Необходимо ли е да се дава суроватъчен протеин за децата?

Ако питате: „Необходимо ли е да давате суроватъчен протеин на децата?“, Може да се тревожите за приема на протеини на детето си. Важно е обаче да се обърне внимание на областта на храненето на децата ви, защото протеинът е изключително важен за растежа в детството и през целия живот. Много лекари и специалисти по хранене обясняват, че адекватният протеин е от съществено значение за поддържането на протеиновите запаси на организма и поддържането на много функции на тялото безпроблемно. Това е особено вярно за децата. Те продължават, като препоръчват на децата суроватъчен протеин.

Какво е суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин се получава от краве мляко, най-подходящ за малки деца. Също наричан “пълен протеин”, суроватъчният протеин доставя всичките девет незаменими аминокиселини на тялото на детето ви. Когато протеинът влезе в кръвта на детето ви, той предизвиква производството на аминокиселина левцин, която помага за изграждането на мускулите. Така че, не се страхувайте да дадете суроватъчен протеин за децата, той е много здрав и безопасен.

Причините да се дава суроватъчен протеин за деца

Ако обмисляте суроватъчен протеин за децата, важно е да запомните причината, поради която им давате протеин на първо място. И тук са основните причини да се дава суроватъчен протеин за деца:

 • Деца с хранителни дефицити – Ако детето ви страда от дефицит на протеин, е добра идея да обмислите да им дадете прах от суроватъчен протеин. Допълването с прах от суроватъчен протеин може да им помогне да получат правилното хранене, без да добавят твърде много калории към диетата си.
 • Деца, които не се хранят добре – Много деца са много специфични за това, което ядат, и те не се справят добре с определени храни.

Ако установите, че детето ви е трудно да се храни, добавянето на протеинов прах към малкото, което ядат, може да им помогне да получат балансирано хранене. Суроватъчният протеин за децата в този случай може да помогне за компенсиране на липсата в диетата на детето.

 • Деца, които са много активни – Вашето дете ли е спортист, който се състезава на ниво младши в своето училище или гимназия? Спортистите трябва да следват специални диети (обикновено се препоръчват от треньори и диетолози), а добавянето на малко суроватъчен протеин за децата в диетата им може да им помогне да получат достатъчно аминокиселини, за да запазят много активните си мускули в добро състояние.

Ползите от суроватъчния протеин за децата

 • Насърчаване на растежа – Суроватъчният протеин съдържа аминокиселините, които са необходими, за да поддържат децата ви здрави и здрави.
 • Благоприятни за производството на хормони – Когато децата ви преминат през пубертета, телата им ще започнат да произвеждат хормони. Протеинът е необходим за производството и разпространението на тези хормони.
 • Помощ при загуба на тегло – Много деца страдат от затлъстяване днес, но добавянето на протеинов прах към диетата на детето може да им помогне да отслабнат. Той не само ще ускори техния метаболизъм, но и ще им помогне да се чувстват по-лесно.
 • Увеличете имунната система – суроватъчният протеин не само ще помогне на децата да развият силни мускули, но и ще повишат естествената им защита срещу инфекции.

Окончателната присъда

Когато човек мисли за суроватъчен протеин, прилича на образа на настърган възрастен с чудовищни ​​мускули. Whey potein често се бърка с нещо, което хората, които се занимават с фитнес, консумират в обилни количества, за да изградят по-бързо мускулите си. Въпреки това, суроватъчният протеин може да е необходим и за вашите деца – той може да изиграе огромна роля в развитието на тялото на вашето дете. Изборът на най-добрия суроватъчен протеин за децата може да бъде труден, ето някои съвети, които можете да използвате:

 • Купете прах от суроватъчен протеин с по-малко количества изкуствени подсладители, тъй като те могат да допринесат за затлъстяването при детето.
 • Изберете аромат, който е лесен за консумация за деца.
 • Избирайте изолати от суроватъчен протеин над концентрати, тъй като първият е по-добър и по-чист в сравнение с последния.
 • Високото съдържание на захар в суроватъчния протеинов прах може да има обратен ефект, тъй като дава само краткотрайно енергийно стимулиране на детето.

Суроватъчният протеин може да се превърне в необходимост за вашето дете, ако той не получава достатъчно от него чрез диетата си. Ако решите да дадете на детето си суроватъчен протеин на прах, не забравяйте да се консултирате с диетолог относно препоръчания прием. Кликнете върху банера по-долу за повече информация за това.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>