Невероятни ползи за здравето

Здравословните ползи от capsicum включват освобождаване от стомашни проблеми, болки в гърба, главоболие, стареене на кожата, по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания и диабет. Capsicum има противовъзпалителни и аналгетични свойства и може също да осигури облекчаване на болката, свързана с артрит. Capsicum също помага при фибромиалгия и псориазис.

Капсикум: какво е то

Capsicum е вечнозелено растение, което расте в тропически климат. Растението се предлага в варианти на жълто, зелено, оранжево и червено. В допълнение към това, че е наследствена кулинарна подправка, capsicum осигурява редица ползи за здравето, когато се консумира; особено борбата с рака и артрита. Това е силно ароматна растителност с остър вкус. Capsicum произхожда от Южна Америка с широки насаждения в Австралия, Азия, Северна Америка, Южна Америка и Европа. Други често срещани имена, използвани за паприка, са лют червен пипер, чушка, мексикански люти чушки и червен пипер.

Най-впечатляващите ползи за здравето

Известно е, че Capsicum е полезен за облекчаване и предотвратяване на много заболявания. Съдържа бета каротин, витамин А и витамин С. Също така е с ниско съдържание на мазнини и калории и следователно не увеличава нивата на лошия холестерол в организма. Ползите за здравето на Capsicum са много и затова трябва да формират жизненоважна част от балансираната и здравословна диета. Някои от най-впечатляващите ползи за здравето на капсикума са дадени по-долу:

  1. Добре за очите: Високото съдържание на витамин А помага за поддържане на здраво зрение, особено при нощно виждане.
  2. Изгаря повече калории: Capsicum помага за активиране на термогенезата и увеличава скоростта на метаболизма.
  3. Антиракови ползи: богат на антиоксидантни и противовъзпалителни хранителни вещества, capsicum осигурява няколко противоракови ползи.
  4. Ползи за сърдечно-съдовата система: Capsicum е богат на ликопен, което го прави отличен за здраво сърце, докато зеленият паприк е добър източник на фибри за понижаване на холестерола.
  5. Поддържа имунната система: Capsicum съдържа витамин С, който е от жизненоважно значение за поддържане на здрава имунна система и за изграждане на силен колаген за поддържане на кожата и ставите.

Причините за здравословните ползи за здравето

Следните са основните причини, поради които capsicum има много ползи за здравето:

  • Capsicum съдържа повече от 200% от дневния Ви прием на витамин С. Освен че е мощен антиоксидант, витамин С помага за правилното усвояване на желязото. Ако сте с недостиг на желязо, опитайте да комбинирате capsicum с източника на желязо за максимална абсорбция.
  • Capsicum е чудесен източник на витамин В6 и фолиева киселина. И двете витамини и минерали могат да помогнат за предотвратяване на анемия.
  • Capsicum помага за поддържане на здравословно нощно виждане. Capsicum е с високо съдържание на витамин А, който помага да се поддържа здраво зрение, особено нощно виждане.
  • Capsicum е опакован с антиоксиданти. Комбинираните ефекти на витамин А и С създават голям антиоксидант, а с ликопен в сместа капсикумът се превръща в най-изящната суперхрана. Red capsicum е един от най-големите зеленчуци в ликопен, който помага за предотвратяване на много видове рак, включително простата и бял дроб.
  • Изгорете повече калории с capsicum. Последните изследвания показват, че capsicum може да активира термогенезата и да повиши скоростта на метаболизма. Capsicum не съдържа капсаицин, което прави пиперът горещ и ни кара да се поти, но паприката има леко термогенно действие, което увеличава нашия метаболизъм, без да увеличава сърдечната честота и кръвното налягане.

Заключителни думи

Проучванията показват, че capsicum е полезен като ежедневна здравна добавка. Много се ползват и като ежедневна хранителна добавка при готвене. Биоактивните компоненти на capsicum работят заедно, за да подобрят притока на кръв, аналгетик, предпазват стомашната лигавица и осигуряват хранителни вещества за здравословен начин на живот. Като цяло може да се каже, че независимо дали се консумират сушени или пресни, capsicum е лекарство и е полезно да се използва в ежедневната диета като естествена превенция и лечение за много хронични състояния. Надявам се, че всички ви харесаха тази статия. Чувствайте се свободни да кликнете върху връзката по-долу, ако искате да научите повече за ползите за здравето на capsicum.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>