Ползите от пиперин за загуба на тегло

Пиперинът е екстракт от черен пипер. В тази статия ще разгледаме ползите от пиперин за загуба на тегло. Когато стартирате програма за отслабване, искате да сте сигурни, че покривате всички ъгли. И за най-добрите резултати, които трябва да направите, за да проучите – какви са най-добрите хранителни вещества, които ще ускорят напредъка ви? И кои ще ви оставят във форма? Тук ще разгледаме екстракта от черен пипер и неговия активен компонент – пиперин. Може да не е първото хранително вещество, което идва на ум, когато мислите за загуба на тегло. Но можем ли наистина да използваме пиперин за цел загуба на тегло? Разберете в тази статия.

Черен пипер: историята

Изследователите казват, че ползите от черния пипер и растението за черен пипер са били известни от векове в традиционната източна медицина, в която се използва за лечение на холера, диария и други стомашно-чревни проблеми. Въпреки това, малко се знае за това как черният пипер работи в кръвния поток, който може да обясни тези благоприятни ефекти. В своето проучване изследователите разглеждат ефектите на пиперин върху генната експресия в мастната тъкан в лабораторията и в компютърните модели. Резултатите показват, че пиперинът се намесва в активността на гените, отговорни за образуването на нови мастни клетки. Изследователите казват, че тази полза от черния пипер създава верижна реакция, която помага да се запази образуването на мазнини по друг начин. Като цяло, техните резултати показват, че пиперинът може да бъде природно съединение за лечение на разстройства, свързани с мазнини.

3 причини да използвате пиперин за загуба на тегло

Има три основни причини, поради които можете да използвате пиперин за отслабване:

  • Пиперинът има значителна активност срещу затлъстяване.

Пиперинът в черния пипер притежава редуциращи мазнините и понижаващи липидите ефекти при малка доза от 40 mg / kg. Този пиперин има значителна активност срещу затлъстяване. Едно проучване в Япония изследва потискането на натрупването на телесни мазнини при пациенти, дължащи се на прием на пиперин. След 4 седмици, резултатите показват, че черният пипер значително намалява натрупването на мазнини в тялото поради съдържанието на пиперин в него. Проучване, проведено в Корея, изследва антиадипогенната активност на черния пипер и основната му съставка пиперин. Проучването показа, че пиперинът в черния пипер забавя диференциацията на мастните клетки. Така се предотвратява образуването на нови мастни клетки. Всички тези изследвания ясно показват, че пиперинът е много ефективен при потискане на натрупването на мазнини в тялото.

  • Пиперинът повишава метаболизма.

Пиперинът в черния пипер е термогенно съединение. Той спомага за ускоряване на метаболизма и увеличаване на калоричните разходи чрез стимулиране на производството на топлина в организма. Пиперинът има значително влияние върху скоростта на метаболизма на организма, ситостта и окислението на мазнините поради неговите термогенни свойства. Пиперинът чрез термогенните си свойства повишава липидния метаболизъм, ситостта и окислението на мазнините. Това може да направи чудеса в насърчаването на загуба на тегло.

  • Пиперинът предотвратява оксидативния стрес, предизвикан при затлъстяване.

Окислителният стрес е дисбаланс в производството на реактивни кислородни видове (свободни радикали) и способността на тялото да противодейства на вредните ефекти чрез тяхната неутрализация. Храните с високо съдържание на мазнини е основен рисков фактор за предизвикване на оксидативен стрес. Научно проучване заключава, че пиперинът може значително да намали оксидативния стрес, предизвикан от диетата с високо съдържание на мазнини, към клетките. Липидната пероксидация включва окислително разграждане на липиди, което води до генериране на свободни радикали, които увреждат клетките. Проучването показва, че пиперинът предотвратява оксидативния стрес чрез ограничаване на липидната пероксидация. Друг преглед показа, че пиперинът, присъстващ в черния пипер, действа като ефективно антиоксидантно средство, намаляващо оксидативния стрес, предизвикано от диетата с високо съдържание на мазнини.

Изследванията на пиперина за загуба на тегло

Черният пипер е потенциален източник на мазнини. Едно проучване през 2012 г. разгледа ефекта на пиперин, един от химикалите, открити в черния пипер, върху мастните клетки в изследването за епруветки и установи, че пиперинът възпрепятства развитието на нови зрели мастни клетки. Тези резултати показват, че пиперинът е способен да предотврати нов растеж на мастните клетки. С други думи, можем да кажем, че тя предотвратява затлъстяването. По-късно проучване, публикувано през 2013 г., установи, че хората, които са яли черен пипер, са имали значително увеличение на калориите си през целия ден. Тъй като изгарянето на повече калории е от съществено значение за загубата на мазнини, включително корема мазнини, това предполага значителния ефект на пиперин за загуба на тегло. Е, ако се опитвате да отслабнете, не забравяйте да включите черния пипер в дневния си хранителен режим! Или ако мислите за консумация на добавка за отслабване, потърсете такава, която съдържа пиперин. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите най-добрата пиперин-съдържаща добавка.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>