Предотвратяване на хемороиди: прости съвети

Хемороиди могат да бъдат болезнени и сърбящи и могат да причинят кървене. Но има съвети за превенция на хемороиди, за да можете да избегнете дразнещите симптоми. Хемороидите са разширени вени около външната страна на ануса или в долния ректум. Всеки човек има хемороидална тъкан в тази област, съставена от кръвоносни съдове, съединителна тъкан и някои мускули. Тези хемороидални тъкани не винаги се увеличават, но като стареем, това явление става все по-често – причинявайки това, което наричаме хемороиди, също известни като купчини. Хемороидите могат да бъдат болезнени и особено притеснителни, ако се повтарят. Ако имате хемороиди, имате много възможности за лечение на ваше разположение. Въпреки това, превенция на хемороиди е много по-добра от всички възможности за лечение. Предотвратяването на хемороиди ви помага да избегнете проблема.

Причините за хемороиди

Има няколко състояния и навици, за които се смята, че причиняват хемороиди, включително:

 • Хроничен запек или диария.
 • Прекалено напрегнато при движения на червата.
 • Седнете дълго време на тоалетната.

Напрежението, запекът и продължителното заседание могат да повлияят на притока на кръв в зоната, като причинят кръвотечение в съдовете, което води до хемороиди. Факторите, които повишават риска от развитие на хемороиди, включват:

 • Липса на фибри в диетата.
 • Затлъстяване: Наднорменото тегло може да окаже натиск върху хемороидната тъкан.
 • Стареене: С напредване на възрастта, съединителната тъкан в ректума и ануса става по-слаба, което може да доведе до издуване на хемороиди.
 • Бременност: Тъй като плодът расте и оказва натиск върху корема, вените в ректума и ануса могат да се увеличат. Проблемът обикновено изчезва след раждането.

Прости начини за предотвратяване на хемороиди

Ето някои прости, но ефективни начини за превенция на хемороиди:

 • Опитайте се да поддържате изпражненията си меки и редовни: Уверете се, че получавате достатъчно фибри във вашата диета, около 30 грама на ден, като ядете плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Допълнението с фибри може да ви помогне да постигнете целта си.
 • Пийте достатъчно вода: тази стратегия за превенция на хемороиди е проста и евтина, но толкова малко от нас всъщност го правят. Заедно със здравословното хранене, пълно с фибри, адекватната хидратация от водата е ключът към здравословните движения на червата.
 • Упражнявайте редовно, за да предотвратите запек: Упражненията помагат за поддържане на редовността на дебелото черво. Да останеш активен намалява времето, прекарано в сядане и упражнява натиск върху вените в долната част на ректума. Йога, плуване и ходене са примери за добро упражнение за предотвратяване на хемороиди.
 • Поддържайте добри тоалетни навици: Не се прецеждайте или седнете прекалено дълго в тоалетната. Колкото повече време прекарвате в тоалетната, толкова по-вероятно ще се натоварвате за движение на червата. Също така, седналата позиция поставя допълнително напрежение върху аналните кръвоносни съдове. И двата фактора повишават риска от хемороиди.
 • Не отлагайте движението на червата. Отиди до тоалетната, когато усетиш желанието. Ако забавите употребата на тоалетната, изпражненията ви могат да станат твърди и сухи в червата, което затруднява преминаването. Ако се прецеждате, за да преминете на изпражненията, рискът от развитие на хемороиди се увеличава.

Ами ако вече сте страдали от хемороиди?

Превенция на хемороиди е полезна, за да ви помогне да избегнете хемороиди и техните симптоми. Но ако вече страдате от хемороиди, тогава е необходимо лечение. А най-доброто лечение за хемороиди, които познаваме, е Венапро. Venapro идва като крем, който е действителното хемороидно лечение. Лечението с Venapro е съвсем просто. Просто използвайте крема, когато и колкото е необходимо, за да излекувате разширения хемороид. В зависимост от тежестта на състоянието, повечето страдащи от хемороиди могат да очакват подобрения само за 7 дни. Много хора дори изпитват облекчение за 24 часа или по-малко. Venapro е отличен избор, защото е не само ефективен, но и естествен и безопасен. Венапро ще лекува леки до умерени (а понякога дори и тежки) хемороиди бързо и струва много по-малко от предписаните лекарства. За да научите повече за Venapro, включително как да използвате този крем, просто отидете на официалния сайт.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>