Полезните ефекти на CLA добавката за диабет

Много изследователи и лекари препоръчват CLA добавка за диабет, защото редовният прием на CLA може да доведе до по-добър контрол на теглото и управление на заболяването. Конюгирана линолова киселина (CLA) е здрава мастна киселина. CLA присъства в млечните продукти и месото от преживни животни и в много ниски количества в телата ни. Според изследователите, CLA изглежда защитава клетките, програмирани да станат диабетни срещу развитието на диабет, и също така предотвратява болестни процеси, които водят до атеросклероза, хронично възпаление и рак на дебелото черво. Класифициран като хранителна добавка, се смята, че CLA променя баланса между мастните клетки и мускулните клетки в тялото.

Какво е CLA

CLA е конюгирана линолова киселина. Млечните храни и месото съдържат CLA. Предлага се и като хранителна добавка. CLA съдържа смес от различни химически форми – или изомери – на линолова киселина, вид мазнина, която тялото ви трябва да функционира правилно. Предварителните заключения предполагат, че CLA може да има благоприятен ефект по отношение на диабета, както и други заболявания. Въпреки това, всеки с диабет трябва да се консултира с лекаря си, преди да използва тази добавка.

CLA: наистина ли е добро за диабет?

Някои изследователи вярват в добротата на CLA добавката за диабет, но други изследователи твърдят, че CLA не е от полза за диабетиците. Защо има разлика в заключението? Е, повечето CLA добавки на пазара съдържат две форми на съединението, известни като изомери. Изомерите са молекули, които имат една и съща молекулна формула, но атомите са подредени по различен начин в пространството. В случая на CLA един изомер, известен като цис-9-транс-11 CLA има благоприятни ефекти, но другата форма, транс-10-cis-12 CLA, може да бъде вредна и може да предизвика диабетно състояние. За щастие, някои изследователи вече са намерили начин да селективно синтезират полезни цис-9-транс-11 CLA в големи количества. В заключение, висококачествено CLA добавка с подходящ молекулен състав ще бъде полезна за диабет. Тази CLA добавка може да се добави към ежедневната диета, за да помогне за справяне с диабета.

Проучване за CLA добавка за диабет

В клинично проучване, диабетиците, които са добавили CLA към техните диети, са имали по-ниска телесна маса, както и по-ниски нива на кръвната захар до края на осемседмичното проучване. Хипергликемията или високата кръвна захар е отличителен белег на диабета. Изследователите също така установиха, че по-високите нива на CLA в кръвообращението водят до по-ниски нива на лептин, хормон, за който се смята, че регулира нивата на мазнините. Много учени смятат, че високите нива на лептин могат да играят роля в затлъстяването, един от най-големите рискови фактори за диабет при възрастни. Друго проучване установи, че умереното намаляване на телесното тегло води до 58% намаляване на честотата на диабета в група от хора с висок риск от развитие на заболяването. Така че можем да заключим, че положителните ефекти на CLA добавката за диабет са реални.

Ръководство за избор на правилната CLA добавка за диабет

За да можете да изберете най-добрата CLA добавка за диабет, трябва да разберете източниците на CLA. CLA се среща естествено в млечната мазнина и месото от преживни животни – животни, които дъвчат преживяното, като крави и овце. Количеството на CLA в тези храни зависи от това какво е ял животното. Съдържанието на CLA в млякото от крави, хранени с трева, е пет пъти по-високо от това на кравите, хранени със зърно. CLA се продава и като хранителна добавка. Добавките не се получават от преживни животни, а се произвеждат чрез промяна на растителните масла. Поради това двата източника имат малко по-различни химически структури. Е, най-добрата CLA добавка за диабет е тази, получена от растителни източници. По този начин добавката ще бъде подходяща и за вегетарианци. Можете да кликнете върху връзката по-долу, за да намерите подходящото място за закупуване на CLA добавка за диабет.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>