Най-ефективните естествени средства за увеличаване на простатата

Има естествени средства за увеличаване на простатата, които могат да работят за борба със симптомите на разширяването на простатата. Простатата е жлеза с форма на орех, която се увива около уретрата, тръбата, от която изтича урината. Простатата е част от мъжката репродуктивна система. Една от основните й задачи, заедно с други органи, е да се добави течност към спермата. Това е течността, която носи сперматозоиди. Простатната жлеза започва малка и има две основни фази на растеж. Той се удвоява по време на тийнейджърските години, след което продължава да нараства след 25-годишна възраст през целия живот на мъжа. Прекомерно увеличената простата води до заболяване, известно като доброкачествена хиперплазия на простатата. В крайна сметка, увеличената простата може да затисне уретрата и да ограничи притока на урина от пикочния мехур. Това води до проблеми като:

  • Често уриниране.
  • Трудност при анулиране.
  • Изтичане на урина.
  • Инфекции на пикочните пътища.

Прочетете за естествените средства за увеличаване на простатата, които могат да намалят някои симптоми на разширяване на простатата.

4 естествени средства за увеличаване на простатата

Игнорирането на проблеми с простатата, както правят някои мъже, не е умна идея. Ако не се лекува, увеличената простата може да блокира изтичането на урина от пикочния мехур, което води до други усложнения като задържане на урина и увреждане на бъбреците. По-долу са някои естествени средства за увеличаване на простатата можете да опитате у дома, за да облекчат симптомите на разширяването на простатата.

  • Кегелови упражнения.

Упражненията за укрепване на таза или кегел могат да помогнат за облекчаване на някои от неудобствата на увеличената простата, защото те са полезни при затягане и стисване на специфични тазови мускули, за да се помогне за контролиране на уринирането. Просто трябва да изпразниш пикочния си мехур и да лежиш на земята с огънати и разделени колене. След това внимателно затегнете мускулите на тазовото дъно за около 5 секунди, преди да ги отпуснете за 5 секунди.

  • Видях палмето.

Видял палмето е малка палма, родена в югоизточната част на Съединените щати. Традиционно, нейният плодов екстракт от векове е бил използван от американските индианци като тоник, който помага да се оптимизира потока на урината. Има няколко проучвания, проведени около свойствата на това специално растение. В доклад, публикуван през 2000 г., изследователите са прегледали 11 клинични проучвания и са стигнали до заключението, че лечението с екстракт от палмето може да спомогне за подобряване на пиковия дебит на урината и да намали нуждата на пациентите да се събуждат през нощта с цел уриниране.

  • Тиквено семе.

Тиквените семки предлагат някои уникални ползи за здравето на простатата, особено за мъже, които имат увеличение на простатата. Едно нещо, което допринася за симптомите на разширяването на простатата, е свръхстимулацията на клетките на простатата с тестостерон и друг хормон, дихидротестостерон. Маслото от тиквени семки може да помогне за предотвратяване на хормоните да задействат размножаването на клетките на простатата. Маслото от тиквени семки също съдържа каротеноиди и омега-3 мастни киселини. Изследванията показват, че мъжете с по-високи нива на каротеноиди в диетата си имат намален риск от разширяване на простатата. Друго хранително вещество, открито в тиквените семена, е цинкът, който се свързва със здравето на простатата. Едно скорошно проучване показва, че цинкът може да предпази от развитието на рак на простатата.

  • Екстракт от чесън.

Известно е, че чесънът има противовъзпалително, противораково и антиоксидантно действие. Чесънът има свойствата, които работят за облекчаване на симптомите на увеличената простата. Чесънът съдържа вещество без мирис, наречено alliin, което се променя на друго съединение, алицин, когато чесънът е смачкан. Алицин е основното активно вещество, което е отговорно за миризмата на чесън и ползите за здравето. Благодарение на тези ефекти чесънът и неговите препарати се използват за лечение на рак на простатата и облекчаване на симптомите на разширяването на простатата в продължение на десетилетия.

Окончателни присъди

Естествените средства за уголемяване на простатата трябва да включват и прости начина на живот и промените в диетата. Практикуване на активен начин на живот с физически дейности, намаляване на консумацията на червено месо, ограничаване на консумацията на алкохол, консумация на много плодове и зеленчуци и пиене на много течности може да помогне за справяне със симптомите на разширяването на простатата. Ако начинът на живот и промените в храната все още не са ефективни за намаляване на симптомите, е необходимо да се включи специална хранителна добавка. ProstaSURE е най-препоръчителната добавка, която трябва да се вземе, защото тя съдържа важни естествени съставки, които могат да поддържат здравословна функция на простатата и простатата. В рамките на ProstaSURE са активни съставки, които включват видяна палмето, тиквено семе и екстракт от чесън. ProstaSURE е много богат на витамини и минерали, като цинк, селен и витамин D3, които могат да предотвратят разширяването на простатата и да облекчат симптомите. Интересувате се от повече информация за естествените средства за увеличаване на простатата? Кликнете върху банера по-долу.

Prostasure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>