Препоръчителната дозировка от куркума

За да се извлекат ползи за здравето на куркума, препоръките за дозиране на куркума варират в зависимост от няколко фактора, включително състоянието на здравето и общите цели за здравето. Може да знаете куркума предимно като подправка, но също така се използва в аюрведичната медицина, холистичен подход към здравето, възникнал в Индия преди повече от 3000 години. Добавките на куркума вече са широко достъпни за медицинска употреба, но намирането на правилната доза куркума може да бъде объркващо. Ето поглед върху употребите и ползите от куркумата и ефективната доза.

Най-добра употреба за куркума

Предварителните проучвания показват, че поглъщането на екстракт от куркума може да помогне за стабилизиране или дори за предотвратяване на колоректален рак. Нарастващите доказателства сочат, че куркумата може да помогне за защита срещу болестта на Алцхаймер. Основната съставка на куркумината, куркуминът, изглежда блокира прогресията на болестта на Алцхаймер. Изследванията на индийските популации, чиято диета е богата на куркума, показват, че честотата на болестта на Алцхаймер е много ниска в тези групи. Куркуминът, намиращ се в куркума, може също да предотврати окислението на холестерола, да намали прогресията на атеросклерозата и да предпази от инфаркт и инсулт. Вътрешно, куркумата се използва за различни кожни заболявания, включително трихофития, ухапвания от пиявици, възпаление на кожата и синини. Използва се и като аналгетик.

Препоръчителна доза куркума на ден

Куркумата се предлага в прахообразна форма като кулинарна подправка, а в таблетки и капсули като хранителни добавки. Той трябва да бъде обозначен като стандартизиран екстракт от куркума или съединението, куркумин. Активната съставка в куркумината е куркумин (където лежат неговите суперсили). Така че, когато проверявате етикета на капсулата от куркума, е важно да се отбележи колко всъщност е куркуминът. Когато използвате подправката сама по себе си, общото правило е, че в една чаена лъжичка прясна куркума има 200 милиграма куркумин (макар и малко да варира в зависимост от източника и произхода). Приемането на хапче или капсула може да е най-лесният начин да се уверите, че получавате достатъчно правилна доза куркума. Около 500 милиграма куркуминоиди на ден е добра доза за укрепване на възпалението и насърчаване на здравето на червата – но ако изпитвате хронична болка, може би ще искате да направите четворно.

Доза от куркума за специфични условия

Каква е най-добрата доза куркума? Отговорът на този въпрос може да зависи от конкретната причина, поради която приемате куркума. Това са някои дневни дози от куркума, които са били използвани за възрастни:

  • Доза от куркума за депресия: 500 милиграма куркумин два пъти дневно.
  • Доза от куркума за висок холестерол: 1,4 грама екстракт от куркума в две отделни дози дневно в продължение на 3 месеца.
  • Доза от куркума за чернодробно заболяване, която не е причинена от алкохол: 500 милиграма продукт, съдържащ 70 милиграма куркумин дневно в продължение на 8 седмици.
  • Доза от куркума за артрит: Доза от капсули от курмерия от 400 до 600 милиграма три пъти дневно или 0.5 грама до 1 грам прахообразен корен до 3 грама на ден за остеоартрит и 500 милиграма два пъти дневно е препоръчителна дозировка от куркума за ревматоиден артрит ,
  • Доза от куркума за сърбеж: 1500 милиграма куркума в три разделени дози дневно в продължение на 8 седмици. Също така, специфичен продукт, съдържащ екстракт от куркума плюс черен пипер или дълъг пипер дневно в продължение на 4 седмици.
  • Доза от куркума за предменструален синдром: 100 милиграма куркумин, химикал в куркума, два пъти дневно, започвайки 7 дни преди менструалния период, продължавайки по време на менструалния период и 3 дни след края на менструалния цикъл, за 3 менструални цикъла. ред.

Най-добрата хранителна добавка, съдържаща куркума

Тези дни, куркумата се смята за една от водещите суперхрани и може да направи много повече, отколкото просто да подобри здравето на ставите. Куркумата е подправка, която се използва от хиляди години в Индия заради лечебната си сила. Съдържа също и съединения, наречени куркуминоиди. Основната активна съставка в куркумината, куркуминът съдържа противовъзпалителни свойства и също е много силен антиоксидант. Въпреки това, съдържанието на куркумин в куркума обикновено не е много високо, но за щастие има TurmericPlus – изцяло натурална хранителна добавка, която идва с високо съдържание на куркумин дори на деветдесет и пет процента! Ако искате да изпитате пълния ефект на куркумин, трябва да вземете добавка на куркумин с високо съдържание на куркумин и това е точно това, което TurmericPlus предлага. Кликнете върху връзката по-долу, за да разберете други големи ползи, предлагани от TurmericPlus.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>