Правилната добавка за лечение на алопеция

Добавките могат да играят роля при лечението на алопеция. Прочетете тази статия, за да знаете правилната добавка за лечение на алопеция. Алопецията е автоимунно състояние, при което косата се губи от скалпа и други области на тялото. Над 4,7 милиона американци са засегнати от това състояние, което се случва, когато имунната система погрешно атакува космените фоликули. По принцип това състояние е циклично и фоликулите не се унищожават от имунната система, което позволява на косата да се разраства. И там се препоръчва добавка за лечение на алопеция.

Симптомите на алопеция

Най-изявеният симптом на алопецията е петна косопад. Пластините на косата с размер на монети започват да изпадат, главно от скалпа. Въпреки това, всяко място на растежа на косата може да бъде засегнато, включително брадата и миглите. Загубата на коса може да бъде внезапна, да се развие само за няколко дни или за период от няколко седмици. Може да има сърбеж или парене в областта преди косопад. Космените фоликули не се унищожават и така косата може да расте отново, ако възпалението на фоликулите отшуми. Хората, които изпитват само няколко петна от косопад, често имат спонтанно, пълно възстановяване без никаква форма на лечение. Около 30 процента от хората, които развиват алопеция, установяват, че състоянието им или става по-обширно, или се превръща в непрекъснат цикъл на косопад и растеж. Около половината от пациентите се възстановяват от алопеция в рамките на 1 година, но много от тях ще преживеят повече от един епизод. Около 10 процента от хората ще продължат да развиват alopecia totalis – състояние, при което цялата коса на скалпа е напълно загубена. Ако страдате от алопеция, не се притеснявайте твърде много, защото е налична надеждна добавка за лечение на алопеция.

Причините за алопеция

Алопеция се появява, когато белите кръвни клетки атакуват клетките в космените фоликули, което води до тяхното свиване и драстично забавя производството на коса. Не е известно точно какво причинява имунната система на организма да се насочи по космените фоликули по този начин. Въпреки че учените не са сигурни защо се появяват тези промени, изглежда, че генетиката е замесена, тъй като алопецията е по-вероятно да се появи при човек, който има близък член на семейството със заболяването. Един от всеки пет души със заболяването има член на семейството, който също е развил алопеция. Други изследвания са установили, че дефицитът на витамин D е свързан с алопеция. Изследването показва, че хората с алопеция имат много по-ниски нива на витамин D, отколкото хората, които нямат алопеция. Алопецията може да бъде причинена и от стрес. Изключителните случаи на стрес потенциално могат да предизвикат състоянието.

Коя е най-добрата добавка за лечение на алопеция?

Изследванията сочат, че когато човек липсва витамин D и страда от алопеция, най-ефективното лечение е той да приема добавки с витамин D. Добавките с витамин D трябва да се приемат с храна, особено с много здравословни мазнини. Мазнините помагат витамин D да се абсорбира в тялото. Добрите източници на диетични мазнини включват:

  • Авокадо.
  • Яйца.
  • Чиа семена.
  • Някои риби включват сьомга, пъстърва и сардини.
  • ядки.
  • Сирене.

Необходимо ли е да приемате лекарства, отпускани по лекарско предписание?

Ако Вашият лекар разреши, можете също да помислите за приемане на Propecia за лечение на алопеция. Пропецията не е добавка, а лекарство с рецепта, използвано за лечение на косопад. Всъщност Propecia (общо име: финастерид) е първата перорална фармакологична терапия за лечение на мъже с андрогенетична алопеция (мъжки косопад). Първоначално разработен за лечение на мъже с доброкачествена простатна хиперплазия в доза 5 mg / ден, финастерид има добре установен, отличен профил на безопасност. Последващи проучвания показват, че финастерид е ефективно лечение за мъже с андрогенетична алопеция в оптимална доза от 1 mg / ден.

предложения

Преди да вземете каквато и да е добавка за лечение на алопеция, обаче, трябва да се консултирате с лекар. Също така информирайте Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към Propecia (финастерид) или други лекарства. Вашият лекар също трябва да знае дали имате други видове алергии, като например към храни, багрила, консерванти или животни. Ако имате някакви въпроси относно добавката или лекарствата, попитайте Вашия лекар и фармацевт. Можете също да щракнете върху банера по-долу за допълнителна информация.

Propecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>