Предимствата на хромовия пиколинат за загуба на тегло

Тази публикация ще ви помогне да разберете невероятните и потенциални ползи от използването на хромов пиколинат за загуба на тегло и как да го използвате безопасно и ефективно. Вие упражнявате, вие ядете правилно, но понякога просто се нуждаете от това малко нещо допълнително, за да ви помогне да губите мазнини и да получите по-слаби. Точно тук идва хромовият пиколинат. Основен микроелемент, хромов пиколинат е важен за отслабване. Той помага за изгарянето на въглехидрати и мазнини в организма и помага на инсулина да направи работата си за производство на кръвна захар (глюкозата, нашето основно гориво) на разположение на клетките. Телата ни съдържат само няколко милиграма хром, но това количество играе важна роля за повишаване на ефективността на инсулина, регулиране нивата на кръвната захар и активиране на различни ензими за производство на енергия, които могат да помогнат за изграждането на загуба на постно мускули и мазнини.

Какво е хромов пиколинат

Хромът е известен като основен минерален следик. Това е от съществено значение, тъй като участва в критичния метаболизъм на макромолекулите и участва в сигналните пътища на инсулина. Частта от пиколината е свързана с хрома и е пиколинатната част, която придава на хром някои специални свойства, особено в сравнение с хранителния хром. Пиколиновата киселина помага да се направи хромовата част на добавката по-стабилна и действа за увеличаване на нейната бионаличност (т.е. количеството, което тялото ви може да използва). Ето някои предимства, които можете да получите, като вземете хромов пиколинат:

  • Подобрена кръвна захар.
  • Намален глад и глад.
  • Отслабване.

Как да се получи хром

Къде можете да получите хром? Хромът може да бъде намерен в хранителни източници като пълнозърнести хляб и зърнени храни, постно месо, сирена и билки като пипер и мащерка. Но хромът, който се намира в храната, не винаги лесно се абсорбира от тялото ни. Типичната западна диета едва съдържа достатъчно количество хром – така добавките от хром пиколинат са доста популярни. Хромният пиколинат е вторият най-популярен минерален добавка в САЩ и много хора го използват за отслабване.

Може ли хромов пиколинат наистина да работи за отслабване

Проучванията показват, че приемането на хром в комбинация с програма за резистентност може да ви помогне да отслабнете и да намалите телесните мазнини, като същевременно увеличите телесната маса. Мета-анализ през 2013 г. установи, че добавянето на хромов пиколинат може да доведе до увеличаване на загубата на тегло. Участниците, приемащи хром в изследванията, губят около 1 килограм повече от тези, които не са приемали добавката в контролната група. Загубата на тегло всъщност не е значителна, но като комбинираме добавката с правилното упражнение, човек може да отслабне оптимално. Приемането на хромов пиколинат заедно с упражнения е полезно за отслабване. В друго проучване, жени с наднормено тегло, които са упражнявали и са приемали хромов пиколинат, действително са загубили тегло. Въпреки че има твърдения, че хромовият пиколинат не спомага за подобряване на телесния състав, както и за подобряване на резултатите от загубата на тегло, някои доказателства доказват и противното.

Дозировка на хромовата пиколинат

Поради важните роли на хрома в тялото, консумирането на допълнителен хром като хранителна добавка е добра здравна стратегия. За да се предотврати недостиг на хром, дневният препоръчителен прием е между 50 микрограма (mcg) и 200 mcg за възрастни и тийнейджъри. Препоръчителната хранителна добавка на хром се увеличава с възрастта. Следвайте указанията на лекаря си за това колко да предприемете. Ако искате да научите повече за това как да използвате хромов пиколинат за отслабване, кликнете върху банера по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>