Общите признаци на менопаузата

Жените могат да имат различни признаци на менопауза. Това е така, защото естрогенът се използва от много части на тялото ви. Тъй като имате по-малко естроген, бихте могли да имате различни симптоми. Симптомите и признаците на менопаузата са различни за всяка жена. Много жени изпитват много леки симптоми, които лесно се лекуват от промените в начина на живот, като избягване на кофеин или носене на преносим вентилатор, който да се използва, когато удари гореща светкавица. Междувременно някои жени изобщо не се нуждаят от лечение. Други симптоми могат да бъдат по-проблематични.

Менопаузата с един поглед

Всяка жена е засегната от менопаузата по някакъв начин – или изпитва симптоми, или други физически промени. Менопаузата настъпва, когато не сте имали менструация от 12 месеца. Менопаузата е естествена част от живота, настъпваща на възраст около 51 години, но може да се случи и по-рано поради някои причини, включително след:

 • Хирургия за отстраняване на яйчниците и / или вашата матка.
 • химиотерапия.
 • лъчетерапия на таза.

При менопаузата спирате да произвеждате естроген (основният полов хормон при жените) и това може да доведе до симптомите и признаците на менопаузата. Нивата на естроген могат да варират във времето, което води до крайния менструален период (наречен перименопауза).

Какви са признаците на менопаузата?

В месеците или годините, водещи до менопауза (перименопауза), може да изпитате следните признаци и симптоми:

 • Нередовни периоди.
 • Вагинална сухота.
 • Горещи вълни.
 • студени тръпки.
 • нощно изпотяване.
 • Проблеми със съня.
 • Промени в настроението.
 • Наддаване на тегло и забавен метаболизъм.
 • Изтъняваща коса и суха кожа.
 • Загуба на пълнота на гърдите.

Симптомите и признаците на менопаузата са различни за всяка жена. Най-вероятно ще изпитате известна нередност в периодите си, преди да приключат. Периодите на пропускане по време на перименопаузата са често срещани и очаквани. Често менструалният цикъл ще пропусне месец и ще се върне, или ще прескочи няколко месеца и след това отново ще започне месечни цикли за няколко месеца. Периодите също са склонни да се случват на по-къси цикли, така че те са по-близо един до друг. Въпреки нередовни периоди, бременността е възможна. Ако сте пропуснали период, но не сте сигурни, че сте започнали менопаузалния преход, помислете за тест за бременност.

Справяне със симптомите и признаците на менопаузата

Когато се справяте със симптомите и признаците на менопаузата, допълването с естроген не винаги е най-доброто решение, защото естрогенът всъщност може да бъде причината за проблема. Естрогенът се намира в много от продуктите, които консумираме ежедневно, така че може да бъде трудно да се определи точно източника на него, за да се избегне. Препоръчваме ви да използвате Proferia, който е натурален прогестеронов крем, който може да помогне за облекчаване на симптомите в менопаузата. Proferia осигурява прогестерон за насърчаване на здравословните нива на хормоните без нежеланите ефекти на излишния естроген. Прогестеронът играе жизненоважна роля, която естрогенът няма, поради факта, че е предшественик на много други хормони в тялото. Прогестеронът също е успокояващ и противодейства на много от неудобните симптоми, които човек би изпитал при прекомерен естроген. Така че, ако симптомите или признаците на менопаузата са ви притеснили, не се колебайте да използвате Proferia. Proferia е невероятно удобен и ефективен – нанесен в рамките на секунди, този крем позволява на прогестерона да се абсорбира през кожата. Кликнете по-долу за по-подробна информация за това как да използвате Proferia.

Proferia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>