Най-честите причини и симптоми на хъркане

Една от причините за хъркането е, когато тъканите във вашите дихателни пътища се отпускат и стесняват дихателните ви пътища. Въздушният поток е свит, причинявайки вибриращ звук. Понякога хъркането може да звучи като леко шумолене. Други нощи, изглежда, че под одеялото се е видяло бръмчане. Без значение какво е нивото на децибела във вашата спалня, хъркането е често срещано в цялата страна. Около 37 милиона американци са чести хъркачи. Въпреки че е често срещано, то е и основно възпиращо средство за добро качество на съня и навик, който може да повлияе на енергията ви на следващия ден, като ви оставя уморени и не можете да работите напълно. Разбирането на причините хората да хъркат е първата стъпка към по-добрия сън на нощта. Тези чести причини за хъркане могат да доведат до шумно дишане през нощта.

Причини за хъркане

Какви са причините за хъркането е въпрос, на който може да се отговори по много начини. От анатомична гледна точка хъркането се причинява от частично затворен горен дихателен път (носа и гърлото). Всички мускули на шията се отпускат по време на сън, но понякога те се отпускат толкова много, че горният дихателен път частично се затваря и става твърде тесен, за да може достатъчно въздух да премине към белите дробове. Когато това се случи, това означава, че човек не приема достатъчно кислород, за да може тялото да изпълнява важните си функции. След това мозъкът изпраща сигнал на тялото да се събуди, за да получи нужния кислород, което вероятно води до събуждане на човек през цялата нощ, без да го осъзнава. Има и някои специфични причини за хъркане, те включват:

 • Затлъстяване, бременност и генетични фактори.

Допълнителната тъкан в гърлото може да вибрира, докато вдишвате въздух в съня си, което ви кара да хъркате. Хората с наднормено тегло, затлъстяване или бременна често имат допълнителна обемна тъкан в гърлото. Генетичните фактори, които могат да причинят хъркане, включват допълнителна тъкан в гърлото, както и уголемени сливици, големи аденоиди, дълго меко небце или дълга увула.

 • Алергии, задръствания и определени носни структури.

Всичко, което ви пречи да дишате през носа, може да ви накара да хъркате. Това може да включва задръстване от настинка или грип, алергии или деформации на носа, като отклонена преграда.

 • Алкохол, тютюнопушене, стареене и някои лекарства и лекарства, включително мускулни релаксанти.

Може да хъркате, когато мускулите на гърлото или езика ви са отпуснати. Вещества, които могат да отпуснат тези мускули, могат да ви причинят да хъркате. Това включва алкохол, мускулни релаксанти и други лекарства. Нормалното стареене и продължителните ефекти от тютюнопушенето също могат да отпуснат мускулите на гърлото и езика.

Какви са симптомите на хъркането?

Всъщност не винаги е лесно да разберете дали сте хъркане или хъркате, освен ако нямате някой да ви каже, че се случва докато спите, но има и други забележими симптоми, които можете да изпитате като хъркане. Те включват:

 • Неспокоен или непостоянен сън.
 • Високо кръвно налягане.
 • Главоболие или сухота в устата сутрин.
 • Трудност при концентриране или липса на енергия през деня.

Как да се справим с причините за хъркането

Има начини да се справим с няколко причини за хъркане. Някои от тях са медицински, а други са естествени. Преди да обмислите медицинско лечение, изпробвайте тези естествени средства за хъркане, които могат да действат афективно.

 • Отслабнете: Хората с наднормено тегло са два пъти по-скърцащи от тези, които не са. Така че загубете няколко килограма и загубете шумния си придружител през нощта. Промяната в диетата, упражненията и достатъчното сън ще ви помогнат да отслабнете.
 • Вземете няколко овлажнители за вашата стая: Вземете няколко овлажнителя, за да поддържате въздуха в стаята си приятен и влажен. Добавената влага във въздуха ще ви помогне да смажете гърлото. Улесняване на вливането и излизането на въздух, без да предизвиква шумни вибрации.
 • Намалете алкохола и цигарите: Пиенето на алкохол няколко часа преди лягане отпуска мускулите на гърлото, причинявайки хъркане. Редовните пушачи също могат да хъркат. Пушенето дразни тъканите на гърлото, което води до възпаление, което води до хъркане.
 • Пий повече вода. Да останеш хидратиран винаги е добра идея, особено за хъркащите. Дехидратацията води до образуване на слуз в носа, което може да ви хърка. Пиенето на около 3,7 литра вода за мъже и около 2,7 литра вода за жени е силно препоръчително.

Има ли незабавно решение да спрем хъркането?

Да, има! Решението е Air Snore. Това е естествена комбинация от помощно средство за сън, което включва мек пластмасов мундщук, който се побира в устата и бутилка с капки, за да ви помогне да заспите. Тези инструменти могат да се използват отделно или заедно за повишаване на общото качество на съня и намаляване на хъркането, за да се повиши качеството на съня на партньора ви. Ако страдате от неспокоен или дрезгав сън, този продукт ви помага да получите по-добър сън през нощта и в резултат на това може да подобри настроението ви и цялостното ви здраве. Получете пълната информация за Air Snore, като посетите официалния уебсайт.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>