Намиране на домашни средства за кисти на яйчниците, за да се избегне операция

Много жени предпочитат да опитат естествени домашни средства за кисти на яйчниците като средство за свиване на кисти и да избегнат необходимостта от медикаменти или хирургия. Повечето кисти на яйчниците се считат за функционални, което означава, че те се появяват нормално по време на менструалния цикъл и не са част от болестния процес. Добрата новина е, че кисти на яйчниците обикновено изчезват сами в рамките на няколко месеца. Когато се диагностицират кисти на яйчниците, Вашият лекар може да реши да използва стратегия за изчакване. За щастие, конвенционалните медицински подходи не са единствената ви възможност. Все още можете да разгледате средства за домашна защита срещу кисти на яйчниците.

Как се диагностицират овариалните кисти

Ако подозирате, че имате овариална киста, Вашият лекар може да ви помогне да ви насочи към най-добрия тип диагностични тестове за вашите нужди. Ето някои тестове, които може да извърши Вашият лекар:

  • Трансвагинален ултразвук е вагинална ултразвукова сонда, поставена във влагалището. Установено е, че този тип ултразвук дава по-добър образ на кисти на яйчниците, отколкото външен ултразвук през коремната стена.
  • Лапароскопска хирургия може да се извърши, за да се определи вида на кистата и да се направи биопсия.
  • Може да се използва сканиране с компютърна томография или магнитен резонанс, ако има допълнителни опасения.
  • Серумният тест CA-125 е кръвен тест, за да се определи дали кистата е ракова. Този тест невинаги е точен, защото повишените нива на СА-125 могат също така да сигнализират за наличие на маточни фиброми, аденомиоза или ендометриоза.

Естествени домашни лекарства за кисти на яйчниците, които можете да кандидатствате

Кисти обикновено не са болезнени и могат да се появят без причина. В повечето случаи кистите изчезват естествено след няколко месеца. Но ако те причиняват дискомфорт, можете да използвате тези естествени домашни средства за кисти на яйчниците:

  • Топлина.

Топлото е известно, че е ефективно за намаляване на мускулните болки и спазми в долната част на корема, причинено от кисти на яйчниците. Всичко, което трябва да направите, е да поставите бутилка за гореща вода на долната част на корема и на долната част на таза за най-малко 10-15 минути. Можете да правите това всеки път, когато почувствате спазми или болки в корема.

  • Чай от лайка.

Чайковият чай има многобройни ползи за здравето и сред тях е способността за лечение на кисти на яйчниците. Този чай е пълен с антиоксиданти и има нежен седативен ефект, който може да намали болката и дискомфорта, причинени от кисти на яйчниците. Препоръчва се този чай да се приема още докато е горещ или топъл. Топлата природа на чай от лайка ще ви помогне да регулирате нередовните периоди и болезнените спазми.

  • Epsom солена баня.

Неотдавнашно проучване показва, че баня, пълна с Epsom сол, може значително да облекчи болката, причинена от тежката киста на яйчниците и свързаните с нея симптоми. Epsom солта съдържа високо съдържание на магнезиев сулфат, който може да действа като мускулен релаксант, който да помогне за облекчаване на болката.

  • Ябълков сайдер.

Това е сред най-добрите естествени лекарства за кисти на яйчниците. Изследванията показват, че ябълковият оцет може действително да елиминира и да разтваря кистата на яйчниците, ако се използва редовно. Всичко, което трябва да направите, е да поставите една чаена лъжичка оцет от ябълково вино в чаша топла вода и добавете малко количество меласа в сместа и я изпийте. За бързо облекчение трябва да пиете две чаши на ден.

  • Рициново масло.

Рицистичното масло има многобройни приложения и ползи за здравето. Това е едно от най-ефективните възможности за естествено лечение на кисти на яйчниците. Рацидовото масло може да елиминира прекомерните токсини и тъкани в тялото, което позволява правилното движение на основните телесни течности в тялото. Рициново масло също така подобрява функционирането на лимфната система, като по този начин разтваря кисти на яйчниците и намалява болката, причинена от кисти.

  • Растителна диета.

Добрата диета, базирана на растителна основа, ще ви помогне да балансирате ендокринната и репродуктивната система. Балансираният между естроген и прогестерон е ключовият фактор, който помага при елиминирането на обикновената киста на яйчниците. Чрез премахване на хранителни и екологични токсини тялото ви ще има шанс да се лекува сам. Изпробвайте диетата, базирана на планетата, дори и за няколко месеца и вижте резултата за себе си.

Вътрешните средства ще бъдат най-доброто лечение за кисти на яйчниците

Съществуват редица гинекологични проблеми, с които повечето жени се справят през целия си живот, включително фиброиди, ендометриоза, синдром на поликистозните яйчници и кисти на яйчниците. В някои случаи тези жени се занимават с повече от един от тези въпроси по едно и също време. Повечето от тези условия са от неизвестен произход и не са много добре разбрани. Това може да бъде много разочароващо, когато търсите подходящо лечение. Ако се борите с кисти на яйчниците, вместо да се превърнете в конвенционална медицина, трябва да потърсите естествени средства за лечение на кисти на яйчниците, които работят. Използването на естествени лекарства за кисти на яйчниците се счита за най-добрият метод за лечение на кисти. Прочетете още съвети, като кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>