Повечето кисти на яйчниците траят два месеца

Може да е плашещо да чуете фразата “кисти на яйчниците”, но повечето кисти на яйчниците продължават два месеца. Те обикновено се решават без намеса. Вие трябва да започнете с това знание: кисти на яйчниците са естествено повтаряща се част от цикъла на овулация и по-голямата част от времето те изчезват естествено. Но в малка част от случаите кисти на яйчниците сигнализират за наличие на рак. Съществуват признаци, които трябва да бъдат наблюдавани. Добрата новина обаче е, че повечето кисти на яйчниците нямат нищо общо с рака. Обикновено кисти на яйчниците траят два месеца, те са доброкачествени.

Симптоми и причини за яйчниците

Има няколко различни причини, поради които може да се образува овариална киста:

 • Хормонален дисбаланс.
 • Ранна менструация.
 • Нередовни периоди.
 • хипотиреоидизъм.
 • Пушенето.
 • Индекс на телесна маса над 30.
 • Някои лекарства, включително тамоксифен и кломифен.

Ако никога не сте имали киста, може би се чудите какво чувствате. Е, за много жени няма симптоми. Кисти на яйчниците траят два месеца и просто си отиват. Ще научите само ако имате киста, ако се открият по време на физически преглед или ако започнете да развивате симптоми като подуване, подуване на корема, повръщане и гадене, болка в таза, болка при уриниране, болка по време на движенията на червата или когато преживявате проблеми с плодовитостта.

Да се ​​отървете от кисти на яйчниците с естествени начини

Въпреки че повечето кисти на яйчниците продължават два месеца, това не означава, че не предприемате необходимите стъпки, за да ги лекувате. Прилагайки следните естествени лекарства, дори можете да накарате кистите на яйчниците да изчезнат по-малко от два месеца:

 • Бутилка за гореща вода – всяка сутрин, ако имате време, поставете бутилка за гореща вода на долната част на корема. Това наистина помага и топлината е много добра за намаляване на възпалението и освобождаване на произведените газове, които се случват там, че кистата е блокирала да излезе.
 • Turmeric таблетки – приемайте една или две таблетки дневно в продължение на около 3 седмици и резултатите трябва да бъдат забележителни. Ще се почувствате много по-малко тежки и възпалени. Таблетките куркума също са много добри за подпомагане на ремонта на увредените чернодробни тъкани.
 • Ябълковият ябълков оцет – ябълковият оцет помага да се свие кистата на яйчниците, причинена от недостиг на калий. Добавете една супена лъжица оцет от ябълково вино към чаша топла вода, я пийте сутрин и вечер. Направете това в продължение на 6 седмици и тя трябва да работи! Приемането на ябълков оцет е предназначено да направи кистата да изчезне напълно.
 • Чаят от мента – чаят от органичен мента може наистина да ви помогне да се справите с болката, дискомфорта и подуването, причинени от кисти на яйчниците. Можете да пиете чаша чай преди леглото или след хранене.
 • Maca корен на прах – мака е плодородието, което помага на организма да произвежда прогестерон и да балансира хормоните, без да съдържа сами хормони. Можете да добавите мака корен на вашите овес, smoothies, и третира. Той има доста скучен вкус, за да можете да го добавите буквално към всичко и едва ли да забележите, че е там. Тази супер храна се препоръчва дори на всички!

Повечето кисти на яйчниците продължават два месеца: всичко да се притеснявате?

Докато повечето кисти на яйчниците са доброкачествени, жените и техните грижещи се трябва да бъдат бдителни за тях, да реагират на чувство на болка и други сигнали, които могат да означават наличието на нещо необичайно. В допълнение към болката, симптомите на рак на яйчниците могат да включват подуване, чувство на пълнота, вагинално кървене или промяна в навиците на банята, като по-често желание за ходене. За щастие, някои прости природни лечения могат да помогнат на жените да управляват овариалните кисти и дори да предотвратят рака. Ако искате да получите повече информация за естествените лечения на кисти на яйчниците, може да посетите сайтове за здравето, които конкретно говорят за този женски проблем. Кликнете върху банера по-долу, за да посетите един от уебсайтовете.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>