Предимства на суроватъчния протеин за бегачите

Какво мислите за суроватъчния протеин за бегачите? Необходимо ли е за тях? В действителност, суроватъчният протеин е много необходим на бегачите за постигане на върхово представяне. Не мислете, че протеинът е само за културисти. Всички спортисти, особено бегачи, също могат да се възползват много от протеиновите добавки. Ето защо всеки спортен ентусиаст трябва да започне да обмисля суроватъчен протеин за бегачите.

Суроватъчен протеин за бегачите: подпомагане на изпълнението и възстановяване

Суроватъчният протеин е удобен и с високо качество, което ви позволява да поставите мускулите си в режим на ремонт веднага след тренировка. А ползите от него са особено важни за съвременния бегач, който разбира значението на кръстосаното обучение и усилието. Силата и кондицията, по-специално, целенасочено разкъсва мускулите, за да могат те да станат по-силни и по-устойчиви. За да се случи това обаче, протеинът отново е основната съставка. Добрите добавки на суроватъчен протеин за бегачите също са лесни за смесване и могат лесно да бъдат транспортирани, което означава, че имате удобен източник на протеин, когато и където имате нужда от него веднага след тренировъчен план.

Някои ползи от суроватъчен протеин за бегачите

Ето основните предимства на суроватъчния протеин за бегачите:

  • Суроватката е пълен и удобен висококачествен протеин. Той предлага всичките девет основни аминокиселини, необходими за изграждане на хормони, невротрансмитери и антитела, както и силни мускули и кости.

Освен това, суроватъчният протеин се абсорбира бързо от тялото – което го прави идеален за пост, когато тялото ви не иска да работи за храносмилане.

  • Суроватката подобрява възстановяването. Проучванията показват, че протеинът повишава усвояването на въглехидратите, което означава, че складовете ви за гликоген ще бъдат попълнени по-бързо.

Добре е след богата на въглехидрати шейк; богат на въглехидрати, който включва някои протеини е по-добре. Освен това, протеинът ще помага при възстановяването на мускулите.

  • Беше доказано, че суроватката мощно поддържа вашата имунна система. Суроватката е един от най-богатите източници на градивни елементи на глутатион, един от най-силните антиоксиданти в организма, който трябва да бъде направен от тялото.

По-мощните антиоксиданти означават по-силна имунна система. Освен това, суроватката съдържа протеини като бета-лактоглобулин, за които е доказано, че влияят положително на имунната система. Съдържа и глутамин, който подпомага имунната система. Ако решите да включите суроватъчен протеин в рутинна процедура за възстановяване след или след тренировка, ние ви препоръчваме да изберете правилния – протеини от суроватка за бегачи, които са от естествени млечни продукти (без добавени хормони, стероиди или антибиотици), нехидролизирани , не денатуриран и не съдържа захари или изкуствени подсладители или ароматизанти.

Суроватъчен протеин за бегачите: една от най-препоръчителните добавки

Суроватъчният протеин е богат източник на аминокиселини, който се изисква от мускулите за възстановяване и растеж. Като състезател, вие всъщност разрушавате някои от мускулните тъкани и това трябва да бъде поправено. Хранителните източници на протеини са важни, като тези, получени от месо и яйца – обаче, предимството на суроватъчния протеин пред другите източници е, че тя се абсорбира много бързо от организма, което го прави отличен избор за възстановяване след пускане, тъй като помага за предотвратяване на болки на следващия ден. Да не говорим за многобройни проучвания, които също потвърждават голямото значение на суроватъчния протеин за бегачите, които изграждат чиста мускулна маса и не допринасят за увеличаване на теглото. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за проучванията.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>