Паста за зъби с дървени въглища за избелване на зъбите: безопасна ли е?

Има много продукти за паста за зъби с дървени въглища, предлагани онлайн и в повечето дрогерии днес. Но работи ли безопасно за избелване на зъбите? В момента въгленът е една от най-големите тенденции в света на уелнес и козметиката. Той се превръща в модна съставка в търговските маски за лице и скраб, а някои хора също се кълнат в него за избелване на зъбите. Активният въглен – видът, използван в пастата за зъби – е фин прах от зърно, изработен от дърво, кокосови черупки и други естествени вещества, които се окисляват при силна топлина. Прочетете, за да научите за предимствата и недостатъците на използването на паста за зъби с дървени въглища.

Какво е активен въглен?

Редовният въглен се произвежда от бавно изгарящи естествени материали, като дървесина, торф или кокосови черупки. Активният въглен се създава за медицински цели чрез нагряване на обикновен въглен в присъствието на газ, което води до по-порьозност. Ето защо активният въглен може ефективно да абсорбира и улавя токсични химикали, което го прави част от стандартното лечение на случайни отравяния. Освен това има някои твърдения, че активният въглен може да облекчи чревните газове, да понижи нивата на холестерола, да предотврати махмурлука и да помогне за регулиране на проблеми с жлъчния поток (наречени холестаза) по време на бременност. Въпреки това абсорбиращите свойства на активен въглен могат да пречат на други лекарства, които приемате, като хормонален контрол на раждаемостта, и да ги направят неефективни.

Паста за зъби с дървени въглища за избелване на зъбите: действа ли?

Активният въглен може да има много ползи за здравето поради способността му да премахва вредните токсини от тялото. Но хората трябва да обмислят няколко неща, преди да се опитат да използват паста за зъби с дървени въглища, за да избелят зъбите си.

  • Първо, ако го използвате, трябва да сте сигурни, че пастата за зъби е изключително фина, така че да не е прекалено сурова за зъбите ви.
  • Второ, определено не бива да го използвате ежедневно. Препоръчваме веднъж месечно, ако трябва, заради абразивността му.

И накрая, и може би най-важното, всеки трябва да говори със зъболекаря си преди да използва каквато и да е паста за зъби с дървени въглища, тъй като устата на всеки е различен, така че инструкциите трябва да бъдат пригодени за всеки пациент.

Потенциалните отрицателни ефекти на пастата за зъби с дървени въглища

Пастата за зъби с дървени въглища има някои положителни аспекти, но също така идва с потенциални отрицателни ефекти, ако се използва неправилно. Ето само няколко, които трябва да имате предвид:

  • Пастата за зъби с дървени въглища може да ерозира вашия емайл: Ако пастата за зъби е твърде абразивна, тя ще износва емайла ви и с течение на времето може да причини трайни щети.
  • Някои пасти за зъби с дървени въглища имат страшни съставки: Най-добрите продукти за паста за зъби с дървени въглища трябва да бъдат без неща като натриев лаурил сулфат, изкуствени подсладители (като захарин и сукралоза) и флуорид.
  • Пастата за зъби с дървени въглища лесно може да се използва: Използването на паста за зъби с дървени въглища 2-3 дни в седмицата все още е твърде често. Ако искате да избегнете каквито и да било отрицателни странични ефекти, особено този досаден емайл, просто използвайте паста за зъби с въглен веднъж месечно.

Най-добрата алтернатива на пастата за зъби с дървени въглища

Ако искате да избелите зъбите си безопасно, без да се притеснявате за негативните ефекти, тогава MySmile Teeth Whitening Kit може да ви помогне. MySmile Teeth Whitening Kit е продукт на Eco Masters. Този комплект съдържа 3x 3ml гел спринцовки с общо 9 процедури. Гелът може да се използва с тавичка за уста (в комплекта) или да се рисува върху зъбите и да се носи в продължение на 30 минути на ден. Препоръчителната употреба е за 7-10 дни или до постигане на желаните от вас избелващи резултати. MySmile Teeth Whitening Gels са регистрирани в FDA и се произвеждат в съвместими съоръжения, имащи предвид стандартите за безопасност и високо качество. Геловете се доверяват на зъболекарски специалисти и се използват в различни практики в цяла САЩ за избелване у дома и на стола. Кликнете по-долу, за да научите повече за предимствата на MySmile Teeth Whitening Kit.

mySmile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>