Най-ефективните природни средства за кандида

Лекарствата, отпускани по лекарско предписание и без рецепта, предлагат висока ефективност, но някои хора предпочитат да използват естествени средства за кандида. Вие сте на лов за кандида лек, защото подозирате, че имате кандида албиканс? Кандида е едно от онези ужасни условия, които могат да бъдат трудни за захващане. Въпреки че нито един от неговите симптоми не е животозастрашаващ, те причиняват такъв хаос на качеството ви на живот, че просто не сте едно и също лице, ако е пребивавало в тялото ви. Не се заблуждавайте: трябва да се отървете от него и ние ще ви разкажем за естествени средства за кандида, които могат да помогнат. В случай, че не знаете, кандида албиканс е гъбичка като дрожди.

Общите симптоми на кандида

Преди да говорите за естествените лекарства за кандида, трябва първо да знаете общите симптоми на кандида:

 • Гъбични инфекции на кожата и ноктите, като например крак на мишка или гъбички на ноктите на краката.
 • Чувство на умора и износване или страдащи от хронична умора или фибромиалгия.
 • Проблеми с храносмилането като подуване на корема, запек или диария.
 • Автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, улцерозен колит, лупус, псориазис, склеродермия или множествена склероза.
 • Затруднено концентриране, лоша памет, липса на фокус и мозъчна мъгла.
 • Проблеми с кожата като екзема, псориазис, копривна треска и обриви.
 • Раздразнителност, промени в настроението, тревожност или депресия.
 • Вагинални инфекции, инфекции на пикочните пътища, ректален сърбеж или вагинален сърбеж.
 • Тежки сезонни алергии или сърбящи уши.
 • Силна захар и рафинирано желание за въглехидрати.

Изпитвате ли някога някоя от горепосочените здравни проблеми? Ако е така, това са само някои от признаците, че може да имате гъбична инфекция, известна като кандида. Прочетете, за да научите за естествените лекарства за кандида.

3 естествени лекарства за кандида

Повечето лечения за кандида включват противогъбични медикаменти и локални кремове, които обикновено са ефективни, но не могат да бъдат идеалният начин на лечение, особено ако предпочитате не-фармакологичен подход. Налични са естествени средства за кандида, които облекчават симптомите и ускоряват възстановяването.

 • Ябълков оцет.

Ябълковият оцет се състои от ябълков сайдер, който е ферментирал с помощта на активни дрожди, което води до едно от най-популярните тоници в естествения свят на здравето, предлагащо разнообразни потенциални ползи за здравето. Проучване от 2018 г. установи, че ябълковият оцет може ефективно да потиска растежа на кандида албиканс, E. coli и стафилокок aureus, отглеждани в петриеви блюда. Ябълковият сайдер може да се приема по различни начини. Макар че може да се приема директно самостоятелно, силният вкус може да бъде трудно за преглъщане. Вместо това, помислете за гаргара, добавете го към чай или други напитки или го смесете с кокосово масло.

 • Кокосово масло.

Кокосовото масло идва от месото на кокосовите орехи и според сведенията предлага широка гама от ползи за здравето, от поддържането на хормонален баланс до подпомагане на здравето на храносмилателната система. Няколко проучвания също установиха, че кокосовото масло притежава противогъбични свойства. Някои проучвания дори предполагат, че неговата противогъбична активност е сравнима с кетоконазол, често срещано противогъбично лекарство, използвано за различни гъбични инфекции, включително млечница. Едно лабораторно проучване от 2007 г. установи, че кокосовото масло може ефективно да убие няколко щама кандида, включително кандида албиканс. Проучването също така предполага, че кокосовото масло е по-ефективно от флуконазол, друго често срещано противогъбично лекарство, използвано за лечение на инфекции с дрожди. Кокосовото масло е най-ефективно срещу кандида в най-чистата му форма. Някои марки всъщност използват смеси, които комбинират кокосово масло с други масла и съставки. Така че, потърсете 100% кокосово масло, което е за предпочитане органично.

 • Масло от чаено дърво.

Масло от чаено дърво, етерично масло, получено от растението melaleuca alternifolia, предлага богат аромат и разнообразие от здравни свойства, включително лечение на кожни инфекции и рани. Едно проучване от 2003 г. установи, че маслото от чаено дърво ефективно инхибира 101 изолата на кандида албиканс и 14 изолата на криптококи неоформанс. Последващо проучване потвърждава, че маслото от чаено дърво може ефективно да неутрализира лекарствените резистентни инфекции след три седмици лечение.

Помислете да използвате CandidaSupport

CandidaSupport е добавка, която съдържа редица различни противогъбични и други вещества, които поддържат вашите вътрешни системи в борбата срещу заразата с кандида. CandidaSupport съдържа разнообразие от добри противогъбични средства, които ще помогнат за отслабване на растежа на кандида. Противогъбичните средства действат, като пречат на клетъчните стени на дрождевите клетки. Ето списъка на противогъбичните средства, които CandidaSupport съдържа:

 • Каприлова киселина.
 • Пау д’арко.
 • Черен орех.
 • риган.
 • Чесън.
 • Екстракт от листа от маслини.

Изучаването на всички естествени средства за кандида заедно с приемането на CandidaSupport е нещо, за което ще бъдете щастливи в бъдеще. Ако наистина сте сериозно за лечение на симптомите на кандида, кликнете върху банера по-долу, за да започнете.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>