Ползите от Forskolin за здравето

Forskolin често се използва като билково лекарство за сърдечно-съдови, респираторни и стомашно-чревни проблеми. Дали тези ползи от полза са реални, нека разберем. Докато няколко изследвания показват, че ползите от форсколин върху човешкото здраве са ограничени, това естествено растително съединение се използва за лечение на много здравословни проблеми в Индия в продължение на много години. Днес, forskolin се използва не само от индийски хора, но и от европейци и американци.

Forskolin има полза при загуба на тегло

Теоретично, форсколинът подпомага загубата на тегло, като помага за създаването на ензими, наречени липаза и аденозин. Тези два ензима свободни мастни киселини от клетките на тялото. Когато мастните киселини са свободни, те могат да бъдат изгорени като гориво. Когато тялото изгаря мастни киселини, то може да намали мазнините, без да се отрази на мускулната маса. За съжаление, тази теория не смята, че за загуба на тегло трябва да се случи и калориен дефицит. С други думи, човек трябва да изгори повече калории, отколкото да приема чрез храна и напитки. Ако това не се случи, човек няма да отслабне. Така че, докато ползите за forskolin могат да включват повишаване на възможностите за изгаряне на мазнини, това все още изисква хранителна диета и упражнения, за да се поддържа дефицитът на калории.

Ползи за здравето на форсколин

Налице е много малко научна подкрепа за всички твърдения за ползите от forskolin за човешкото здраве. Въпреки това, много хора казват, че получават физическо и дори психологическо подобрение след приемането на forskolin. Всъщност хората в Азия са използвали форсколин в продължение на много години, за да лекуват някои здравословни проблеми. И в много случаи традициите винаги са прави. Понякога просто трябва да вярваме, без да разчитаме твърде много на научни изследвания или проучвания. Ето един поглед върху няколко констатации от наличните изследвания на forskolin:

  • Отслабване.

Forskolin може да помогне за лечение на затлъстяването, според едно малко проучване през 2005 година. За проучването, 30 мъже с наднормено тегло или затлъстяване са били назначени да получават или forskolin или плацебо дневно в продължение на 12 седмици. В края на проучването членовете на групата forskolin показаха по-голямо намаление на телесните мазнини и по-голямо увеличаване на телесната маса (в сравнение с групата на плацебо групата). Участниците в проучването, лекувани с форсколин, също са имали значително увеличение на костната маса.

  • Капки за очи.

Ранните проучвания върху животни предполагат, че капките за очи, съдържащи форсколин, могат да помогнат за предпазването от глаукома. Например, две проучвания върху зайци установиха, че форсколин може да помогне за намаляване на вътреочното налягане (ключов фактор за развитието на глаукома).

  • солариум.

Лабораторните експерименти върху животни показват, че прилагането на форсколин върху кожата може да причини тен. При проучване, проведено през 2006 г., например, учените са показали, че форсколинът може да помогне за манипулиране на пигментацията на кожата и да предизвика танци без излагане на ултравиолетова светлина. Въпреки това, все още няма доказателства, че форсколинът може да насърчи тена на човека.

  • астма

Forskolin може да помогне за отстраняване на астматичните атаки, предполага проучване от 2006. Проучването установява, че при пациенти, приемащи форсколин капсули, астматичните атаки са значително по-редки (в сравнение с тези, които са били назначени за лечение с инхалации на натриев кромогликат, обикновено лечение на астма). В продължение на шест месеца проучването включваше 40 деца и възрастни с леко или умерено персистираща астма.

заключение

Широкият набор от вече известни свойства на форсколин го прави сигурно, че в най-близко бъдеще ще бъдат открити повече предимства на форсколин: ще бъдат направени нови, по-безопасни и по-ефективни производни и лабораторните успехи ще бъдат използвани в реалната терапия, на рака. Имаме голямо очакване, че forskolin ще бъде основното лекарство за рак и други сериозни здравословни проблеми. В бъдеще forskolin трябва да се използва широко в западната медицина. Моля, консултирайте се с Вашия лекар дори и за приемането на форсколин, съдържащ екстракти или хранителни добавки. Препоръчваме ви да кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за предимствата на forskolin.

forskolin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>