Най-препоръчителната добавка за лечение на алопеция

Обмисляте ли да вземете добавка за лечение на алопеция? В тази статия ще намерите списък с най-добрите добавки за лечение на алопеция. Алопеция или косопад е сложен процес, който включва различни генетични, хормонални и екологични механизми. Точно като нашата кожа, косменият фоликул е обект на вътрешно и външно стареене. Вътрешните фактори включват нашите генетични и епигенетични механизми; външните фактори включват тютюнопушене, ултравиолетово лъчение и неправилно или недостатъчно хранене. Понякога загубата на коса се дължи на недостиг на витамини. За щастие дефицитът може да бъде коригиран чрез добавяне на богати на витамини храни към вашата диета или използване на добавки. Някои витамини имат антиоксидантни свойства, които помагат в борбата с външните фактори на косопада, а някои витамини помагат на организма да балансира нивата на хормоните, друг фактор, който инхибира растежа на косата.

Добавка за лечение на алопеция

Понастоящем Rogaine (миноксидил) и Propecia (финастерид) са единствените лечения, одобрени от FDA за лечение на косопад от женски модел и андрогенетична алопеция. Някои пациенти обаче избират да използват алтернативни методи за лечение на загубата на коса. Ето най-известните добавки за лечение на алопеция:

  • Рибено масло.

Рибеното масло е мазнината или маслото, което се извлича от тъканите на определени риби. Това масло съдържа високо ниво на омега-3 полиненаситена мастна киселина, която е в състояние да насърчи растежа на кожата и косата поради силните си противовъзпалителни свойства. Чрез намаляване на хроничните атаки на скалпа, тялото може да осигури правилна циркулация и подхранване на космените фоликули и да насърчи устойчивия растеж.

  • Цинк.

Цинкът е микроелемент, който играе основна роля в цикъла на растеж на косата. Космените фоликули се нуждаят от цинк, за да произведат нови космени валове по време на фазата на растеж на цикъла. Ако приемът на цинк на човек не е достатъчен, това може да причини лоша имунна функция и хормонален дисбаланс, както и загуба на коса.

  • Биотин.

Биотинът, или В7, е основен витамин от група В, който помага на тялото да получава енергия и хранителни вещества от въглехидрати, протеини и мазнини. Дерматологичните и педиатричните общности в Съединените щати препоръчват използването на биотин за растежа на косата. Биотинът се нарича още витамин Н, което означава „коса“.

  • Витамин Ц.

Безплатните радикални щети могат да блокират растежа и да доведат до стареене на косата ви. Витамин С е мощен антиоксидант, който помага да се предпази от оксидативния стрес, причинен от свободните радикали. Освен това тялото ви се нуждае от витамин С, за да създаде протеин, известен като колаген – важна част от структурата на косата. Витамин С също помага на тялото ви да абсорбира желязо, минерал, необходим за растежа на косата.

  • Витамин D.

Витамин D влияе върху здравето на много части на тялото, включително кожата и косата. Витамин D играе роля в създаването на нови космени фоликули. Космените фоликули са малките пори, от които израстват нови косми. Новите фоликули могат да помогнат на косата да поддържа дебелина и да предотврати преждевременното изпадане на косата. Поради тази връзка, получаването на адекватни количества витамин D може да подпомогне растежа и растежа на косата.

  • Желязо.

Желязото помага на червените кръвни клетки да пренасят кислород до клетките ви. Това го прави важен минерал за много телесни функции, включително растежа на косата. Дефицитът на желязо, който причинява анемия, е една от основните причини за загуба на коса.

Трябва ли да приемате добавка за лечение на алопеция?

Най-добрият източник на витамини и минерали за лечение на косопад и насърчаване на растежа на нова коса е храната. За съжаление, повечето хора не успяват да си набавят достатъчно витамини и минерали в ежедневната си диета. Ако също имате недостатъци, решението е да приемате добавки. Приемът на натурални добавки е най-добрият избор, като цяло те могат дори да се комбинират безопасно с лекарства против косопад по лекарско предписание. Въпреки това, не забравяйте да работите винаги с вашия лекар при определяне на добавки и лекарства, които трябва да приемате. Късмет!

Propecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>