Препоръчителната доза витамин B3

Витамин В3, известен още като ниацин, е важен хранителен елемент. Тази статия обяснява всичко, което трябва да знаете за препоръчителната доза витамин B3. Като добавка, витамин B3 играе роля в превръщането на храната, която ядем, в енергия. Тя помага на организма да използва протеини и мазнини, и поддържа здравето на кожата, косата и нервната система. Други възможни ползи от витамин В3 произтичат от потенциалното понижаване на холестерола, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Въпреки това, той може да предизвика и странични ефекти, ако приемате големи дози. Прочетете за най-добрата доза витамин B3.

Възможни нежелани реакции

Като добавка витамин В3 е безопасен за консумация. Малките странични ефекти от приема на добавки с витамин В3 са диария, замаяност, сърбеж, газове, киселини и леки главоболия. Приемането на висока доза витамин В3 (повече от 3 грама на ден) не се препоръчва, тъй като може да има отрицателно или дори токсично въздействие върху черния дроб. Говорете с Вашия лекар преди да приемате витамин В3, ако: t

 • сте бременна или кърмите.
 • Имате диабет.
 • Имате чернодробно заболяване.
 • Имате заболяване на жлъчния мехур.
 • Имате подагра.

Най-добре е да се консултирате с лекар, преди да приемате добавки с витамин В3 преди да се подложите на операция или да приемате антикоагулантни лекарства, защото витамин В3 намалява съсирването на кръвта.

Правилната доза витамин B3 да се приема

Всеки се нуждае от определено количество витамин В3 – от храната или добавките – за да функционира нормално тялото. Това количество се нарича диетичен референтен прием. Препоръчителната доза витамин В3 варира в зависимост от възрастта и други фактори:

 • Деца: между 2-16 милиграма дневно, в зависимост от възрастта.
 • Мъже: 16 милиграма дневно.
 • Жени: 14 милиграма дневно.
 • Жени (бременни): 18 милиграма дневно.
 • Жени (кърмене): 17 милиграма дневно.
 • Максимален дневен прием за възрастни от всички възрасти: 35 милиграма дневно.

Можете ли да приемате витамин В3 повече от 35 мг на ден?

Ако приемате конвенционални добавки с витамин B3 като хапчета и прахове, максималната препоръчителна доза за възрастни е само 35 mg дневно. Когато приемате по-висока доза витамин B3, ще има отрицателно или токсично въздействие върху черния дроб. Въпреки това, няма сериозни странични ефекти от потребители, които са приемали Niacin Max – модерна добавка, която съдържа 75 mg ниацин на порция. Niacin Max се предлага в тънка, правоъгълна кутия с индивидуално опаковани ленти и сега идва под формата на спрей. Той се превръща в популярен продукт сред културисти, атлети и фитнес ентусиасти, които искат изваяна мускулна физика и подобряват физическата върхова производителност и издръжливост. Когато поставите тънка ивица от Niacin Max в устата си, той се разтваря бързо в тъканта на лигавицата и освобождава чист ниацин (витамин B3) директно в кръвния Ви поток, без да минава през стомаха, така че не причинява никакви странични ефекти. Този ниацин е биоструктуриран с липозоми, защитен е до момента, в който достигне клетките ви. Тази силно насочена, защитена система за доставяне дава Niacin Max по-висока бионаличност, отколкото всяка друга добавка. Което означава, че получавате почти всичко, а не само част от него. Ако се интересувате от използването на Niacin Max, не се колебайте да посетите официалния сайт.

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>