Предимства на горски плодове за очи

Група от изследователи изследва ефекта на goji berry за очите в рандомизирано, контролирано изпитване. Трябва да знаете, че са открили невероятни неща. Изследователите установяват, че възрастните участници са приемали плацебо добавки в продължение на 90 дни и са развили хипопигментация (недостатъчно количество пигмент, произведено в ретината) и натрупване на друсен, докато тези, които получават добавки за гайди бери през същия период, са добре защитени. Goji плодове също могат да предпазват от слепота, причинена от високо кръвно захар, известен като диабетна ретинопатия. Това е водещата причина за слепота сред диабетици. Високата концентрация на глюкоза с течение на времето разрушава клетките на ретината и уврежда макулата. В напредналите стадии на това заболяване, пролиферативната диабетна ретинопатия причинява появата на нови кръвоносни съдове в ретината и изтичане на кръв в центъра на окото. Това може да доведе до замъгляване на зрението и сериозно увреждане на нервите, което води до загуба на зрението.

Предимства на гайди плодове за здравето на очите

Ползите от goji berry за очите също включват способността да се предпазват тези органи от свързаните с възрастта заболявания като дегенерация на макулата, водеща причина за слепота при по-възрастни хора. Goji плодовете са естествено средство за дегенерация на макулата и са полезни за зрението поради високите нива на антиоксиданти (особено зеаксантин), които могат да помогнат да се спрат повредите от излагането на ултравиолетови лъчи, свободните радикали и други форми на оксидативен стрес. Едно проучване установи, че пиенето на сок от ягодоплодни яйца ежедневно като хранителна добавка за 90 дни значително увеличава плазмените нива на зеаксантин и антиоксиданти, които предпазват очите от хипопигментация и натрупване на оксидативни стрес съединения, които могат да увредят макулата. Други проучвания показват, че goji berry е полезно за здравето на окото, като защитава ретината от ганглийни клетки, така че антиоксидантите на Gojis действат като естествено лечение на глаукома.

Goji плодове за подобряване на очите

Goji плодове се считат от някои изследователи за най-хранително известните плодове в света. Той е натоварен с флавоноиди, които предпазват очите ви от ретинопатия. Това е, когато кръвоносните съдове пропускат кръв в окото. Диабетната ретинопатия е най-честата. Когато кръвната глюкоза на диабета е твърде висока, това може да доведе до изтичане на кръв в окото. Уверете се, че продължавате да следвате лечебния план на лекаря си. Goji плодове също могат да помогнат на очите да се адаптират към тъмнината по-бързо. Те също ще подобрят визията си в по-тъмна светлина. Тези плодове са помогнали на пациентите да подобрят зрението си, след като са започнали да имат зрителни проблеми само за две седмици. Трябва да използвате goji плодове за лечение на очи, ако искате истинско подобрение.

Защо да използвате горски плодове за очи

Високото съдържание на антиоксиданти в горските плодове е доказано, че е от полза за зрението. Едно швейцарско проучване е оценило ефекта, който ежедневното приложение на goji има върху здравето на очите и антиоксидантите, използвайки здрави индивиди на възраст 65-70 години. Извършени са очни прегледи, за да се оцени здравето на окото, кръвта беше привлечена за измерване на нивата на антиоксидант. Здравето на очите в групата, при които се получават goji плодове, е останало постоянно (за разлика от влошаването) и техните нива на антиоксиданти са се увеличили значително с 57%. Изследователите стигат до извода, че 90-дневният план за добавяне на годжи ягода увеличава нивата на антиоксиданти и предлага на възрастните хора предимство пред макулната дегенерация. Освен това, изследване в Тайван, в което се откриват горски плодове, може да помогне за предпазването на диабетици от увреждане на очите, предизвикано от диабет. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за предимствата на гайди плодове за очите.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>