Не употребявайте годжи и лекарства за кръвно налягане заедно

Goji плодове може да помогне на анормалното кръвно налягане. Това обаче не означава, че можете едновременно да приемате гайди и лекарства за кръвно налягане. За тези, които използват кръвно налягане, изтъняване на кръвта и лекарства за диабет, горските плодове могат да бъдат опасни от взаимодействията на билките. Това е така, защото зърната има антикоагулантно свойство, което има високо ниво на намеса с лекарства като варфарин (кумадин). Когато се приема заедно с такива лекарства, това може да доведе до кървене. Приемането на гайди плодове и лекарства за кръвно налягане по едно и също време може да доведе до нежелано взаимодействие, което води до патологично понижение на кръвното налягане или хипотония. За тези, които приемат лекарства за диабет, goji може да понижи нивото на кръвната захар и да предизвика чувство на замайване, дори припадък.

Кой трябва да избягва горски плодове

Goji плодове могат да взаимодействат с някои лекарства, включително:

  • Разредители на кръвта.
  • Лекарства за кръвно налягане.
  • Лекарства за диабет.

Хората трябва да говорят с лекаря си, преди да комбинират годжи плодове и лекарства за кръвно налягане и някои други лекарства по-горе. Всеки, който има алергия към други плодове, трябва да обсъди това с лекар, преди да консумира свежи или сухи горски плодове или да приема каквито и да е добавки, съдържащи екстракти от гойси зрънце.

Goji плодове и лечение на кръвното налягане

Goji плодове не са толкова известни като боровинки, малини, ягоди или горски плодове. Въпреки това, високото съдържание на хранителни вещества и антиоксиданти в горските плодове означава, че те могат да третират високо кръвно налягане. Смята се, че 1 на 4 възрастни в Съединените щати страда от високо кръвно налягане. Изследванията са в ход за ползите от полизахаридите – главната молекула – открити в изобилие в годжи плодове и тяхната способност да поддържат нормалното кръвно налягане. Традиционната китайска медицина е използвала всяка част от растението goji за лечение на хипертония – например листа, за да направят чай goji. Подходящата диета за хипертония включва: – зеленчуци и плодове, богати на витамини и антиоксиданти, нискомаслени млечни продукти, пълнозърнести храни и витамини от вида B. Специфични хранителни вещества, които могат да контролират високото кръвно налягане, включват зеаксантин – антиоксидант, полизахариди, флавоноиди, витамини А, С, Е, желязо, фосфор, калций и цинк. Докато goji плодове са най-честият начин да се яде този плод, корените на растението goji се казва, че да осигури още по-добри ползи за тези с хипертония. Тези корени подпомагат разширяването на стените на артериите. Това подобрява кръвния поток и по този начин намалява кръвното налягане. Следователно, ако са налице коренни екстракти от годжи, те могат да бъдат включени в диетата или просто да ядете достатъчно плодове, препоръчани от Вашия лекар. Виждайки ползите, защо трябва да приемате плодовете от годжи и лекарствата за кръвно налягане, ако можете просто да вземете плодовете? За лечение на ненормално кръвно налягане безопасно и естествено, трябва само да консумирате goji плодове. Никога не комбинирайте плода с каквото и да е лекарство за кръвно налягане, защото всъщност ще създаде взаимодействие, което излага на риск вашето здраве.

Как да консумираме горски плодове

Малките червени плодове често се продават в изсушена форма. Изберете висококачествени органични плодове, когато ги купувате от местните органични магазини. Някои начини можете да добавите goji плодове към вашата диета:

  • Снек: яжте ги каквито са, сушени или сурови, за закуски.
  • Smoothies: Потопете шепа горски плодове в чиста филтрирана вода в продължение на около 10 минути или докато те са пълни и сочни. Добавете ги към ежедневните си приятели.
  • Trail mix: можете да направите свой собствен следи смесване, като смесвате любимите си ядки и сушени плодове и добавете някои goji плодове.
  • Чай: добавете шепа горски плодове към чаша гореща вода (или в билковия чай). Оставете го да стои за около 5 до 10 минути, докато не станат зацапани.
  • Овесена каша: добавете някои орехови ядки към вашите овес, както стафиди или сушени боровинки.
  • Супа: добавете шепа в супата. Това е най-честата употреба на гайди плодове в китайската кухня.
  • Салата: поръсете ги в салатата си.

Goji плодове вече се предлагат като добавки, които можете да закупите от билкови аптеки. Добавките обикновено се предлагат под формата на капсули. Вземете капсулите заедно с чаша вода редовно, като следвате инструкциите на производителя или на Вашия лекар. Кликнете върху банера по-долу, ако искате да знаете най-добрата добавка за горски плодове Goji за лечение на ненормално кръвно налягане.

Goji Berry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>