Най-ефективните средства за хъркане

Хъркането се причинява от вибриране на въздуха в горните дихателни пътища. Има много препоръчителни средства за хъркане, но кои са най-ефективните? Ако сте като повечето американци, вероятно в съня си правите едно досадно нещо – хъркане. Според проучване, 90 милиона възрастни американци хъркат понякога, а 37 милиона души хъркат редовно. В някои случаи шумното прекъсване е само досада за техния съквартирант. Но за много други, силното и често хъркане може да е знак за сериозен проблем със здравето, като апнея на съня, така че наистина е важно да разберете как да спрете хъркането. Апнеята в съня е сериозно състояние, включващо паузи в дишането по време на сън, което след това може да доведе до други проблеми, включително такива, включващи сърцето като високо кръвно налягане. За щастие, промените в начина на живот биха били ефективни средства за хъркане, които дори подобряват цялостното здраве. Затова тази вечер, вместо да губите сън над него, поставете проблема в леглото, като научите следните средства за хъркане.

7 средства за хъркане

Ето седем лекарства за хъркане, които включват промени в начина на живот, за да се намали или спре хъркането и да се подобри цялостното здраве.

  1. Внимавайте какво ядете: Тежките хранения преди лягане нарушават съня и могат да влошат хъркането ви. За по-спокоен сън хапнете вечеря поне няколко часа преди лягане и се насладете на късна закуска на някоя от тези здравословни съни храни, ако получите пекин.
  2. Отслабнете: Ако имате наднормено тегло, се ангажирайте да ядете по-здравословни храни и работете с диетолог, за да разработите диета, на която да се придържате. Колкото повече можете да намалите мастната тъкан около гърлото, толкова по-лесно ще бъде да дишате през нощта.
  3. Занимавайте се с редовни упражнения: Упражнението ви помага да отслабнете, намалява хъркането, но също така засилва мускулния тонус в цялото ви тяло. Колкото по-силни са мускулите ви, толкова по-добре ще могат да останат отворени, докато спите.
  4. Отказ от тютюнопушенето: Освен че вредят на цялостното здраве, пушенето дразни дихателните пътища и това може да влоши хъркането. Ако човек пуши, отказването може да им помогне да хъркат по-малко, ако изобщо.
  5. Избягване на алкохол: Пиенето на значително количество алкохол отпуска мускулите на гърлото. Когато тези мускули се отпуснат, е по-вероятно да вибрират. Избягването на алкохол преди лягане може да намали или спре хъркането.
  6. Преминете на сън на ваша страна: Спането на гърба ви може да доведе до блокиране или стесняване на дихателните пътища. Ако забележите, че хъркате, докато спите по гръб, време е да промените положението на съня си. Спането на ваша страна се препоръчва.
  7. Пийте повече вода: Да останете хидратиран винаги е добра идея, особено за хъркащите. Дехидратацията води до образуване на слуз в носа, което може да ви хърка. Пиенето на около 3,7 литра вода за мъже и около 2,7 литра вода за жени е силно препоръчително.

Кои средства за хъркане ще ви помогнат най-добре?

Може би се питате: „Как да разберете кои средства за хъркане ще ми подействат най-добре?“ Факт е, че едно лекарство не е срещу друго. Всички предложени по-горе средства за хъркане са доказано ефективни и безопасни. Всички те са важни и се допълват взаимно. Вместо да се чувствате объркани от различни лекарства за хъркане, просто ги опитайте всички и проследете съня си и водете дневник за съня. Ще ви помогне да добиете по-добра представа за моделите и навиците на съня си.

Още едно важно нещо, което трябва да опитате

Още едно нещо, което ви предлагаме да опитате, е устройството за прогресиране на мандибула. Това може да се счита за едно от най-бързо действащите лекарства за хъркане. Ако езикът на човек частично блокира гърба на гърлото по време на сън, това може да причини хъркане. Мандибуларно устройство за прогресиране се носи в устата, за да приведе езика напред, което може да намали хъркането. На пазара има много устройства за повишаване на мандибуларната система, но най-препоръчителната марка е Air Snore. Air Snore е естествена комбинация от помощ за сън, включваща мек пластмасов мундщук, който лепи във вътрешността на устата ви и капка бутилка помощ за сън. Тези инструменти могат да повишат качеството на съня ви и да намалят хъркането.

  • Мундщукът Air Snore е удобен и лесен за използване, а освен това е лесен за почистване и без поддръжка. Мундщукът също е направен с помощта на пластмасова храна.
  • Междувременно капките Air Snore съдържат естествени етерични масла и са напълно безопасни за нанасяне върху гърдите, шията или под ноздрите преди лягане.

Ако страдате от неспокоен сън и хъркане, Air Snore е създаден специално да ви помогне да заявите по-добър нощен сън, който може да подобри настроението и здравето ви като цяло. Както мундщука и капките Air Snore могат да бъдат закупени само през основния сайт на производителя.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>