Най-ефективно лечение на цироза

Лечението на цироза е насочено към спиране или забавяне на прогресията на заболяването, намаляване на увреждането на чернодробните клетки и намаляване на усложненията. Цирозата е заболяване, при което здравата чернодробна тъкан се заменя с белег. Тъканната тъкан блокира притока на кръв през черния дроб и забавя способността на черния дроб да обработва хранителни вещества, хормони, лекарства и природни токсини. В тази статия е представено лечение на цироза, така че прочетете!

Какво причинява цироза?

Две от най-честите причини за цироза на черния дроб са продължителната прекомерна консумация на алкохол и хепатит С, но редица други състояния също водят до увреждане на черния дроб и цироза.

 • Хроничен алкохолизъм: Хроничният алкохолизъм е една от водещите причини за цироза. Консумацията на твърде много алкохол може да накара черния дроб да набъбне, което с течение на времето може да доведе до цироза.
 • Хроничен вирусен хепатит: Хроничният хепатит С е друга водеща причина за цироза. Хепатит С причинява набъбване на черния дроб, което с течение на времето може да доведе до цироза.
 • Безалкохолен стеатохепатит: Натрупването на мазнини в черния дроб, което не е причинено от употребата на алкохол, се нарича безалкохолно мастно чернодробно заболяване, което може да доведе до безалкохолен стеатохепатит. Неалкохоличният стеатохепатит може да причини набъбване на черния дроб и да доведе до цироза.
 • Заболяване на жлъчния канал: Заболяването на жлъчния канал ограничава или спира жлъчката да тече към тънките черва. Жлъчката се връща в черния дроб, което води до подуване на черния дроб и може да доведе до цироза.
 • Генетични заболявания: Някои генетични заболявания могат да доведат до цироза. Тези заболявания включват болест на Wilson, хемохроматоза, болести на съхранение на гликоген, дефицит на алфа-1 антитрипсин и автоимунен хепатит.

Някои лекари казват, че цирозата е нелечима. Въпреки това, лечението на цироза е налично и в много случаи е полезно за предотвратяване на лошо състояние.

Симптоми на цироза

Симптомите не са чести по време на ранните стадии на цироза. Въпреки това, както се натрупва белег, способността на черния дроб да функционира правилно е подкопана. Могат да възникнат следните признаци и симптоми:

 • Кръвните капиляри стават видими по кожата на горната част на корема.
 • Сърбяща кожа.
 • Загуба на апетит.
 • Загуба на телесно тегло.
 • Гадене.
 • Болка или чувствителност в областта на черния дроб.
 • Слабост.

При напредване на цирозата на черния дроб могат да се появят следните признаци и симптоми:

 • Кървящи венци.
 • Натрупване на течности върху глезените, краката и краката, известни като оток.
 • По-висока податливост на синини.
 • жълтеница или пожълтяване на кожата, бялото на очите и езика.
 • Кървене от носа.
 • Болка в дясното рамо.
 • Повръщане на кръв.
 • Проблеми с ходенето и мобилността.

Лечението на цироза може да бъде много ефективно, ако състоянието на черния дроб се диагностицира достатъчно рано. С ранна диагностика, щетите могат да бъдат сведени до минимум чрез лечение на основната причина или различните усложнения, които възникват.

Лечение на цироза

Когато цирозата е причинена от алкохол, пациентът трябва да спре да пие, за да спре прогресията на заболяването. За повечето други причини за цироза обикновено се препоръчва спиране на алкохола. Цироза, причинена от вирусен хепатит, може да бъде лекувана с антивирусни лекарства, за да се намали увреждането на чернодробните клетки. Лекарства могат да се дават и за контрол на симптомите на цироза. Например, лекарства, наречени “диуретици” се използват за отстраняване на излишната течност и за предотвратяване на повтарянето на оток и асцит. Медикаментозната терапия може да подобри променената психична функция, свързана с цирозата. За да се абсорбират токсините и да се ускори премахването им от червата, могат да се дадат лаксативи като лактулоза. Сериозна последица от цироза може да бъде кървене в резултат на портална хипертония. Лекарства, като бета-блокери, могат да бъдат предписани за намаляване на порталната хипертония. Ако пациентът кърви от вариците на стомаха или хранопровода, лекарят може да постави гумени ленти около тези вени чрез гъвкава тръба (ендоскоп), която се вкарва през устата и хранопровода. Понякога тези вени се инжектират със склерозиращ (втвърдяващ) агент, за да се спре кървенето.

Лечение на естествена цироза

Ако предпочитате лечение на естествена цироза, една от най-добрите неща, които можем да Ви препоръчаме, е Liver Support Plus. Liver Support Plus е добавка, която осигурява уникална естествена формула, която подпомага поддръжката на процесите на детоксикация на черния дроб и повишава здравата функция на черния дроб. Поддържането, защитата и пречистването на черния дроб могат да бъдат оптимизирани чрез адекватен прием на естествени екстракти, включително цвекло, бял трън, бял равнец, корен от цикория, екстракт от артишок, екстракт от chanca piedrea и глухар. Е, Liver Support Plus съдържа всички тези мощни естествени екстракти! В комбинация със здравословна диета и начин на живот, Liver Support Plus ще помогне за възстановяването на черния дроб и ще ви доведе до по-добър живот. Лесно е да използвате Liver Support Plus, само трябва да приемате по 2 капсули дневно. Една капсула в средата на деня и една капсула през вечерта. Кликнете по-долу, за да получите естествена подкрепа за здрав черен дроб.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>