Овариална киста лечение с диета

Лечението на овариалната киста с диета е на стойност. Здравословното и балансирано хранене може да ви помогне да се справите със симптомите и да подобрите цялостното здраве и благополучие. Много жени развиват растеж, известен като “кисти”, в или на яйчниците. Тези кисти са течност (вода) пълни сакове (по-скоро като блистер). При някои жени кисти са напълно безвредни, изискващи малко или никакво лечение. Тези кисти са “доброкачествени” или некачествени. Други кисти обаче могат да бъдат ракови, поради което диагнозата е изключително важна, когато се подозират кисти на яйчниците. Киститата могат да варират по размер. Обикновено те са малки, което означава, че може би дори не знаете, че имате такъв, докато рутинната проверка не го вземе. Някои обаче са достатъчно големи, за да причинят менструални нарушения или дискомфорт. Кисти на яйчниците като цяло могат да бъдат разделени на два вида: функционални и анормални. И двете функционални и анормални кисти, те са причинени от хормонален дисбаланс. Ако искате хормоните да се върнат в равновесие и да елиминират кисти на яйчниците, билките и храненето могат да ви помогнат. Следователно, кисти на яйчниците с диета е много добре прието в света на цялостното здраве.

Процедурата на лечение на яйчника с диета

Повечето жени с кисти на яйчниците растат с много малки кисти на яйчниците. Ранната диагноза и лечението могат да помогнат за контролиране на симптомите и предотвратяване на дългосрочни проблеми. Промяната на начина ви на хранене може да ви помогне да управлявате симптомите много по-добре. Симптомите се влошават от консумацията на определени видове храни, така че престояването им от рафинирано брашно, захар, млечни продукти и въглехидрати помагат значително да намалят дисбаланса на инсулина и свързаните с това симптоми. Замяната на такива храни със сурови плодове, зелени листни зеленчуци и храни с нисък гликемичен индекс помага да се запази хранителната стойност и също така да се помогне за отслабване.

Следва няколко неща, които трябва да направите.

 1. Постепенно увеличете приема на въглехидрати с високо съдържание на фибри.
 2. Подчертайте слаби протеинови храни.
 3. Включете мононенаситени и омега-3 мастни киселини.
 4. Включете различни плодове и зеленчуци.
 5. Пийте минимум 2 литра вода.
 6. Правете редовно упражнение.

И ето някои ограничения, които трябва да следвате.

 1. Не прескачайте храната.
 2. Не приемайте тежки храна наведнъж.
 3. Избягвайте преработени сокове и соеви напитки.
 4. Избягвайте дълбоко пържени храни.

Цистирането на яйчниците с диета ще работи само ако вършите правилните неща и избягвате неща, които са ограничени, както е обяснено по-горе.

Храни, които трябва да консумирате

Обикновено лечението с кисти на яйчниците трябва да включва консумация на здравословни храни. Доколкото е възможно, увеличете приема на храни, съдържащи тези хранителни вещества:

 • Индол-3-карбинол: Това може да помогне при елиминирането на излишните хормони в тялото. Брюкселското зеле, броколите, карфиола, зелето, спанакът, зелето от зеле и зеленчуците съдържат добри количества индол-3-карбинол.
 • Магнезий: Това хранително вещество е известно, че спомага за намаляване на болезнените спазми, свързани с кисти на яйчниците. Увеличете магнезийните запаси на тялото си, като ядете:

o Тъмни листни зелени зеленчуци като ряпа зеле, bok choy, зеленчуци от цвекло и швейцарски чирд. o Плодове като банани, сушени сини сливи и авокадо. o Кашу и бадеми. o Сурови какаови зърна. o Слънчогледови и тиквени семки.

 • Омега-3 мастни киселини: Храните, богати на тези здравословни мазнини, могат да помогнат за контролиране на нарушенията на хормоните и да се справят с инсулиновата резистентност, която често е свързана със синдрома на поликистозните яйчници. Известни източници на омега-3 мастни киселини включват ленено семе, конопени семки и риба като дива аляска сьомга, херинга, скумрия, аншоа и сардини.

Чай от лайка.

Чайковият чай може да бъде добър лек за кисти на яйчниците. Неговият седативен ефект може да спомогне за насърчаване на релаксацията и намаляването на болката и топлината, която носи, може да помогне за регулиране на нередовните периоди чрез стимулиране на притока на кръв в областта на таза и матката.

заключение

Здравословно и балансирано хранене няма да не успее да се справи с кистата на яйчниците и всичките си симптоми. Много жени са се възстановили от кисти на яйчниците само чрез промяна на диетата си. Ако искате да научите повече за здравословното и балансирано хранене за решаване на кисти на яйчниците и подобряване на цялостното здраве, кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>