Най-ефективните природни средства за кисти на яйчниците

Естествените лекарства за кисти на яйчниците обикновено се фокусират върху балансирането на хормоните. Основната причина, поради която кистите растат толкова големи, се дължи на хормонален дисбаланс. В повечето случаи кистите на яйчниците отминават сами и не се нуждаят от медицинска помощ. Ако изпитвате неприятни симптоми обаче, можете да опитате естествени средства за лечение на кисти на яйчниците. Има научни доказателства, които подкрепят естествените средства за лечение на кисти на яйчниците. Ето защо винаги е добре да изпробвате тези естествени средства, преди да обмислите медицинските процедури.

Какво представляват кистите на яйчниците?

Кистите се срещат често в много тъкани и органи и често се назовават според конкретното им анатомично местоположение (например кисти на яйчниците, кисти на пикочния мехур, кисти на гърдата, чернодробни кисти, вагинални кисти). По-конкретно, кистите на яйчниците са пълни с течност торбички в яйчника или на повърхността му. Жените имат два яйчника – всеки с големина и форма на бадем – от всяка страна на матката. Яйцата (яйцеклетките), които се развиват и узряват в яйчниците, се отделят на месечни цикли през годините на раждане. Много жени имат кисти на яйчниците в даден момент. Повечето кисти на яйчниците представляват малък или никакъв дискомфорт и са безвредни. Мнозинството изчезва без лечение в рамките на няколко месеца. Някои кисти на яйчника обаче, особено тези, които са се разкъсали, могат да причинят мъчителна болка и сериозни симптоми. Тук ще разгледаме някои естествени лекарства за кисти на яйчниците.

Признаци и симптоми на кисти на яйчниците

Повечето жени, които имат кисти на яйчниците, дори не знаят, че ги имат; обикновено няма признаци или симптоми. Повечето кисти на яйчниците се откриват по време на рутинен физически преглед. Колкото по-голяма е кистата, толкова по-голяма е вероятността да предизвика симптоми. Симптомите могат да бъдат:

 • Тазова болка, обикновено отстрани, където е налице кистата. Болката може да бъде остра, внезапна или да идва и да преминава през целия цикъл.
 • Нередовни менструални цикли.
 • Тазова болка след полов акт или усилено упражнение.
 • Гадене и повръщане, това обикновено се случва след разкъсване на киста.
 • Вагинална болка с петнисти кръвоизливи от средния цикъл.
 • Напрежение и / или подуване на корема; може да се забележи от едната или другата страна.
 • Болка или натиск в корема при уриниране или при движение на червата.
 • Безплодие.

Причината за кисти на яйчниците

Централната причина за кисти на яйчниците е доминирането на естрогена. Това означава, че тялото ви държи твърде много естроген и не достатъчно прогестерон, за да създаде баланс. Естрогенът, който тялото ви създава, не се обработва и елиминира правилно. Освен това приемате излишък от естрогени извън тялото си чрез синтетични шампоани, пълни с естроген, козметика, лакове за нокти, домакински почистващи препарати и продукти за грижа за жени. Това създава ситуация с претоварване с естроген. Ако тялото ви не функционира оптимално, то няма да може да се отърве от излишния естроген, както е необходимо, ефективно и бързо. Въпреки това, правилните природни средства за кисти на яйчниците могат да обърнат и да предотвратят доминирането на естрогена и всички симптоми, които идват с този хормонален дисбаланс.

Най-добрите естествени лекарства за кисти на яйчниците

Има някои естествени лекарства за кисти на яйчниците. Най-добрите лекарства могат да премахнат излишните естрогени, както и кисти, докато работят, за да предотвратят създаването на потенциални. Вижте по-долу няколко от най-добрите естествени средства за лечение на кисти на яйчниците:

 • Ленено семе.

По отношение на домашните средства за лечение на кисти на яйчниците, лененото семе е задължителен опит. Той може да балансира съотношението на естроген и прогестерон в тялото ви. В резултат на това намалява кистите на яйчниците. За да облекчите симптомите на кисти на яйчниците, просто трябва да поставите 1 супена лъжица смлян ленено семе в чаша топла вода. Имайте го всеки ден на празен стомах, докато проблемът ви отшуми.

 • Чай от лайка.

Възползването от чая от лайка ще помогне за облекчаване на болката, причинена от кисти на яйчниците. Топлият чай от лайка може да улесни притока на кръв около тялото ви, включително тазовата зона, докато лекото му успокоително естество може да успокои всяка болка или дискомфорт. За да използвате този чай за облекчаване на киста на яйчника, можете да поставите 2 лъжици суха билка от лайка на чаша топла вода. След като покриете, оставете тази смес необезпокоявана за около 5 минути. Те, прецедете тази смес, добавете мед, пийте този чай два или три пъти на ден за най-добри резултати.

 • Ябълков оцет.

Ябълковият оцет може да се свие и да разтвори кистите на яйчниците в резултат на недостиг на калий. Като богат на калий, ябълковият оцет се препоръчва от много здравни експерти, когато става въпрос за лечение на кисти на яйчниците. Вземете 1 супена лъжица ябълков оцет със същото количество меласа от черна каишка, след което добавете сместа в чаша топла вода, разбъркайте добре. Пригответе тази смес два пъти или три пъти на ден. Повтаряйте тази рутина, докато проблемът ви изчезне. Е, ако искате да научите по-задълбочено естествените средства за лечение на кисти на яйчниците, предлагаме ви да прочетете Ovarian Cyst Miracle – електронна книга от Карол Фостър. Кликнете по-долу, за да отидете на официалния уебсайт на Ovarian Cyst Miracle.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>