Превенция на екзема: най-добрите съвети

Някои терапии могат да осигурят истинско облекчение за всеки, който живее с екзема. Но превенцията на екземата е по-добра, защото избягва проблемите на първо място. За първи път от десетилетия на пазара се предлагат нови лекарства и терапии, които могат да осигурят истинско облекчение за всеки, който живее с екзема. За много хора това е време на безпрецедентна надежда. Но какво, ако имаше начин да се предотврати първото избухване, за да се спре екземата? Превенция на екзема е това, което ще научите в тази статия.

екзема

Екзема е състояние, което причинява възпаление, дразнене и обикновено сърбеж на кожата. Изглежда като обрив. Тя може да се прояви на много места по тялото си, най-вече по ръцете, краката или лицето. Въпреки че точните причини са неизвестни, някои изследователи смятат, че е възможно да са наследствени, могат да идват от алергии, и дори от вещества в околната среда, които могат да попаднат в кожата ви, причинявайки екзема да избухне болезнено лице. Екземата не може да се предава от човек на човек, така че ако го имате или знаете някой, който не прави, няма нужда да се тревожите за това, че се разпространява към някой друг. Има различни лечения за екзема. Но днес ще ви разкажем за превенцията на екземата.

Превенция на екзема: стъпките, които трябва да предприемете

Ето някои стъпки, които трябва да предприемете, за да предотвратите екземата:

 • Създайте рутинни грижи за кожата и следвайте препоръките на Вашия лекар за поддържане на кожата ви здрава.
 • Носете ръкавици за работа, в която трябва да поставите ръцете си във вода. Носете памучни ръкавици под пластмасови ръкавици, за да абсорбирате потта и носете ръкавици навън, особено през зимните месеци.
 • Използвайте мек сапун за вана или душ и погладете кожата си суха, вместо да ги триете. Нанесете овлажняващ крем или мехлем веднага след изсушаване на кожата, за да уплътните влагата. Нанесете отново крем или маз два или три пъти на ден.
 • Вземайте вани или душове с хладка (хладка), а не с температура на гореща вода.
 • Пийте поне осем чаши вода всеки ден. Водата помага да запазите кожата си влажна.
 • Опитайте се да избегнете прекалено горещо и изпотяване.
 • Носете широки дрехи от памук и други естествени материали. Измийте новите дрехи преди носене. Избягвайте вълната.
 • Избягвайте резки промени в температурата и влажността.
 • Научете се да разпознавате стреса в живота си и как да го управлявате. Редовни аеробни упражнения, хобита и техники за управление на стреса, като медитация или йога, могат да помогнат.
 • Ограничете излагането на известни дразнители и алергени.
 • Избягвайте надраскване или триене на сърбеж по кожата.

Лечение на екзема

Предотвратяването на екзема е по-добро нещо от всяко лекарство. Въпреки това, ако вече страдате от екзема, не се чувствайте виновни. Трябва само да получите правилното лечение. Някои лекари казват, че няма лек за екзема, но всъщност има неща, които могат да ви помогнат да извадите екзема. Ето какво препоръчваме.

 • Помощ за вани: Лекарите са казвали на пациентите на екзема да не се къпят често. Но сега мнозина смятат, че една или две бани или душове на ден могат да бъдат много полезни.
 • Намалете температурата: Измийте с хладка вода; по-малко се суши от горещата вода.
 • Вземете 10: Важно е да останете във водата за поне 10 до 20 минути, достатъчно дълго, за да може кожата ви да попие вода. Вие ще знаете, че сте били достатъчно дълги, когато кожата ви започва да се набръчква и набръчква. Вашите кожни клетки действително абсорбират водата през техните мембрани и се хидратират.
 • Лекувайте с Revitol Eczema Cream: Ако кожата ви е наистина възпалена и сърбяща, Revitol Eczema Cream с неговите естествени съставки може да помогне за успокояване на сърбежа. Той може също да намали зачервяването. Revitol Eczema Cream дори предотвратява дразненето на кожата, така че можете да използвате този продукт не само като лечение, но и като превенция на екзема.

Ако искате да научите повече за предотвратяването на екзема, кликнете върху банера по-долу.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>