Превенция на артрит: съвети за предотвратяване на артрит

Превенцията на артрита е свързана с поддържане на мобилността и функционирането на тялото и избягване на болката и увреждането, свързани с артрит. Превенцията на артрит обаче не е толкова лесна. Това е така, защото има повече от 100 вида артрит и свързани състояния и всички имат рискови фактори, индивидуални особености, поведение и обстоятелства, свързани с болестта. Но можете да помогнете да предотвратите, тоест да намалите риска и да забавите потенциалното поява на някои видове артрит. Ако имате здрави стави в момента, направете всичко, което можете сега, свързано с профилактика на артрит.

Три основни вида артрит

Не винаги можете да предотвратите артрита. Някои причини, като увеличаване на възрастта, фамилна анамнеза и пол (много видове артрит са по-чести при жените), са извън вашия контрол. Има повече от 100 различни видове артрит. Трите основни типа са остеоартрит, ревматоиден артрит и псориатичен артрит. Всеки тип се развива различно, но всички са болезнени и могат да доведат до загуба на функция и деформация. Има няколко здравословни навици, които можете да практикувате, за да намалите риска от развитие на болезнени стави с остаряването. Много от тези практики – като упражняване и хранене на здравословна диета – са полезни не само за профилактика на артрит, но и за превенция на други заболявания.

7 ефективни съвета за профилактика на артрит

И така, какво можете да направите, за да предотвратите артрита? Добрата новина е, че има рискови фактори за проблеми със ставите, към които мъжете и жените могат да се насочат за превенция на артрит. Започнете с тези 7 важни стъпки:

  1. Внимавайте с теглото си: Излишното тегло може да напряга ставите, особено коленете и бедрата. С течение на времето този щам може да доведе до артрит. Добрата новина е, че дори малко намаляване на линията на талията ви може да доведе до голямо намаляване на риска.
  2. Избягвайте наранявания: Не чакайте, докато златните ви години започнат да защитават ставите ви. Без значение на вашата възраст, сериозните наранявания на ставите – скъсани връзки, скъсани хрущяли или счупени кости – могат да доведат до артрит някъде по пътя.
  3. Избягвайте интензивните спортове: Хората, които участват в интензивни спортове като футбол, баскетбол, футбол и гимнастика, са особено уязвими от травми на ставите. Но почти всеки тип упражнения могат да бъдат опасни, ако се натискате твърде силно.
  4. Вземете правилната екипировка: Каквато и дейност да решите да се предпазите от наранявания, като носите правилното оборудване (включително добри обувки) и използвате подходяща форма.
  5. Загрейте преди всяка тренировка: Не забравяйте, че разнообразието е добродетел. Фитнес рутина, която комбинира няколко различни вида упражнения – включително аеробна активност и силова тренировка – ще ви помогне да поддържате ставите си здрави и гъвкави, като същевременно ще намалите риска от нараняване, особено от прекаляване.
  6. Яжте риба: Някои риби са богати на омега-3 мастни киселини, здравословна полиненаситена мазнина. Омега-3 мастните киселини имат редица ползи за здравето и могат да намалят възпалението в организма. Проучване установи, че хората, които редовно ядат риба, може да са с по-малък риск от артрит. Сьомгата, пъстървата, скумрията и сардините са примери за риба с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.
  7. Останете хидратиран: Пиенето на повече вода е важно за профилактика на артрит. Хрущялът в нашите стави е съставен предимно от вода, което е това, което го прави толкова страхотна възглавница за ставите. Когато сме дехидратирани, водата се изсмуква от хрущяла и по-лесно се поврежда от износване.

Значението на добавката за профилактика на артрит

Приемането на съвместни здравни добавки също е много важно за профилактика на артрит. А ProJoint Plus е една от най-добрите съвместни здравни добавки на пазара. Ако не обичате да приемате различни добавки или хапчета всеки ден заедно, тогава ProJoint Plus ще бъде идеалният вариант. ProJoint Plus вече съдържа някои естествени съставки, които включват глюкозамин, хондроитин, екстракт от босвелия, куркума и др. Тези съставки са от съществено значение за здравето на ставите, съчетават се перфектно за подобряване на мобилността, намаляване на възпалението и добавяне на смазване на ставите, за да се подобри работата. ProJoint Plus може да се използва от хора за предотвратяване или лечение на артрит. След като приемат тази добавка само за две или три седмици, някои хора са изпитали значително намаляване на болката в ставите с цели шестдесет и пет процента. Искате ли да знаете повече за ProJoint Plus? Кликнете по-долу, за да посетите официалния уебсайт.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>