Определяне на инфекции с дрожди от медицинска гледна точка

Определението на дрождената инфекция е свръхрастежът на дрождите, който засяга влагалището, което се характеризира с отделяне и възпаление. Диагнозата е чрез наблюдение и може да бъде потвърдена чрез култивиране на проба от изпражненията или лигавиците или изстъргване от засегнатата област. Лечението обикновено е чрез локални или перорални противогъбични лекарства.

Определяне на инфекции с дрожди – факти за това състояние

Определение на инфекции с дрожди: инфекция на влагалището с растеж на нормално присъстваща кандидална гъба (Candida albicans). Те са сърбящи и неудобни и никой не обича да говори за тях. Но вагиналните инфекции с дрожди са много чести при жените. Следват повече факти за инфекции с дрожди:

  • Гъбата Candida е естествено срещащ се микроорганизъм във вагиналната област. Бактериите Lactobacillus запазват растежа си под контрол.
  • Но ако има дисбаланс във вашата система, тези бактерии няма да работят ефективно. Това води до свръхрастеж на дрожди, което причинява симптомите на вагинални инфекции на дрожди.
  • Когато се промени баланса на бактериите и дрождите, дрождевите клетки могат да се размножават. Това причинява интензивен сърбеж, подуване и дразнене.

Някои фактори могат да причинят инфекция с дрожди, те включват: антибиотици, бременност, диабет, слаба имунна система, лоша диета, хормонален дисбаланс, стрес и липса на сън.

  • Инфекциите на вагиналните дрожди имат няколко симптома, като например: вагинален сърбеж, подуване около влагалището, парене по време на уриниране или пол, болка по време на секс, болезненост, зачервяване и обрив.

Определение на дрождената инфекция – най-честите причини за растежа на Candida

Ако си мислите, че много от симптомите на растежа на Candida също могат да сочат към редица други състояния, вие сте прав. И в този случай, това може да помогне за по-ясно разпознаване дали Candida причинява вашите здравословни проблеми, като също така разглежда някои от най-честите причини за кандидоза.

  • Рафинирани захари и въглехидрати.

Маята, гъбата, разчита на захар – форма на енергия – за своята жизненост. Ето защо, колкото повече захар има в тялото ви, толкова повече дрождите ще процъфтяват, което може да доведе до свръхрастеж. И в днешната западната диета рафинираните захари и въглехидрати са навсякъде, до голяма степен прикрити в фрази като глюкоза, фруктоза, лактоза и малтозна декстроза.

  • Консумация на алкохол.

Когато се консумира със скорост по-висока от препоръчваната или считана за приемлива, алкохолът, който съдържа захар, подхранва растежа на Candida. Много прилича на това как диетата с високо съдържание на захар насърчава растежа на Candida, същото важи и за диета, която е твърде висока в консумацията на алкохол.

  • Антибиотици.

Когато ти се предписват антибиотици, това е да се бориш с някаква бактериална инфекция. И тъй като тези предписания са предназначени да правят, те убиват бактериите – както лоши, така и добри. Това поставя организма ви в опасност от антибиотична резистентност и Candida свръхрастеж, тъй като добрите бактерии са това, което поддържа тези естествено срещащи се нива Candida в здравословен баланс.

Определяне на инфекция с дрожди – предотвратяване на по-нататъшния растеж на дрождите

Ако в момента се лекувате с дрождена инфекция, по-добре е да избягвате дрожди, за да ограничите гъбите във вашата система. Това са примери за дрожди, които трябва да избягвате:

  • Продукти, ферментирали с мая, като бира и други алкохолни напитки.
  • Храни, приготвени с брашно и други зърнени храни.
  • Храни, богати на захари, като плодове и други подсладени стоки.

Не създавайте впечатлението, че всички дрожди са лоши. Nooch, или хранителни дрожди, е добър източник на витамини от група В, фосфор и хром. Той има вкус на сирене, което го прави чудесен заместител на рецепти, които изискват сирене. За повече информация за дефиницията на инфекциите с дрожди, можете да кликнете върху връзката по-долу.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>