Препоръчителната дозировка на годжи ягода

Основната тема на тази публикация е за дозировката на гайди бери. Goji плодове съдържат много хранителни вещества, които препоръчват дневни дози, известни също като дневни стойности. Goji е растение, което расте в средиземноморския регион и части от Азия. Плодовете се използват за производство на лекарства. Goji Berry се използва за много заболявания, включително диабет, загуба на тегло, подобряване на качеството на живот и като тоник. В храните, плодовете се ядат сурови или се използват за готвене. Подходящата дозировка на годжи ягода зависи от няколко фактора като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с фармацевта, лекаря или друг медицински специалист, преди да го използвате.

Хранителните вещества в goji berry

Предоставили сме хранителни данни за горските плодове. Тази информация се отнася за изсушени плодове с гаджи без други съставки. Размерът на сервиране е 5 нива супени лъжици.

  • Калории.

Доставката на гайди плодове има 112 калории, което е равно на около 5,5% от дневната стойност на калориите. Тази дневна стойност важи за ежедневна диета от 2000 калории. Въглехидратите осигуряват 94 калории, мазнините представляват 14 калории и протеините съставляват останалите 4 калории.

  • Въглехидрати.

Goji плодове съдържат 24g въглехидрати на порция, включително 21g захар и 3g диетични фибри. Това осигурява 8% от дневната стойност за въглехидратите и 12% от дневната стойност за диетичните фибри.

  • Протеин и мазнини.

Една порция от горски плодове съдържа 1 грам протеин на порция или 2 процента от дневната стойност на протеина. Goji плодове също имат 1,6 грама мазнини, което осигурява 3 процента от дневната стойност за мазнини. Това съдържание на мазнини се състои изцяло от ненаситени мазнини, тъй като плодовете Goji не съдържат наситени мазнини, транс мазнини или холестерол.

  • Витамини и минерали.

Goji плодовете съдържат 12 мг желязо на порция, което е 67 процента от дневната стойност за желязото. Също така съдържа 20 mg витамин С или 33% от дневната стойност за витамин С. Съдържанието на витамин А в сервирането на плодовете на Goji е 170 международни единици, което е 5,7% от дневната стойност за витамин А. Калцийното съдържание в една порция goji berries е 8mg или 0,8% от дневната стойност за калций.

Идеалната доза Goji Berry

Дневната дозировка на грудки зависи от възрастта и здравето на всеки индивид. Сервираният размер на изсушените горски плодове (5 супени лъжици) ни дава 5,5% дневна стойност на калориите. Дневната стойност се отнася за дневната стойност за типичната диета с 2000 калории. Това ще варира за всеки човек. От това получаваме 94 калории въглехидрати, 14 калории мазнини, а останалата част от протеини. За човек, който няма никакво специфично заболяване, количеството глоби, което се приема, ще зависи от вида на продукта, който се консумира. Следователно, за здрави хора следното може да бъде препоръчителната дневна доза goji berry:

  • Ако живеят в площи за отглеждане на ягоди, дневната доза на годжи бери е 150 г пресни плодове.
  • Изсушените горски плодове са най-разпространени в други райони. Препоръчителната дневна доза е 10-30g, въпреки че няма конкретна горна граница. Една шепа изсушени горски плодове дневно няма да създаде никакви здравословни проблеми.
  • 30 мл висококачествен сок goji, взет два пъти по време на хранене, може да се консумира ежедневно.
  • В китайската медицина 5-15 грама сушени плодове се използват за приготвяне на чай от годжи. Това може да се пие веднъж и прави около ½ чаша.
  • Може да се приемат 2500 mg капсули goji, но само под медицинско наблюдение, особено ако лицето е бременна или кърми.

Ако продуктите от годжи ягодоплодни се вземат за специфични заболявания, тогава дозата зависи от заболяването. Най-добре е да се консултирате с Вашия лекар в този случай.

резюме

Goji Berry обикновено е безопасно да се използва умерено. Съобщените нежелани реакции включват гадене и повръщане. Той може да взаимодейства с някои лекарства, като например варфарин, който е по-тънък в кръвта. Той може да взаимодейства с лекарства за кръвно налягане и лекарства за диабет, така че най-добре е да попитате лекар първо, преди да ги приемете. Няма стандартна доза Goji Berry, но според традиционната китайска медицина могат да се използват 150 грама дневно от пресни плодове. За сушени плодове се препоръчва 10-30g на ден. Ако вашите goji плодове са под формата на капсули, 2500mg може да се приема на ден. Повече информация за дозата Goji Berry можете да намерите, като кликнете върху банера по-долу.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>