Неща, които трябва да знаете за нопал и холестерол

Nopal и холестеролът имат уникално взаимодействие, което никога не може да си представите. Трябва да знаете, че нопалът има благоприятен ефект върху нивата на холестерола. Също така е наречен “бодлив крушов кактус”, нопалът е свързан с понижаване на нивата на холестерола в организма със съдържание на фибри и пектин. В проучване от 2007 г. френски изследователи проверяват въздействието на дехидратираните кактуси на 68 пациенти, страдащи от метаболитен синдром. След четири седмици LDL или “лош холестерол” и нивата на триглицеридите намаляват, докато HDL “добър холестерол” се увеличава. Също така беше установено, че заводът намалява рисковете, свързани със сърдечните проблеми.

Проучване за нопал и холестерол

Докато мексиканците се радват на нопалния кактус от векове, зеленчуците тенденция са като супер-храна в природната здравна и сурова храна в САЩ. Това може да се дължи на медицински изследвания през последното десетилетие, което потвърждава, че Nopales имат способността да понижават нивата на LDL холестерола. Медицинско проучване от 2003 г. показва, че десет пациенти с високи нива на холестерол в кръвта са получавали диетично консултиране в продължение на 6 седмици, след което са помолили да ядат бодлив крушов кактус в продължение на 6 седмици. Учените откриват връзката между нипал и холестерол, тъй като тези чернодробни пациенти са били в състояние да се справят с регулирането на LDL холестерола значително по-добре, като ядат бодлив крушов кактус.

Взаимодействието на нопал и холестерол

Холестеролът е жизненоважно вещество, но прекомерните нива на холестерола са опасни. Nopal не само регулира кръвната захар, но също така има благоприятен ефект върху нивата на холестерола. Холестеролът е важен за организма, той е необходим за изграждането на клетъчните стени и също така е изграждащ блок за някои хормони. Холестеролът може да има вредно въздействие освен полезните свойства. Повишените нива на холестерола могат да доведат до калцификация на съдовете (артериосклероза) и впоследствие до инфаркт или удари. Холестеролът обаче не е същият като холестерола: В общия смисъл “добрият” HDL холестерол се отличава от “лошия” LDL холестерол. Една балансирана диета е важна за естественото намаляване на нивата на холестерола. Благодарение на ценните си активни съставки, nopal е подходящ за поддържане на холестерол-съзнателна диета:

  • Високият дял на пектина е особено ценен в борбата срещу холестерола.
  • Аминокиселините и влакната на нопалния кактус предотвратяват превръщането на излишната кръвна захар в мазнини, което има положителен ефект върху общия триглицерид и “лошия” LDL холестерол.

Какасът за боровинки за управление на холестерола

Кактусът на бодлива круша е уникален сред другите растения и дори сред другите кактуси. Много малко растения в ботаническото царство са зеленчуци, плодове и цветя в едно цяло. Движещата сила зад употребата и популярността на бодливата круша е нейната способност да функционира както като храна, така и като лекарство. По този начин се свързва нопал и холестерол. Една дневна доза от 5 до 9 грама дневно пектин от боровинки може да бъде ефективна за предотвратяване или обръщане на хипохолестеролемично състояние, въпреки че някои проучвания показват, че по-ниски дози от 2,50 грама бодлива круша пектин демонстрират ефективност. В зависимост от вашите предпочитания, можете да имате nopal сервирани в насипно състояние, сиропи, желета, сок или сос. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за това, как е свързано управлението на нипела и холестерола.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>