Най-доброто свръхактивно лечение на пикочния мехур

Хората със свръхактивен пикочен мехур могат да почувстват, че разстройството е смущение, но има много възможности за лечение на свръхактивен пикочен мехур. Наличието на свръхактивен пикочен мехур означава, че пикочният ви мехур има проблеми с нормалното съхранение на урина. Честите симптоми на свръхактивен пикочен мехур включват:

 • Необходимо е да отидете до банята по-често от обикновено.
 • Не можете да задържите урината си.
 • Имате изтичане, когато трябва да уринирате (инконтиненция).
 • Необходимост от уриниране няколко пъти през цялата нощ.

С течение на времето тези симптоми могат да засегнат ежедневието ви. Те могат да затруднят планирането на пътувания, да причинят неволни прекъсвания по време на работа или да повлияят на качеството ви на сън. Въпреки това, като работите директно с лекар, за да обсъдите свръхактивното лечение на пикочния мехур, перспективата за повечето хора със свръхактивен мехур е добра.

6 свръхактивни възможности за лечение на пикочния мехур, които да изпробвате у дома

Свръхактивният пикочен мехур е много често срещано състояние. Много лечимо е, но изисква помощ както от лекаря, така и от пациента. Свръхактивното лечение на пикочния мехур може да варира от техники за промяна на поведението до лекарства.

 1. Следете вашата диета.

Елиминирайте или намалете храни или напитки, които могат да влошат симптомите на пикочния мехур. Те включват чай, кафе, алкохол, шоколад, кофеинови безалкохолни напитки, цитрусови сокове и плодове, домати, пикантни и кисели храни и напитки, храни и напитки с изкуствени подсладители.

 1. Развийте по-добри навици за червата.

Пикочният мехур и червата работят заедно, когато единият не работи правилно, другият забелязва. Запекът е неудобен, но пълното черво също ще притисне пикочния мехур, което ще влоши свръхактивната спешност на пикочния мехур и инконтиненцията. Започнете, като увеличите приема на разтворими фибри и неразтворими фибри, тъй като и двете са важни за здравия храносмилателен тракт.

 • Пълнозърнести храни като ечемик и овесени ядки.
 • Пресни и сушени плодове.
 • Зелени зеленчуци.
 • боб.
 1. Отслабнете.

Проучванията сочат, че загубата на излишно тегло може да намали симптомите на стресова инконтиненция и свръхактивен пикочен мехур. Какво означава това? Ако можете да загубите около 8 процента от телесното си тегло, вероятно ще видите забележителни резултати, въпреки че дори само няколко килограма загуба на тегло може да намали епизодите на инконтиненция с над 25 процента. Отслабвайки, коремът ще облекчи натиска върху всички органи в областта, включително пикочния мехур.

 1. Управлявайте приема на течности.

Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за здравето. Твърде малкото вода може да доведе до концентрирана урина, което може да раздразни лигавицата на пикочния мехур, увеличавайки спешността. Твърде много течности могат да влошат симптомите на честотата. Приемът на течности преди лягане може да допринесе за уриниране през нощта. Изследване препоръчва ограничаване на приема на течности до 6 до 8 чаши вода дневно и избягване на течности за 2 до 3 часа преди лягане.

 1. Престанете да пушите.

Пушенето може да влоши симптомите на свръхактивен пикочен мехур. Пристъпи на кашлица, които се появяват при някои пушачи, също могат да увеличат епизодите на изтичане.

 1. Започнете преквалификация на пикочния мехур.

Преквалифицирането на пикочния мехур често се препоръчва за намаляване на изтичането на пикочния мехур. Има няколко начина да направите това, но изпълнението на кегел упражнения е най-популярният начин. Упражненията на Кегел включват укрепване на мускулите на тазовото дъно, които се използват за контрол на потока на урината. Човек трябва да практикува стискане на тези мускули за 10 секунди и след това да се отпусне за 3 секунди. Този модел трябва да се повтори 10 пъти. Човек трябва да се опита да прави три серии по 10 повторения всеки ден. Техниките на дълбоко дишане могат да улеснят този процес.

Свръхактивно лечение на пикочния мехур с лекарство

Лекарствата могат да работят много добре, за да върнат нормалната функция на пикочния мехур. Избраният тип се основава на специфичния проблем с контрола на пикочния мехур. Свръхактивното лечение на пикочния мехур с лекарство обикновено започва с ниска доза, последвано от постепенно увеличаване на дозата. Намерението е да се използва най-ниската ефективна доза, което от своя страна ще намали риска от появата на странични ефекти. Общите предписани лекарства за свръхактивен пикочен мехур включват оксибутинин, пропантелин, дицикломин, толтеродин и солифенацин. Предписаното лекарство обаче е само един аспект от управлението на вашите свръхактивни симптоми на пикочния мехур. Ако Вашият лекар Ви предпише такава, не забравяйте да следвате инструкциите за предписване точно както са написани и да попитате какво можете да очаквате от лекарството. Ако не искате да приемате никакви лекарства, може да се възползвате и от прием на натурална добавка за поддържане на пикочния мехур, като например Flotrol. Флотрол е впечатляваща естествена добавка за контрол на пикочния мехур, тъй като е клинично ефективна и безопасна. Това определено е препоръчителен продукт, ако искате да лекувате свръхактивния си пикочен мехур. Основните съставки на флотрол, тиквените семки и соевите бактерии са клинично доказани, че подобряват здравето на пикочния мехур и функционирането на пикочните пътища през първата седмица. След 6 месеца суплементиране здравето на пикочния мехур може да се подобри значително. Можете да закупите Flotrol от официалния уебсайт.

Flotrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>