Ползите от глюкозамин за болки в ставите

Можете да използвате глюкозамин за болки в ставите. Глюкозамин функционира за облекчаване на болки в ставите, намаляване на сковаността и защита на ставите от по-нататъшно увреждане. Глюкозаминът, произведен в тялото, осигурява естествени градивни елементи за растеж, възстановяване и поддържане на хрущяла. Предлагат се и глюкозаминови добавки, които се получават от черупките на миди (като скариди, омари и раци) или от растителни източници. Глюкозаминът може да смазва ставите, да помогне на хрущяла да задържа вода и да предотврати разпадането му. Много хора са доказали ефикасността на глюкозамин за болки в ставите.

Проучванията за употребата на глюкозамин за болки в ставите

Глюкозаминът е една от най-популярните добавки в света. Ето изследванията за ефектите на глюкозамин за болки в ставите. Много проучвания заключават, че глюкозаминът има големи ползи за артрит, тази добавка може да облекчи болката в ставите и други симптоми с течение на времето. Едно контролирано проучване при 318 възрастни с артрит установява, че приемът на 1500 mg глюкозамин дневно в продължение на половин година намалява болката в ставите и подобрява функцията повече от плацебо. Ползите от глюкозамин за болки в ставите изглеждаха подобни на дневната 3 g доза ацетаминофен – често използвано обезболяващо средство. Друго проучване, включващо около 200 души, показа, че приемането на 1500 mg глюкозамин дневно в продължение на три години облекчава общите им симптоми – включително болка и скованост – в сравнение с плацебо. Изводът, ползите от приема на глюкозамин за болки в ставите са големи и изследователите ги смятат за клинично значими.

Как да използвате глюкозамин за болки в ставите

Ето как да използвате глюкозамин за болки в ставите. Обикновено глюкозаминът трябва да се приема три пъти всеки ден. Ще бъде по-добре, ако приемете добавката с храна. Препоръчителната доза глюкозамин обикновено е 500 mg на порция. Ако го приемате три пъти на ден, общата доза ще бъде 1500 mg на ден. Някои добавки с глюкозамин обаче изискват от потребителите да приемат 1500 mg наведнъж. Ако всяка капсула съдържа 500 mg, тогава трябва да приемате три капсули едновременно. Глюкозаминът е безопасна добавка и засега няма съобщени сериозни странични ефекти. Така че можете да използвате тази добавка с спокойствие.

Коя е най-добрата добавка глюкозамин?

След като научихте за положителните ефекти на глюкозамин за болки в ставите, сега може да искате да разберете най-добрата добавка глюкозамин. Въпреки че глюкозаминът има големи ползи за здравето на ставите, но тази добавка всъщност не може да работи оптимално сама по себе си. Глюкозаминът често се комбинира с хондроитин, за да осигури по-добри благоприятни ефекти върху клетките в ставите. Затова препоръчваме ProJoint Plus да вземете. ProJoint Plus е съвместна здравна добавка, която съдържа перфектна комбинация от глюкозамин и хондроитин. ProJoint Plus съдържа дори допълнителни съставки, всички те са много полезни за здравето на ставите. Допълнителните съставки включват босвелия, куркума, бромелайн, кверцетин, метионин и метилсулфонилметан. Всички съставки в ProJoint Plus са натурални, те са много безопасни и ефективни за облекчаване на болките в ставите и подобряване на здравето на ставите. За всеки, който се грижи за здравето на ставите, ProJoint Plus е правилният продукт за употреба. Не забравяйте да купувате този продукт само от официалния уебсайт.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>