Ползите от суроватъчен протеин за диабетици

Суроватъчният протеин е не само безопасен за диабетици, но и ползи. В тази статия ще обсъдим ползите от суроватъчния протеин за диабетици. Суроватъчният протеин е един от двата основни протеина в млякото и млечните продукти. Другият основен протеин в млечните продукти е казеин – много хора имат чувствителност към казеин, но малко хора изглежда имат някаква чувствителност към суроватъчния протеин. Суроватъчният протеин се използва за редица цели – използва се за поддържане на дневния прием на протеини, за изграждане на мускулна маса и за увеличаване на загубата на мазнини. Суроватъчният протеин може дори да помогне при диабет. Ето защо, диетолозите и лекарите силно препоръчват суроватъчен протеин за диабетици.

За безопасността на суроватъчния протеин за диабетици

Суроватъчният протеинов шейк става все по-популярен в наши дни. Ако имате диабет, естествено е да се чудите как тази напитка ще повлияе на кръвната Ви захар. Въпреки това, няма причина да се избягвате от шейк от суроватъчен протеин. Няма съмнение за безопасността на суроватъчния протеин за диабетици. Можете да намерите доказателства, подкрепени от проучвания и реални преживявания от хора, които потвърждават, че суроватъчният протеин е безопасен за диабетици. В шейк от суроватъчен протеин могат да се добавят пресни или замразени плодове и пресни зеленчуци. Никоя храна не е ограничена, ако имате диабет. Все пак, важно е да ограничите рафинираните въглехидрати, които са по-склонни да увеличават кръвната си захар. Ако е възможно, добавете фибри към протеиновата си напитка. Той помага да се забави усвояването на захарта от организма. Овесена каша, смляно ленено семе, семена от чиа и пшенични трици са с високо съдържание на фибри и са приятелски настроени към протеиновите напитки. Много предварително приготвени шейкове от суроватъчен протеин се зареждат с рафинирана захар. Най-добре е да ги направите у дома, където можете да контролирате съставките.

Суроватъчният протеин помага да се контролира диабет тип 2

Според две отделни проучвания, консумирането на суроватъчен протеин преди закуска може да помогне за предотвратяване или контрол на диабет тип 2. Находките показват, че затлъстелите мъже и мъже с диабет тип 2 са имали по-добри нива на кръвната захар, след като са изяли първо протеина. Едно от проучванията също показа, че спомага за задушаване на апетита. Първото проучване разглежда как 20 грама суроватъчен протеин засягат 12 мъже с наднормено тегло, преди да вземат участие в 30-минутно леко ходене и след това да изядат тежка закуска с въглехидрати. Изследователите твърдят, че комбинацията от протеина и упражненията помагат за контролиране на кръвната захар. При второто проучване участваха общо 11 мъже с диабет тип 2. На тях им беше даден 15 грама суроватъчен протеин преди закуска и отново кръвната им захар остана стабилна. Както казахме преди, безопасността и ползите от суроватъчния протеин за диабетици са доказани от проучвания. Двете отделни проучвания по-горе дори бяха представени на професионалната конференция на Diabetes UK.

Заключение: суроватъчният протеин е добър за диабетици

Поддържането на нивата на кръвната захар е възможно най-стабилно след хранене е важен ключ за управление на диабета. Така че, не се колебайте да препоръчате суроватъчен протеин за диабетици. Консумирането на малко количество суроватъчен протеин преди хранене може да помогне на хората да избегнат високи нива на кръвната захар и да им помогнат да се чувстват по-доволни след хранене. В заключение, суроватъчният протеин ще ви помогне да ограничите глада, да се възстановите бързо от упражненията и да загубите мазнини, докато поддържате мускулите. Можете да използвате суроватъчен протеин, ако имате диабет. Всъщност, това може да ви помогне да постигнете по-добър контрол над нивата на кръвната захар. Въпреки това, не забравяйте да говорите с Вашия лекар преди да вземете шейк от суроватъчен протеин. Или можете да кликнете върху банера по-долу, за да намерите добри съвети за консумацията на суроватъчен протеин, за да помогнете при диабет.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>