Ползи за здравето и красотата на суроватъчния протеин за жените

Диетолозите силно препоръчват на жените протеини от суроватка, тъй като имат много ползи. Липсата на консумация на суроватъчен протеин може дори да създаде проблеми за жените. Суроватъчният протеин е един от най-добрите добавки, които могат да помогнат за поддържане на мускулите, загуба на мазнини, енергия и други. За съжаление, повечето жени са склонни да не консумират достатъчно протеин в ежедневните си диети. Има много рискове за здравето при жени, които не консумират достатъчно протеин редовно. Ето защо експертите по хранене силно препоръчват консумацията на суроватъчен протеин за жени от всички възрасти.

Жените се нуждаят от допълнителни протеини в диетата си?

Да, жените наистина се нуждаят от допълнителен протеин в диетата си. Жените, които не получават достатъчно протеин в диетата си, обикновено се чувстват по-уморени и в някои случаи консумират повече калории в храни с високо съдържание на въглехидрати, за да компенсират тази липса на енергия. Ето някои други здравословни проблеми, причинени от липсата на консумация на суроватъчен протеин:

  • Повишен риск от развитие на остеопороза.
  • Оток.
  • Бавен метаболизъм.
  • затлъстяване.
  • Разреждане на косата.
  • Хрупки нокти и нокти на краката.

Големите ползи от суроватъчния протеин за жените

Като се уверите, че получавате достатъчно суроватъчен протеин в диетата си, можете да извлечете ползите от него. Ето и ползите от здравето и красотата на суроватъчния протеин за жените:

  • Ползи за косата.

o По-дебела коса. Редовната консумация на суроватъчен протеин ще ви помогне да получите гъста, здрава и блестяща коса. o Почистете скалпа. Използването на суроватъчен протеин на прах вместо шампоан или след шампоан ще ви помогне да поддържате кожата на главата си чиста и без масло, и ще подобри цялостната текстура на косата ви. o Спира косопада. Недостигът на протеин може да доведе до преждевременна загуба на коса. Консумирането на суроватъчен протеин, особено концентрат на суроватъчен протеин, може да помогне за предотвратяване на загубата на коса и насърчаване на растежа на косата.

  • Предимства за кожата.

o По-млада кожа. Добавянето на няколко чаши суроватъчен протеин във ваната и накисване в нея може да помогне за подмладяване и възстановяване на рН стойността на кожата. o Здрава кожа. Аминокиселините, открити в суроватъчния протеин, също ще спомогнат за поддържане на твърдостта и еластичността на кожата.

  • Ползи за ноктите.

o По-силни нокти. Ноктите могат да бъдат супер отразяващи на вашата храна и ако не получавате достатъчно протеин, ноктите ви могат да се обезцветят и дори да изглеждат неравен. Суроватъчният протеин може да помогне с това!

  • Ползи за тялото ви.

o Загуба на тегло. Суроватъчният протеин е с ниско съдържание на въглехидрати и с високо съдържание на протеин, което спомага за ускоряване на метаболизма. Консумирането на повече протеини действително ще ви помогне да се отървете от излишната мазнина и ще ви помогне да запазите чистата мускулатура. Но направлявайте ясно от тези продукти, които са заредени с допълнителни захари и калории. о Остеопороза. Суроватъчният протеин съдържа лактоферин, за който се смята, че е от полза за здравето на костите. Суроватъчният протеин помага за укрепване на костите ни и ще спомогне за забавяне на дегенерацията на мускулите, за да ги поддържат по-силни по-дълго. о стареене. Глутатионът е антиоксидант, открит в суроватъчния протеин, който работи за забавяне на признаците на стареене. Суроватъчният протеин също така ще спомогне за забавяне на дегенерацията на мускулите, за да ги поддържат по-силни по-дълго. Когато стареем, нашето производство на глутатион намалява, така че да се уверите, че ще получите суроватъчен протеин в диетата ни, това ще помогне за увеличаване на производството на глутатион.

Избор на висококачествен суроватъчен протеин за жените

Говорете с надежден диетолог преди да закупите суроватъчен протеин. Уверете се, че сте избрали висококачествен суроватъчен протеин за жени с ниско съдържание на захари. И внимавайте за суроватъчни протеинови добавки, които съдържат допълнителни съставки, за които се предполага, че насърчават загубата на тегло. Най-добре е да изберете чист прах от суроватъчен протеин, за да избегнете лошите странични ефекти от добавените съставки, като кофеин. За повече указания щракнете върху банера по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>