Най-ефективните храни за изгаряне на мазнини

Терминът “храни за изгаряне на мазнини” се прилага за тези, които подпомагат загубата на мазнини чрез стимулиране на метаболизма, намаляване на апетита или намаляване на общия прием на храна. Всички храни стимулират метаболизма. Някои видове храна, като лютите чушки, обаче, могат да имат по-голямо влияние върху метаболизма от други. Яденето на тези храни може да доведе до загуба на тегло. Някои храни, като ядки, също могат да компенсират глада за по-дълго от другите. Консумирането на тези храни може да помогне за контролиране на апетита и намаляване на общия прием на храна, което води до загуба на тегло. В тази статия разглеждаме някои храни за изгаряне на мазнини, които биха могли да помогнат на хората да отслабнат.

Храни с мазнини: храни, които работят по-усилено за вас

Независимо дали сте вегетарианец, пескатар или изобщо не се абонирате за някакъв конкретен план за хранене, можете да обогатите диетата си с храна, която работи по-трудно за вас. Знаем, че “храни за изгаряне на мазнини” звучат твърде добре, за да бъдат истина. И докато експертите имат противоречиви мнения дали един вид храна може сам да изгаря мазнините, всички са съгласни, че можете да видите резултати, като включите повече храна, която стимулира метаболизма, подобрява храносмилането и ви помага да се чувствате пълноценни. По-долу намери своя мамят лист за какво да пазаруваш при следващото си пътуване с хранителни стоки.

Здравословни храни за изгаряне на мазнини

Доказано е, че няколко натурални храни увеличават метаболизма ви и насърчават загубата на мазнини. Ето 5 здравословни храни за изгаряне на мазнини, които ви помагат да отслабнете.

  • 1: Ядки и семена.

Високо съдържание на магнезий, сурови ядки и семена, като бадеми, пекани и тиквени семки, съдържат здравословни мазнини, които могат да намалят мазнините в корема. Те също са чудесен източник на борба с възпалението, есенциални мастни киселини, включително омега-3 и мононенаситени мазнини. Тези здравословни мазнини също осигуряват антиоксиданти, които едновременно се борят и възстановяват щетите, които възпалението причинява.

  • 2: люти чушки.

Чушките от чили правят повече от добавяне на топлина към храната ви. Техните мощни антиоксиданти могат да намалят възпалението и да помогнат да защитите вашите клетки от увреждане. В допълнение, изследванията предполагат, че един антиоксидант в лютите чушки, наречен капсаицин, може да ви помогне да постигнете и поддържате здравословно тегло. Това прави, като насърчава пълнотата и предотвратява преяждането. Нещо повече, това съединение може също да ви помогне да изгорите повече калории и да загубите телесни мазнини.

  • 3: Мазна риба.

Мастната риба е вкусна и невероятно добра за вас. Сьомга, херинга, сардини, скумрия и други мазни риби съдържат омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че помагат за загуба на телесни мазнини. Нещо повече, рибата е отличен източник на висококачествен протеин. Разграждането на протеин води до по-голямо усещане за пълнота и увеличава метаболитната скорост значително повече от усвояването на мазнини или въглехидрати.

  • 4: Ферментирали храни.

Ферментиралите храни като мисо, темпер и кисело зеле съдържат пробиотици, бактерии, приятелски настроени на a.k.a., които спомагат за засилване на имунитета, регулиране на функцията на червата и прогонване на корема. Неподсладеното обикновено гръцко кисело мляко също може да осигури пробиотични ползи. Изберете такива, които имат пет щама или повече бактериални култури на 6-унция порция.

  • 5: Плодове.

Плодовете са пълни с фибри (до 9 грама на чаша) и антиоксиданти, но съдържат по-малко захар от повечето плодове. Това комбо ги прави удовлетворяващ и здравословен избор.

резюме

Редица храни могат да увеличат метаболизма ви, в допълнение към осигуряването на други ползи за здравето. Като включите няколко от тях в ежедневната си диета, може да има ефекти, които в крайна сметка да доведат до загуба на мазнини и по-добро цялостно здраве. За тези, които искат по-бързо отслабване, приемането на добавка за изгаряне на мазнини е решението. Много добавки за изгаряне на мазнини на пазара за съжаление не са безопасни. Затова трябва да внимавате при закупуване на мазнини. За да разберете висококачествена горелка за мазнини с изцяло натурални съставки, щракнете върху банера по-долу.

Phenq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>