като същевременно увеличава метаболизма на тялото. Този повишен метаболизъм увеличава енергийните нива и способността на тялото ви да гори калории. Конюгираната линолова киселина може да понижи лошия холестерол и може да подобри имунната система, повишавайки цялостното ви здраве. Добавката съдържа също антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на заболявания като рак.

Как работи CLA за загуба на тегло

Основният начин, по който CLA печели загуба на тегло е чрез увеличаване на основния метаболизъм (колко енергия тялото изгаря, докато е в покой). Когато вашите клетки използват енергията ефективно, тогава изгаряте повече калории и поставяте по-малко тегло. Когато достигнете до енергиен дефицит, CLA помага на тялото да изгаря мазнините за гориво, вместо да ходи за мускули. Проучванията показват, че CLA е особено подходящ за намаляване на коремните мазнини, което е от решаващо значение за хората, изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания. Някои проучвания показват, че CLA също увеличава пълнотата и намалява глада. Тези проучвания не показват загуба на тегло, но причината е, че по-малко хранене ще ви помогне да отслабнете.

CLA доза: как да се вземе тази добавка

Дозите, използвани при проучвания на CLA, варират от 1,4 грама на ден до 6,8 грама на ден. Въпреки че има значителни разлики в протоколите на дозиране между проучванията, най-препоръчителната доза CLA е 3,4 грама на ден. За да се получи правилната дневна доза на CLA дозата, обърнете специално внимание на количеството на общата активна CLA на капсула. Доза от 1000 mg CLA може да има доза от 1 капсула. Това означава, че трябва да приемате поне 3 капсули дневно, за да се доближите до препоръчителната доза от 3,4 грама на ден. Но ако вашата добавка съдържа само 333 mg активен CLA на капсул, тогава трябва да вземете 3-4 капсули наведнъж, три пъти на ден, за да достигнете препоръчителната доза от 3,4 грама на ден. Въпреки това, най-добрата CLA добавка трябва да съдържа 1000 mg активен CLA на капсул, защото ще бъде досадно да се вземат 3 капсули наведнъж.

Вземете домашното съобщение

Консумацията на CLA не гарантира загуба на тегло, но когато се комбинира с добър режим на хранене и упражнения, CLA може да действа ефективно за намаляване на телесните мазнини, докато поддържа растежа на чистата мускулна маса. Можете да консумирате CLA, макар и с няколко диетични източника, но ако не сте сигурни за приема на CLA или ако се упражнявате интензивно, CLA добавка в правилната доза може да помогне за постигане на целите ви за загуба на мазнини. Ако вашите тренировъчни цели са базирани на поддържане на чиста мускулна маса и отслабване на телесните мазнини, тогава CLA може да бъде правилната добавка за вас. Щракнете върху банера по-долу, ако искате да получите повече информация за CLA добавки, които ще ви дадат най-добри резултати.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>