Най-любимият естествен блокер на въглехидратите

Естествената добавка за блокиране на въглехидратите е един от продуктите за отслабване, които са се увеличили популярността, тъй като диетите с ниско съдържание на въглехидрати станаха широко разпространени. Хапчетата за блокиране на въглехидратите работят, за да предотвратят усвояването на нишесте и въглехидрати от организма. Ефективността на въглехидратните блокери е силна и подкрепена от доказателства.

Храни, които действат като естествен блокер на въглехидратите

Най-ефективният начин да изпитате потенциалните ползи от въглехидратния блокер е чрез диетична добавка. Съществуват обаче и много храни, съдържащи въглеводородни блокиращи съединения. Ето няколко от нашите любими:

  • Бялата зърна на зърната е може би най-популярната въглехидрати, блокираща храната и те често са храната, която се получава, за да се създадат естествени добавки за блокиране на въглехидратите. Няколко проучвания показват, че съединенията в бял боб на бъбреците могат да променят начина, по който ензимите работят за разграждането на въглехидратите.
  • Зелените зеленчуци като броколи и зелен фасул също са добри източници на въглехидрати, блокиращи мощта, дължащи се в голяма степен на количеството хром, който те съдържат.

Този основен микроелемент е необходим от човешкото тяло в малки количества и проучванията са показали, че той може да помогне за управлението на теглото, атлетичното представяне и други медицински състояния.

  • Храните с нисък гликемичен индекс, като например грейпфрут, ядки и леща, също могат да действат като естествени въглехидратни блокери в малък мащаб. Храни с нисък гликемичен индекс може да не блокират директно абсорбирането на въглехидрати, но те помагат да се намалят последиците от въглехидрати като захаросана кръвна захар и повишена чувствителност към глад.

Как действа естественият блокер на въглехидратите

Диетичните въглехидрати могат да бъдат разделени на две основни групи: прости и сложни въглехидрати. Прости въглехидрати се срещат естествено в храни като плодове и млечни продукти. Те се намират в преработени храни като сода, десерти и дори ароматизирани кисело мляко. Комплексните въглехидрати, от друга страна, се намират в храни като паста, хляб, ориз и нишестени зеленчуци като картофи. Комплексните въглехидрати са съставени от много прости въглехидрати, свързани заедно, за да образуват вериги, които трябва да се разграждат с ензими, преди да могат да се абсорбират. Натуралният въглероден блокер съдържа вещества, които инхибират някои от ензимите, които разграждат тези сложни въглехидрати. В резултат на това тези въглехидрати преминават в дебелото черво, без да се разграждат или абсорбират. Те не допринасят за калории или повишават кръвната захар.

Кой трябва да използва въглехидрати

Карбон блокерите са най-ефективни за тези, които са нови за фитнес и диети, като помагат за умерен прием на калории. Въпреки това, блокерите на въглехидратите може да не са толкова ефективни за тези, които вече ограничават въглехидратите си и редовно се упражняват. Някой, който яде само 150 грама въглехидрати на ден и прави кардио или повдига тежести четири пъти на ден, вече използва всички калории от въглехидрати в своята диета (и повече). Между двете има среда. Тези, които работят редовно и ядат умерено количество въглехидрати (до 300 грама на ден), но искат да се успокоят, без да се жертват напълно приема на въглехидрати, със сигурност могат да се възползват от приемането на естествен блокер на въглехидратите. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече.

 Meratol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>