Предимства на капсаицин за загуба на тегло и контрол на апетита

Много хора се интересуват от използването на добавката капсаицин за загуба на тегло и цели за управление на теглото. Изследванията показват, че капсаицинът може да повлияе на няколко механизма, свързани със загуба на тегло, включително основния метаболизъм, адипогенезата, термогенезата, окислението на апетита и мазнините. Точният начин как работата на капсаицин за загуба на тегло не е напълно изяснен. Смята се обаче, че повечето ефекти на капсаицин произтичат от активиране на ключови рецептори в цялото тяло.

Как да се консумират капсаицин за загуба на тегло

Капсаицинът обикновено е безопасен, когато го консумирате в нормални количества, както бихте получавали в храната. Високите количества капсаицин (като в добавките) могат да предизвикат странични ефекти като стомашно раздразнение, стомашни болки, подуване на корема и влошаване на язви и киселини. Няма точни измервания, които да се считат за безопасни, но ако добавите до ½ чаена лъжичка към рецепта (което е няколко порции храна), трябва да сте добре. Ако приемате хапчета с повече капсаицин, отколкото бихте могли да ядете (това е пикантно!), Може да имате количества, които да ви безпокоят. Разбира се, някои хора са по-чувствителни към подправки от други. Така че не се страхувайте да започнете с малко пръскане и да работите до достатъчно, за да добавите топлинен удар, но все още се чувствате комфортно.

Капсаицин за загуба на тегло: как работи

Потенциалът за намаляване на теглото на капсаицин е широко проучен и е известно, че капсаицинът помага за намаляване на телесното тегло по много начини. Нека научим за ползите от капсаицин за загуба на тегло.

  • Капсаицинът увеличава метаболизма – Чрез увеличаване на метаболитния капацитет на организма, капсаицинът помага за изгарянето на повече калории и намалява телесното тегло.
  • Капсаицинът намалява телесните мазнини – Капсаицинът регулира нивата на липидите, изгаря излишните телесни мазнини и предотвратява натрупването на мазнини в тялото.
  • Капсаицинът понижава нивата на глюкозата – капсаицинът помага за поддържане на оптималните нива на глюкоза и инсулин в организма, което предотвратява съхранението на мазнини и спомага за загуба на тегло.
  • Консумацията на капсаицин помага при контролирането на апетита – консумацията на капсаицин се свързва с повишена чувствителност и намален прием на храна.
  • Капсаицинът увеличава разхода на енергия в организма – приемането на капсаицин води до по-голямо производство на енергия чрез използване на съхранени мазнини и други хранителни вещества в организма. Това насърчава загуба на тегло.
  • Капсаицинът помага при поддържане на теглото – капсаицинът помага за поддържане на здравословното тегло след загуба на тегло.
  • Капсаицинът регулира чревните бактерии – капсаицинът модулира чревните бактерии, които насърчават загубата на тегло чрез увеличаване на метаболизма на тялото.
  • Капсаицинът е отличен агент против затлъстяване – капсаицинът намалява телесното тегло и спомага за предотвратяване на затлъстяването и свързаните с него здравословни усложнения.

Къде можем да намерим капсаицин?

Има много причини, поради които трябва да използвате капсаицин. Той обогатява вкуса, помага при загуба на тегло, а според последните доклади има и противоракови свойства. Добавете капсаицин към диетата си и загубата на тегло ще бъде още по-ефективна! Чушки са основният източник на капсаицин. Трябва обаче да получим по-остри чили пиперки, защото обикновените червени чушки не съдържат капсаицин. Pepperoni, Jalapeno, Piri-Piri или Habanero чушки са отлични източници. За да добавите капсаицин към нашата храна, можем да отидем за кайенски пипер или със сос с лют пипер (например Tabasco). Капсаицинът може да се приема и като хранителни добавки. Мазнините горелки са многостранни и значително подобряват процеса на загуба на тегло. Важно е да се помни, че инхибиторът на капсаицин (който блокира действието му) е казеин, затова за най-ефективното действие не трябва да комбинираме капсаицин с млечни продукти. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече как да използвате капсаицин за загуба на тегло.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>